"3 ARALIK, FARKINDALIK GÜNÜDÜR"

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün bir farkındalık günü olduğunu söyledi.

"3 ARALIK, FARKINDALIK GÜNÜDÜR"

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün bir farkındalık günü olduğunu söyledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
04 Aralık 2020 Cuma 06:16
"3 ARALIK, FARKINDALIK GÜNÜDÜR"

Edirne Belediyesi olarak sadece 3 Aralık Dünya Engeliler Günü’nde değil engelli vatandaşların her zaman yanlarında olduklarını belirten Tanrıkulu, “Edirne Belediyesi olarak biz bir günle sınırlı kalmıyor, onların hayatında farkındalık yaratabilmek için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Engelsiz bir kent yaratma hedefi ile elimizden gelen çalışmayı yapıyoruz. Edirne Belediyesi sosyal ve halkın belediyesi olarak çok uzun zamandır engeliler ile ilgili çok güzel işler yapıyoruz. Ve tüm çalışmalarımızda engelliler ile ilgili dernekler, engelli bireylerin aileleri ve engelli kardeşlerimiz ile birlikte hareket ediyoruz. Edirne’mizin de bütün noktalarda engelliler ile ilgili neler yapılması gerektiği ile ilgili birlikte karar alıyoruz. Engelli Dernekleri’nin kendi çatı örgütleri ile birlikte çalışıyor, şehri birlikte dolaşarak, kenti engellilere uygun hale getiriyoruz. Toplu ulaşımda da bütün araçların engellilerin ulaşabilir noktasında olmasında da rampalarımız ve engellilere yönelik hizmetlerimiz var” diye konuştu. 

Şehri bir engelsiz kent olması konusunda da Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın da çok büyük çabaları olduğunu belirten Tanrıkulu, “Bu şehri engelsiz bir kent haline getirmeye çalışıyoruz. Maalesef pandemi sürecinde engelli çocuklarımız daha fazla mağdur oldular. Çünkü engelli gençlerimizin eğitimleri çok daha özel bir eğitim. Ve uzaktan eğitim onları çok daha fazla zorladı. Bütün annelerin, babaların bu konuda çok çaba sarf ettiğini de biliyoruz. Biz kenti yönetirken engelli bireylerimize pozitif ayrımcılık uyguluyoruz. Biliyorsunuz Edirne Belediyesi olarak, Engelsiz Yaşam Merkezi’miz var. O Engelsiz Yaşam Merkezi’mizde öğrencilerimiz vardı ama bu pandemi sürecinde ulaşım çok yoğun olduğu için ara verdik. Ama bu arada Engelsiz Yaşam Merkezi’nin tadilatını gerçekleştirdik. Bu zor zamanlar geçtikten sonra Engelsiz Yaşam Merkezi’miz çok daha iyi hizmet vermeye başlayacak. Edirne Belediyesi olarak her zaman engelli vatandaşlarımızın yanında olduk. Tekerli sandalyeler temininden, evlerinden rahatça çıkabilmesi için rampalara kadar onların hayatını kolaylaştırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Şehrimizin birçok noktasında akülü engelli araç şarj noktalarımız var. Onlarında bakımlarını düzenli aralıklarla gerçekleştiriyoruz” dedi.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.