“3 MAYIS TÜRKÇÜLÜĞÜN DİRİLİŞ GÜNÜDÜR”

Milliyetçi Hareket Partisi Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, “3 Mayıs 1944 milli şuurun uyanışı, milli direncin şahlanışı için bir milattır” dedi.

“3 MAYIS TÜRKÇÜLÜĞÜN DİRİLİŞ GÜNÜDÜR”

Milliyetçi Hareket Partisi Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, “3 Mayıs 1944 milli şuurun uyanışı, milli direncin şahlanışı için bir milattır” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
05 Mayıs 2022 Perşembe 06:40
“3 MAYIS TÜRKÇÜLÜĞÜN DİRİLİŞ GÜNÜDÜR”



Tercan yaptığı yazılı açıklamada,  üç mayısın Türkçülüğün ve dirilişin günü olduğunu ifade ederek, şunlara yer verdi:
“Gün gelip Türklüğün manevi ufuk çizgisinde hilal olup parlayan, kutlu davamızın umudu olup haysiyetle çağlayan dava büyüklerimi hürmetle anıyorum. Merhum Başbuğumuz başta olmak üzere, 3 Mayıs 1944’ün kahramanlarına Allah’tan rahmet diliyorum.
Milliyetçiler gününün yıldönümünü kutluyoruz. 3 Mayıs 1944 milli şuurun uyanışı, milli direncin şahlanışı için bir milattır.
Merhum Başbuğ Alpaslan Türkeş'in deyimi ile, "3 Mayıs, Türk Milliyetçilerinin, Türk milletinin varlık davası için çektikleri istırabın, elemin, göz yaşının ifadesidir." Türkiye sevdalılarının Türk Milletini var etme yüceltme ve yükseltme davası için ödedikleri bedelin, göze aldıklarının ve alacaklarının haykırışıdır.
Başta Başbuğumuz Alpaslan Türkeş, Nahil Atsız, Orhan Şah Gökyay, Necdet Samcar, Fethi Tevvatoğlu, Zeki Velidi Togan, Muzaffer Eriş, İsmet Tümtürk ve rahmeti rahmana kavuşmuş olan Türkçülüğünün aziz önderlerini ramet ve minnetle anıyoruz. Hayatta olan büyüklerimize saygı ve şükranlarımızı sunuyor, Türk dünyasının Türkcülük günü kutlu olsun.
Üç Mayıs Türk Milliyetçiliği ülküsünü en sert haykıran Nihat Atsız'ın önderliğinde başlatılan kutlu savaşın zafer naralarında Türk'ün makus tarihinin değiştiği gündür.  Bu bakımdan Türkçülük bilincinin uyanmasına vesile Üç Mayıs 1944 tarihinin Türk milletinin ve Türk milliyetçilerinin tarhinde özel yeri vardır. Üç Mayıs, her şeye rağmen kırılmayan azmin, sönmeyen ülkü ateşinin, hedefinden şaşmayan zeka ve iradenin, gevşemeden beklemesini bilen sabır ve sebatın bayramıdır.  Gönül birliğinden kendine doğmuş Üç Mayıs Türk Milliyetçelerinin bu bayramı, Türk yaşadıkça devam edecektir. Türk milliyetçilerinin bugünkü geldiği nokta neredeyse bir asırlık verilen mücadelenin bir zaferidir.  Bu hareket yeri geldiğinde bir Atsız olmuştur. Cesaret sınırlrında, millet aşkı ummanlarında, tarih ruhunda ve azmin doruklarında. 
Türk milliyetçileri hiçbir yoldan geri dönmemişlerdir. Ülkü devleri ufkun genişliğinde verdikleri mücadeleden şartların en ağır yönünü yaşasalar bile zafer her daim bizlerin olmuştur. Şu fani dünyada tek bir Cenab-ı Allah'a karşı sorumluluğumuz var. Halk bizi bildikten sonra, mahluk bilmemiş ne önemi var. 
Biz Türklüğün batıdaki son kalesi olan Türkiye Cumhuriyetinin de Ne Mutlu Türk Olana diyenlerin idaresine sokmaya ant içmiş yeniden Kuva-i Milliye direnişçileriyiz!  Üç Mayıs Milliyetçiler günü bütün Türk Milletine ve Dünya Türklüğüne kutlu olsun.”
Gözde Kabasakal
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.