2019’UN İLK TOPLANTISINDA GERGİNLİK!

Edirne İl Genel Meclisi 2019’un ilk toplantısını gerçekleştirdi. CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu’nun da misafir olduğu meclis toplantısında, AK Partili Meclis üyeleri ve Gaytancıoğlu arasında sözlü tartışma çıktı. AK Partili Mustafa Suiçmez’in, “Bir oy CHP’ye bir oy HDP’ye diye bizim başkanlarımız mesaj atmadı.” sözlerine Gaytancıoğlu, “Biz 2009’da Habur’da karşılamadık teröristleri. Diyarbakır Meydanı’nda megri megri mektuplarını okutmadık.” şeklinde cevap verdi.

2019’UN İLK TOPLANTISINDA GERGİNLİK!

Edirne İl Genel Meclisi 2019’un ilk toplantısını gerçekleştirdi. CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu’nun da misafir olduğu meclis toplantısında, AK Partili Meclis üyeleri ve Gaytancıoğlu arasında sözlü tartışma çıktı. AK Partili Mustafa Suiçmez’in, “Bir oy CHP’ye bir oy HDP’ye diye bizim başkanlarımız mesaj atmadı.” sözlerine Gaytancıoğlu, “Biz 2009’da Habur’da karşılamadık teröristleri. Diyarbakır Meydanı’nda megri megri mektuplarını okutmadık.” şeklinde cevap verdi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
03 Ocak 2019 Perşembe 08:32
2019’UN İLK TOPLANTISINDA GERGİNLİK!

Gaytancıoğlu misafir olarak geldiği İl Genel Meclisi’nde bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmanın ardından İl Genel Meclisinin AK Partili Üyesi Mustafa Suiçmez, tarım konusunda Gaytancıoğlu’nun söylediklerine cevap verdi. Suiçmez, konuşmasının sonunda ise İçişleri Bakanlığı’nın bütçesiyle ilgili görüşlerini, “İçişleri Bakanlığı bütçesinden söz ettiniz. Bana göre daha yüksek olması gerekiyor. Sakın yanlış anlamayın, teröre kucak açan partiyle ittifak yapmaya devam ettiğiniz sürece bu terör olaylarını sonlandırmak baya bir zaman alacak. Bir oy CHP’ye bir oy HDP’ye diye bizim başkanlarımız mesaj atmadı.” şeklinde aktardı.

Bunun üzerine cevap veren Gaytancıoğlu ise, “Ben germeyeyim istiyorum ama siz ortamı germek istiyorsunuz. Sondan başlayayım. Biz 2009’da Habur’da karşılamadık teröristleri. Diyarbakır Meydanı’nda megri megri mektuplarını okutmadık. Bize kimse çamur atmaya kalkmasın, herkes kendisine baksın.” ifadelerini kullandı. Bu arada AK Partili ve CHP’li Meclis Üyeleri de birçok kez konuşmaların arasına girerek görüşlerini söylemeye çalışınca İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, müdahale etmek zorunda kaldı.

“İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NIN BÜTÇESİ YÜZDE 64 ARTTI”

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu burada yapmış olduğu konuşmada, “İl Genel Meclisi de bütçesini yaptı, TBMM de bütçesini yaptı. Bazı bakanlıkların bütçesi ciddi anlamda arttı, bazı bakanlıkların da artmadı. Örneğin İçişleri Bakanlığı'nın bütçesi yüzde 64 oranında arttı. Ben de o bakanlığın komisyonuna gittim. Direk Süleyman Soylu'ya bazı sorularım oldu. Neden bu kadar arttırma ihtiyacı duyduklarını, Türkiye'nin ciddi terör tehdidiyle mi karşı karşıya olduğunu sordum. Evet dedi kendisi, Türkiye'de ciddi anlamda terör tehdidi olduğunu, bunların güvenlik önlemlerinin alındığını belirtti. Özellikle yol kenarlarındaki maket jandarma ve polis araçlarına ne kadar para harcandığını ve trafik kazalarında bir düşüş görüldü mü diye sordum. Harcanan parayla ilgili bilgi gelmedi ne yazık ki. Ama yüzde 64 bakanlığın bütçesinin artması, Türkiye'de enflasyonun yüzde 20'lerde gezdiği dönemde biraz fazla geldi. Çünkü ne yazık ki Tarım ve Eğitim bütçesinin aynı oranda artmadığını bizzat gözlemledik.” ifadelerini kullandı.

