500 NOKTA 3 DİLDE TANITACAK

Edirne Genç İşadamları Derneği (EGİAD) ve Bulgaristan'ın Euro Club Women Derneği iş birliğinde hayata geçirilen proje kapsamında hazırlanan mobil uygulamada kentin tarihi ve kültürel 500 noktası ile 150 ticari firma 3 dilde tanıtılacak. Uygulamanın faaliyete geçmesiyle kentin tanımına büyük katkı sağlaması bekleniyor.

500 NOKTA 3 DİLDE TANITACAK

Edirne Genç İşadamları Derneği (EGİAD) ve Bulgaristan'ın Euro Club Women Derneği iş birliğinde hayata geçirilen proje kapsamında hazırlanan mobil uygulamada kentin tarihi ve kültürel 500 noktası ile 150 ticari firma 3 dilde tanıtılacak. Uygulamanın faaliyete geçmesiyle kentin tanımına büyük katkı sağlaması bekleniyor.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
17 Haziran 2021 Perşembe 06:37
500 NOKTA 3 DİLDE TANITACAK

Edirne Genç İşadamları Derneği (EGİAD) Başkanı Hakan İnci, kentteki bir otelde düzenlediği basın toplantısında dernek olarak hazırladıkları proje sayesinde Bulgaristan Yanbol kenti ile Edirne’nin tarihi ve kültürel noktaları hazırlanan uygulama ile tanıtılacağını bildirdi. Uygulamanın hazır olduğunu ve küçük güncellemeler yapıldığını ifade eden İnci, mobil uygulama arama butonundan Bulgaristan-Türkiye yazmalarıyla uygulamanın karşılarına çıktığını da dile getirdi. Uygulamanın Edirne için önemli olduğuna inandıklarını dile getiren İnci, şunları söyledi:

“Uygulamada Edirne’deki 150 işletme ve 500 tarihi kültürel yerin ulaşım yolarlı, fotoğrafları ve 3 dildeki açıklamalarına yer verilmekte. Yanbılda da aynı şekilde tanıtımlar yapılmakta. Uygulamada, Edirne’deki bir çeşmeden tutunda, kilise, camiler, Selimiye Camii, köprüler gibi tarihi kültürel noktaların fotoğraflarının yanı sıra nasıl ulaşılacağına yer verilmekte. Uygulama Edirne’de turizme büyük katkı sağlayacaktır. Bu mobil aktivikasyonumuz sürekli gelişecek. Burada ciddi bir yatırım ve emek var. Bu projemizin yaşayabilmesi bizim için çok önemli.”

SINIR ÖTESİ İŞBİRLİĞİNDE ÖZEL İŞLETMELERE DE HİBE VAR

Dernek Başkanı Hakan İnci, Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi Çağrı döneminde artık özel işletmelere de yer verildiğini hatırlatarak, “Bu dönemde Sınır Ötesi İşbirliği çerçevesinde özel işletmeler de çağrı alabilecek. Açılacak başlıklarla ilgili aktiviteleri olan işletmeler işletmelerini ve işlerini geliştirmek için proje hazırlayıp, bu hibelerden faydalanabilirler. bu konuda biz desteğe açığız. Derneğimize ulaşmaları halinde her türlü bilgi ve destek konusunda açığız” şeklinde konuştu.

DERNEĞİN İSİM DEĞİŞİKLİĞİ GÜNDEMDE

Hakan İnci, derneklerinin isimlerinin de değişikliğe gidileceğini ifade ederek, “Derneğimizde İş Kadınları da aktif olarak alıyorlar. BU nedenle derneğimizin ismini Edirne İş İnsanları olarak değiştirmeyi düşünüyoruz.Bu konuda da çalışmalarımız var. Önümüzdeki günlerde yapacağımız genel kurulda isim değişikliğini de gündeme alabiliriz” şeklinde konuştu.

HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK

Hakan İnci, dünyada yaşanan pandemi sürecinde ve sonrasında hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını vurgulayarak, “Hiç bir şey eskisi gibi olmayacak. Açılan işletmelerimizin pandemiyi hafife alarak çalışmamaları gerekir. Toplumda hafife alma görüyorum. Sanki her şey bitmiş süt liman oldu virüs tamamen kalktı gibi düşünülüyor. Asla öyle değil yakın çevremizde gencecik insanların öldüğünü, birçok insanın ağır hasta olduğunu duyuyoruz. Türkiye'de yine azımsanmayacak kadar vaka sayısı var” şeklinde konuştu.

ESNAF PANDEMİ KURALLARIMA UYSUN

Esnafın pandemi kurallarına uyması gerektiğinin altını çizen İnci, şunları söyledi:

“Esnafımız da pandemi kurallarına uysunlar, devletin hükümetin denetimi yeterli değil, bireysel tedbir almalıyız. Esnafımızın komşu Yunanistan ve Bulgaristan'dan insanların gelip alış veriş yapmaları yönünde en büyük talepleri var. Aşı olayı ile biraz daha kolaylaştı. Devletler arası da bir takım kolaylıklar geliyor. Temmuz'da Bulgaristan'dan Edirne'ye bir akın bekliyorum. Günde 40 - 50 otobüsün kente gelmesini bekliyoruz. Onlar kar etmeye geliyor.Esnafımızın kurallara uyarak geleceğini düşünmesi gerekli. Eğer kurallara uymazsak önümüzdeki aylarda tekrar bir kapanma daha yaşayabiliriz. Bu gerçeği göz ardı etmemeliyiz.”

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.