19 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI

9 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Edirne’de kutlandı. Kutlamalara katılan topluluk Belediye Bandosu eşliğinde Saraçlar Caddesinde yürüyerek Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Gençlik Spor İl Müdürlüğü organizasyonunda Saraçlar Caddesinde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

19 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI

9 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Edirne’de kutlandı. Kutlamalara katılan topluluk Belediye Bandosu eşliğinde Saraçlar Caddesinde yürüyerek Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Gençlik Spor İl Müdürlüğü organizasyonunda Saraçlar Caddesinde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
20 Mayıs 2022 Cuma 06:12
19 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI


1
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Edirne’de kutlandı.
Dün Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün organizasyonunda 25 Kasım Stadyumunda toplanan grup Edirne Belediyesi Bandosu eşliğinde Saraçlar Caddesinden Atatürk Anıtına kadar yürüdü. Burada Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Selim Ak, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. 
Ardından Gençlik Spor İl Müdürü Selim Ak, 19 Mayıs’ın Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk milletinin bağımsızlık inancından aldığı güçle işgal kuvvetlerini topraklarımızdan söküp atmak için başlattığı direnişin ilk adımı olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:
“Milletimizin bağımsızlıktan asla vazgeçmeyeceğini, hiçbir şartta himaye altına girmeyeceğini, özgür iradesine her koşulda sahip çıkacağını dünyaya ilan ettiği gündür. Aziz milletimiz istiklal savaşı boyunca azim, cesaret, kararlılık ve inancını muhafaza etmiş, her türlü zorluğa göğüs gererek canı pahasına vatanını ve bayrağını korumasını bilmiştir. Bu kahraman milleti küçük bir toprak parçasına sıkıştırma planları sonuçsuz kaldığı gibi bu büyük mücadele ile dünyadaki ezilen milletlere örnek olunmuş, evrensel bir değer halini almıştır. Sevgili gençler, milletimiz sizden ecdadımızdan emanet aldığımız vatan ve bayrak sevgisine sahip çıkmanızı, bu kutsal değerleri yaşatarak gelecek nesillere aktarmanızı bekliyor. Milli değerlere bağlı, evrensel değerlerle barışık ve geleceğe güvenle bakarak yetişmeniz, 19 Mayıs ruhunu anlamanız ve benimsemeniz geleceğimiz açısından büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle çağın dinamikleri doğrultusunda kaliteli bir eğitim almanıza, bilinçli ve özgür düşünceli nesiller olarak yetişmenize önem veriyoruz. Bunun hem milletimizin hem de insanlığın huzur ve mutluluğuna hizmet eden bir yatırım olduğuna inanıyoruz. Zamanların ruhunu anlamak, gelişmeleri doğru tahlil edebilmek için çok okumalı, çok araştırmalı, mevcut bilgimizi doğru kaynakları kullanarak yenilemeli, istidat ve kabiliyetlerimizi geliştirmeli teknolojik yeniliklere ve değişimlere açık olmalısınız. Evrensel değer olarak kabul gören demokrasiyi, insan haklarını, farklı düşüncelere, farklı kültürlere saygıyı ve demokratik. değerlere bağlılığı hukukun üstünlüğünü özümsemelisiniz.”
Törene kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, muharip gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Yavuz Göktaş


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.