“ÜLKEMİZE ZARAR VERİYOR”
300 bin ton ayçiçeğinin sıfır gümrük vergisiyle ithal edilmesi kararından bahseden Gaytancıoğlu, “Bölgemizi yakından ilgilendiren bir Cumhurbaşkanlığı kararı da çıktı. 300 bin ton Ayçiçeği ithalatı için 0 gümrükle yeniden bir izin çıktı. Nedense son zamanlarda sıfır gümrükle yapılan ithalatlar aslında ülkemize zarar veriyor. Şu an belki üretici Ayçiçeği kalmamış ve ithalatın zamanı olmuş olabilir. Ama Trakya Birlik gibi güzide bir kuruluşumuzun elinde yaklaşık 200 bin tona yakın Ayçiçeği var ve ortalama maliyeti 2 bin 350 TL. Bu maliyet dururken dışarıdan 1800 TL gibi bir maliyetle Ayçiçeği ithalatının yapılması öncelikle kuruma zarar verir. Bunun dışında yine kırmızı et ithalatında, canlı hayvan ithalatında dönem dönem sıfır gümrükler olumlu etki yapmıyor.” dedi.

“OSB KONUSUNDA YANLIŞ ANLAŞILMANIN ÖNÜNE GEÇTİK”

Uzunköprü’ye yapılması planlanan OSB hakkında Edirne Valisi Ekrem Canalp’le konuştuğunu söyleyen Gaytancıoğlu, “Sayın Valimizi ziyaret ettim, gerçekten şanslıyız. İyi bir valimiz var. Çok çalışkan bir valimiz var. Kendisiyle 1 saate yakın sohbet ettik. Çok olumlu izlenimler aldım kendisinden. Bir yanlış anlaşılmanın da önüne geçmiş olduk Uzunköprü Organize Sanayi Bölgesi konusunda. Biz CHP olarak kesinlikle hiçbir zaman yatırımlara karşı çıkmayacağımızı kendisine söyledim. O da zaten daha sonraki açıklamaları görmüş. Yerinin yanlış olduğunu ısrarla söyledim. Kendisi aslında o arazinin tarım arazisi olmadığını söyledi fakat biz de uzmanlarla gitmiştik, hafif bir sürüm yapıldığında tekrar bir tarım arazisi olabileceğini ve tarım arazilerinin maalesef gün geçtikçe azaldığını tespit ettik.” ifadelerini kullandı.

“İŞSİZLİK REKOR SEVİYEDE”

Gaytancıoğlu, ülkemizde ciddi anlamda işsizlik sorunu olduğunu ifade ederek, “Şu anda Cumhuriyet tarihinin en büyük işsizlik rakamıyla karşı karşıyayız. Resmi rakamlar bize bunu yüzde 11.4'le gösteriyor. Gençlerdeki işsizlik daha da fazla. Dolayısıyla bizim bir an önce üreten bir ekonomiye geçmemiz lazım. 2019 yılında bir yerel seçim var. Bu yerel seçimin bir an önce sağlıklı bir şekilde yapılarak Türkiye'nin seçim atmosferinden çıkmasını ve üretim atmosferine geçmesini diliyorum. Çünkü üstü üste yapılan seçimler Türkiye ekonomisine zarar verdi. Son 3 yılda bu 5'inci seçim olacak. Demek ki Türkiye'de ciddi anlamda bir istikrar da yok ki sürekli seçim atmosferindeyiz. Artık Türkiye'nin bir an önce seçim atmosferinden çıkarak bir an önce ekonomik sorunlarını çözmesi ve İçişleri Bakanlığı'nın bütçesini de yüzde 64 değil de enflasyon oranı rakamlarında, dışarıdan tehdit getirmeyecek derecede ayarlaması gerekiyor.  Bu tip yatırımlar yerine daha çok eğitime, sağlığa ve tarıma destek verilmesi lazım.” dedi.

