2 BİN 153 PERSONEL ATANACAK!

AK Parti Edirne Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Sözcüsü Fatma Aksal, 790 veteriner hekim, 699 ziraat mühendisi, 363 gıda mühendisi, 101 su ürünleri mühendisi, 11 veteriner sağlık teknikeri, 189 ziraat teknikeri atamasının, 15-22 Mayıs tarihleri arasında ÖSYM aracılığıyla yapılacağının müjdesini verdi.

2 BİN 153 PERSONEL ATANACAK!

AK Parti Edirne Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Sözcüsü Fatma Aksal, 790 veteriner hekim, 699 ziraat mühendisi, 363 gıda mühendisi, 101 su ürünleri mühendisi, 11 veteriner sağlık teknikeri, 189 ziraat teknikeri atamasının, 15-22 Mayıs tarihleri arasında ÖSYM aracılığıyla yapılacağının müjdesini verdi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
28 Mart 2020 Cumartesi 14:26
2 BİN 153 PERSONEL ATANACAK!

 AK Parti MKYK Üyesi ve Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni tip koronavirüsle mücadele kapsamında açıkladığı ‘Ekonomik İstikrar Kalkanı’ paketinin yanı sıra çiftçilere kullandırılacak düşük faizli tarımsal yatırım ve işletme kredilerinin, zor günlerde üretime devam eden tüm işletme ve çiftçiler için kurtarıcı özellik taşıdığını söyledi.

“HİÇBİR VATANDAŞIMIZ KENDİNİ YALNIZ HİSSETMESİN”
AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanımızın açıkladığı Ekonomik İstikrar Kalkanı paketinin yanı sıra çiftçilere kullandırılacak düşük faizli krediler, zor günlerde tarımsal üretim yapan tüm işletme ve çiftçilerin kurtarıcısı olacaktır. Hiçbir vatandaşımız kendini yalnız hissetmesin. Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan ve AK Parti; köylümüzün, kentlimizin, işçimizin, memurumuzun, üreticimizin yanındadır. Bu zor günlerde kimsenin işini, aşını kaybetmesine müsaade etmeyeceğimiz gibi, ürettiği ürünün de heba olmasına göz yummayacağız. Koronavirüse karşı alınan tedbirlerden etkilenen Türk çiftçisi, köylüsü ürününün, emeğinin heba olacağı korkusu yaşamasın. Çiftçilerimize 1,145 milyar TL mazot gübre desteği, 580 milyon TL anaç koyun ve keçi desteği, 120 milyon TL hububat - baklagil desteği, 20 milyon TL dane mısır desteği, 16,2 milyon TL hayvan hastalık tazminatı, 226 bin TL tiftik keçilerine ilave destek ödenecek. Çiftçilerimize hayırlı, bol kazançlar diliyoruz. Geleneksel bitkisel üretim yapan işletmelerimiz 50 bin TL'ye kadar yüzde 100 sübvanse kredi kullanabilecekler.  50 bin üzeri krediler ise en az yüzde 50 oranında sübvanse edilecek. Geleneksel hayvansal üretim yapan işletmelerimiz 100 bin TL'ye kadar yüzde 100 sübvanse kredi kullanabilecekler. 100 bin üzeri krediler ise en az yüzde 50 oranında sübvanse edilecek. Düşük faizli kredi kullanım üst limiti ise 1,5 milyon TL olarak belirlendi.” dedi.

“32 BİN SAĞLIK ÇALIŞANI KISA ZAMANDA GÖREVİNE BAŞLAYACAK”
Aksal, dünyada birçok ülkenin sağlık sisteminin çöktüğü, ekonomisinin alarm verdiği bir dönemde Türkiye’nin başta sağlık ve eğitim olmak üzere tarım sektörüne de destek amacıyla binlerce atama gerçekleştirdiğini belirterek,  “20 bin öğretmen ataması yapıldı. 32 bin sağlık çalışanı da kısa süre içerisinde görevine başlayacak. Ekonomik İstikrar Kalkanı paketi kapsamında 100 milyar liralık kaynak seti devreye alındı. 32 bin atanması yapılacak sağlık çalışanından Edirne’ye 100 temizlik, 12 güvenlik görevlisi ile 5 klinik destek elamanın yanı sıra yine Edirne’ye (KPSS) ile 104 sağlık personeli atanacak.”

“TARIMA 2 BİN 153 PERSONEL ALINACAK”
Aynı zamanda TBMM’de Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Sözcüsü olan Aksal, “2 bin 153 kadrodan oluşan personel alımı 15-22 Mayıs tarihleri arasında ÖSYM aracılığıyla yapılacak. 790 veteriner hekim, 699 ziraat mühendisi, 363 gıda mühendisi, 101 su ürünleri mühendisi, 11 veteriner sağlık teknikeri, 189 ziraat teknikeri ataması yapılacak. Yaşanan bu süreçte vatandaşlarımızdan sabırlı olmalarını istiyoruz. Yetkililerin ikazlarına uyalım. Her bir vatandaşımızın canı bizim için değerlidir. Yaşlısı, genci, çocuğu bu virüsün hedefindedir, virüsün yayılımın durdurmak için Evde Kal Edirne ve Türkiye.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.