“40 KADIN 40 ESER” SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ İLE KADINLARIN ELLERİNDE HAYAT BULAN ESERLERİN SERGİSİ AÇILDI

Trakya Üniversitesi’nin 40. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdiği kadınların hayatına dokunması sebebiyle özel bir yere sahip olan 40 Kadın 40 Eser etkinliğinin sergisi Balkan Kongre Merkezi Fuaye alanında açıldı.

“40 KADIN 40 ESER” SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ İLE KADINLARIN ELLERİNDE HAYAT BULAN ESERLERİN SERGİSİ AÇILDI

Trakya Üniversitesi’nin 40. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdiği kadınların hayatına dokunması sebebiyle özel bir yere sahip olan 40 Kadın 40 Eser etkinliğinin sergisi Balkan Kongre Merkezi Fuaye alanında açıldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
18 Mayıs 2022 Çarşamba 06:08
“40 KADIN 40 ESER” SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ İLE  KADINLARIN ELLERİNDE HAYAT BULAN ESERLERİN SERGİSİ AÇILDI

Ülkede ve bölgede kadınların toplumsal hayatın her alanında üreterek sosyal yaşamda daha güçlü bir şekilde yer almalarını sağlamak için projeler geliştirerek katkı sağlayan Trakya Üniversitesi önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Sosyal Sorumluluk Uygulama ve Araştırma Merkezi, Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu iş birliğinde düzenlenen “40 Kadın 40 Eser” adlı sosyal sorumluluk projesinde sona gelinerek, proje sergisinin açılışı Balkan Kongre Merkezi Fuayesi’nde gerçekleştirildi.

Farklı sosyo-kültürel çevrelerden ve yaş gruplarından 54 kadının Trakya Üniversitesi Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu atölyelerinde bir araya gelerek birbirinden farklı 10 atölyede uzman eğiticiler eşliğinde ürettiği sanat eserleri sergiye dönüştü.

Sergi açılışında konuşan Trakya Üniversitesi Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu ve Sosyal Sorumluluk Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Semiha Kartal, proje ile ilgili bilgiler vererek, “Projenin temel amacı kadınların üretken ve toplumu yönlendirebilen özelliklerini vurgulamak ve ortaya çıkarmak olmuştur.” dedi. Doç. Dr. Semiha Kartal ayrıca projenin her alanında yer alan kurum ve kuruluşlar ile katılımcılara teşekkür etti.

Trakya Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Esma Mıhlayanlar ise kadınlarla kültürel, sanatsal ve sosyal açıdan ortak bir çalışma üretilmesini, sanat ve üretkenlik konusundaki becerileri ve hedefleri ortaya koymayı hedeflediklerini belirterek “Projemizde kadınların yaratıcılığı, yetenekleri ve yorumlarıyla kültürel değerlerimizin sürdürülebilirliğine katkı sağlamayı amaçladık. Kadın toplumun ana ögesi ve temel taşlarından biri olarak var olduğu andan itibaren her türlü üretim faaliyeti içinde yer almıştır. Kadınlar sanatsal faaliyetlerde de her zaman ana karakter olarak bulunmaktadır. Kadınların binlerce yıldır ürettiği el işleri, motif, nakış ve işlemelerle geleneksel yaratıcılıkları günümüzde de sanatın her alanına yansımaktadır. Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulunun değerli hocalarının mentörlüğünde 10 farklı atölyede 2 gün boyunca gerçekleştirilen faaliyetlerde çok güzel etkileşimler ve sonuçlar elde edildi. Katılımcılarımızın üretkenliği ile verimli ve keyifli bir şekilde tamamladığımız etkinliğin devamı ve tekrarlanması yönündeki görüşlerinden bizler de çok memnun olduk” dedi.

Serginin açılışına katılan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, projenin hayata geçirilmesinden duydukları heyecanı ve şimdi de projenin çıktısını görmekten duydukları memnuniyeti dile getirerek “Bu etkinlik önümüze ilk geldiğinde çok heyecanlandık. İçerisinde çok güzel unsurlar vardı. Projenin Üniversitemizin 40. yılına ithafen “40 Kadın 40 Eser” adıyla hayata geçirilmesini de oldukça anlamlı buluyorum. 10 farklı atölye ile üniversite ve şehri bir araya getirerek sosyal sorumlulukları harekete geçirmek istiyorduk. Bu sosyal sorumluluk bilinciyle Üniversitemizde bir de Sosyal Sorumluluk Merkezi kurduk. Bu projede iki önemli merkezimiz olan Sosyal Sorumluluk Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin yürüttüğü ilk TÜBAP destekli proje hayata geçirilmiş oldu.” dedi.

Eşi Uzm. Dr. Nilgün Tabakoğlu ile birlikte atölyeleri ziyaret ettiklerinde hocaların ve atölye katılımcılarının heyecanına şahitlik ettiklerini dile getiren Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Hem şehirle üniversiteyi kucaklaştıran hem gönüllere dokunan, farklı alanlarda da devamı gelebilecek bir pilot proje oldu. 54 hanımefendi burada eğitim aldılar ve birbirinden kıymetli eserler ortaya çıktı. Kendilerini tebrik ediyorum.” şeklinde konuşarak projenin hazırlanmasında ve gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Sergide açılış töreninin ardından Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, eşi Uzm. Dr. Nilgün Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Sezgin ile birlikte eserleri inceleyerek atölye sorumluları ve eser sahiplerinden bilgiler aldı. Açılış, hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

 “40 Kadın 40 Eser” Projesinde eğitimler, “Ahşap Oyma Atölyesi” Öğr. Gör. Ceren Baykan, “Edirnekâri Atölyesi” Öğr. Gör. Duygu Erkan, “Çarpana Dokuma Atölyesi” Öğr. Gör. Aynur Sarıca, “Resim Atölyesi” Öğr. Gör. Ülkü Derya Sert, “Kalem İşi ve Çini Boyama Atölyesi” Öğr. Gör. Nergis Çanak, “Cam Boncuk Yapım Atölyesi” Öğr. Gör. Nurcan Abacı Ar, “Seramik Atölyesi” Öğr. Gör. Candan Önay, “Temel Tasarım Atölyesi” Öğr. Gör. Berrin Bayraktaroğlu, “Mono Baskı Atölyesi” Öğr. Gör. Elçin Doksatlı ve “Kuyumculuk ve Takı Tasarım Atölyesi” Öğr. Gör. Aybike Kınalı moderatörlüğünde yapıldı.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.