SUİÇMEZ: “BİR OY CHP’YE, BİR OY HDP’YE DİYE BİZİM BAŞKANLARIMIZ MESAJ ATMADI”

Gaytancıoğlu’nun konuşmasının ardından Edirne İl Genel Meclisi’nin AK Partili Üyesi Mustafa Suiçmez, “Konuşmalarınızı dinledim. Şimdi bir Edirne Milletvekili olarak objektif olarak anlatsaydınız daha da makbule geçerdi. Şunları söylemenizi ben isterdim: Tarımda bu kadar ithalat yaptığımızı söylüyorsunuz ancak Türkiye’nin 2017 yılında 15 milyar dolarlık tarım ürünü ihraç ettiğini keşke söyleseydiniz. 2018 verileri henüz açıklanmadı ama 20 milyar dolar civarında olacağı belirtiliyor. Bu yıl dışarıdan ve içeriden olan bazı müdahaleler sonucunda bir kriz yaşandı ancak bu bütün dünyada yaşandı. Buna rağmen bu yıl genel ihracatta 170 milyar dolara ulaştık. Hollada’dan herkes örnek verir tarım konusunda ancak Hollanda 70 milyar dolar ihracat yaptı tarımda. Bunun belki de 2-3 katı ihracatını yaptı. Bir şeyleri konuşurken keşke bunları da belirtseydiniz. İçişleri Bakanlığı bütçesinden söz ettiniz. Bana göre daha yüksek olması gerekiyor. Sakın yanlış anlamayın, teröre kucak açan partiyle ittifak yapmaya devam ettiğiniz sürece bu terör olaylarını sonlandırmak baya bir zaman alacak. Bir oy CHP’ye bir oy HDP’ye diye bizim başkanlarımız mesaj atmadı.” ifadelerini kullandı.

GAYTANCIOĞLU: “HABUR’DA BİZ KARŞILAMADIK”

Suiçmez’in konuşmasına cevap veren Okan Gaytancıoğlu ise, “Ben germeyeyim istiyorum ama siz ortamı germek istiyorsunuz. Sondan başlayayım. Biz 2009’da Habur’da karşılamadık teröristleri. Diyarbakır Meydanı’nda megri megri mektuplarını okutmadık. Teknolojinin bu kadar geliştiği bir ortamda biz hala herkesi otobüsten indirerek tek tek gbtlere bakarak terörist arıyorsak bu iyi bir şey değil. Yüzde 60 bütçeyi arttırıyorsan bu vatandaşları aramaman lazım.  Biz her zaman terör konusunda hükümete destek verdik. 7 Haziranda seçildik. 12 Temmuz da biz CHP olarak Akçakale’de patlama oldu diye meclisi olağanüstü toplantıya çağırdı. Bizim milletvekillerimizi teröristin cenazesine katıldı diye fotoshoplamışlardır. Bize kimse çamur atmaya kalkmasın, herkes kendisine baksın. Bizim bu ülkeyi kurma irademiz vardır ve bunda da sorumluluğumuz vardır. Hepimiz aynı gemideyiz, bu ülke hepimizin. Neyse, ihracat konusuna dönelim germek istemiyorum. Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin esenliği için çalışıyoruz. Türkiye buğday ithalatı yapıyor sonra ondan ekmek yapıyor. Et fiyatları neden düşmüyor diye soruluyor. Düşmez, yem hammaddesini dışarıdan alırsanız, maliyet hiçbir zaman düşmez. Türkiye ananas, kahve ithal edebilir ama buğday, mısır, ayçiçeği ithal etmemeli. Bizde yetişiyor çünkü. 50 milyon dönüm alan Türkiye’de boş. Neden biz bunu ekemiyoruz? Neden ithalat yapıyoruz? İthalat yapıp, ihracat yapabiliyorsak sorun yok ama her şeyde bu olmuyor. Bu ülke hepimizin. Keşke daha fazla üretebilsek.” dedi.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.