56 BİN ÖĞRENCİ DERS BAŞI YAPTI

Edirne’de 2018-2019 eğitim öğretim yılında 56 bin 155 öğrenci ders başı yaparken, yeni eğitim öğretim yılı düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

56 BİN ÖĞRENCİ DERS BAŞI YAPTI

Edirne’de 2018-2019 eğitim öğretim yılında 56 bin 155 öğrenci ders başı yaparken, yeni eğitim öğretim yılı düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
18 Eylül 2018 Salı 08:59
56 BİN ÖĞRENCİ DERS BAŞI YAPTI

Edirne’de 2018-2019 eğitim öğretim yılında okul öncesi eğitim kurumlarına 6 bin 659, ilkokul 1. sınıfa 4 bin 115, ortaokul 5. sınıfa 4 bin 13, ortaöğretim 9. sınıfa 4 bin 57 öğrenci olmak üzere 18 bin 844 öğrenci kayıt edildiği, toplam 56 bin 155 öğrencinin eğitim öğretime devam edeceği açıklandı.

Öğretim yılı itibariyle il ve ilçelerde resmi okul ve kurumlarında 4 bin 219 öğretmen ve idareci, 445 personel olmak üzere toplam 4 bin 664 kişi de göreve başladı.

2018-2019 eğitim-öğretim yılı açılışı nedeniyle, Edirne’de yeni eğitim-öğretim yılı açılış töreni ve kutlama etkinlikleri gerçekleştirildi.

İlk olarak Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt ve müdür yardımcıları, öğretmenler, öğrenciler ve veliler, Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni gerçekleştirdi. Ardından törenler, Şükrüpaşa İlkokulu’nda devam etti.

Öğrencilerden oluşan halk oyunları ekibinin gösterileri ile karşılanan Vali Özdemir ve İl Millî Eğitim Müdürü Cırıt, öğrencilerle ve töreni takip eden velilerle selamlaştı. Ardından Şükrüpaşa İlkokulu 4-A sınıfı öğrencisi Merve Bayrak “Okulumuz” adlı şiirini okudu. Bayraktar’ın şiirinden sonra ise 4. Sınıf öğrencileri, okula yeni başlayan okul öncesi ve 1. Sınıf öğrencilerine okulumuza hoş geldiniz çiçeği verdiler. Ardından da Şükrüpaşa İlkokulu 4-A sınıfı öğrencilerinden Tuana Altıoğlu öğrenciler adına konuşmasını yaptı.

Törende söz alan Edirne İl Millî Eğitim Müdürü Sayın Hakan Cırıt, İlköğretim Haftasının anlam ve önemini belirten konuşmasında, “Sevgili Öğrenciler; Yaşadığımız günün en anlamlı varlıkları ve geleceğimizi sahiplenme durumunda olanlar, sizlersiniz. Sizler, geleceğe uzanan ellerimizsiniz. İleri toplumların üç ortak özelliği vardır. Okumak, Yazmak ve Düşünmek. Bol bol okuyacağız, okuduklarımız üzerine düşüneceğiz ve düşündüklerimizi yazarak çalışacağız.

Ümit ediyoruz ki; derslerinize çalışarak, öğrenerek ve okumayı, yazmayı ve düşünmeyi severek okul hayatınızı tamamlayacaksınız. Bugün bizler için nasıl değerliyseniz yarının yetişkini olacağınız dünya için de kıymetli bir insan haline geleceksiniz.

Kıymetli Öğretmen Arkadaşlarım;

Emeğiniz, öğrencilerimizin bu kutlu yürüyüşlerinin vazgeçilmezidir. İlginiz, sevginiz ve öğrenciye uzanan merhamet yüklü eliniz insanlığı ve insanımızı imar edecek olan en büyük güçtür. Bu düşünce ile emeklerinizin ve gayretli çalışmalarınızın karşısında duyduğum saygıyı ifade etmek istiyorum.

Öğretmenler öğretmekten, öğrenciler öğrenmekten haz almalılardır. Öğrenci, öğrenme arzusunu kaybederse geriye sadece diploma alma ve sistem açıklarına karşı geliştirdiği manevra kabiliyeti kalır. Bu durum eğitimi felakete sürükler.

Eğitimin temeli dil ve matematik, ruhu ise iyi insan ve ahlaktır. Bu doğrultuda öğrenci merkezli sosyal sorumluluk projelerinin, öğretmenlerin ilgi ve gayreti ile öğrenme ortamlarını daha verimli hale getiren her türlü projenin destekçisi ve takipçisi olmak isteğimizi, bu alandaki heyecan ve kararlılığımızı sizlerle paylaşmak istiyorum. Öğrencilerimizin sadece isimlerini değil, hayat hikâyelerini bilmeniz gerekiyor. Unutmayınız ki, iltifat öğrenciyi gayrete getiren paha biçilmez bir teşviktir.

Değerli Anne ve Babalar;

Öğrenci ve öğretmenlerimizi okullarda yalnız bırakmayacağınıza olan inancımla okullarda ve öğrenme ortamlarında vereceğiniz destek ve katkılardan dolayı şimdiden sizlere teşekkür etmek istiyorum. Birey eğitim aracılığıyla özgürleşir, eğitimin ve ailesinin vermiş olduğu sorumluluk duygusuyla insanlaşır. Çocuklarımızı kuzu gibi büyütmememiz gerekiyor. Onları bir dahi olarak görüp, fikirlerine değer vermemiz gerekiyor. Eğitim çok bileşenli bir yürüyüştür. Anne–baba olmanın sorumluluğu ve bilinciyle hareket ettiğimizde, kazanan ülkemiz ve geleceğimiz olacaktır.

Kıymetli Okul Müdürü Arkadaşlarım;

Başarılı okulların iki temel özelliği vardır. Bu özellikler çok çalışmak ve iş disiplini sağlamaktır. Başarılı okul yöneticilerinin ise temel özellikleri destekleyi olmak ve rol model olmalarıdır. Müdürler öğretmen arkadaşlarımızla her zaman istişare etmelidirler. Veliler okuldan ziyade öğretmeni tercih ediyorlarsa, okul yönetimi kendi sistemini gözden geçirmelidir.

Okullarınızı bulunduğu sosyal ve mahalli yapının ortasına bir kültür merkezi olarak yerleştirme gayretinizi, öğretmenler ve öğrenciler için mutlu olacakları ve sevecekleri bir okul iklimi ve güven ortamı inşa etme çabası içerisinde olduğunuzu, bizler takdirle, velilerimiz ise şükranla izlemektedir.

Bu doğrultuda artarak devam eden çabanızı, çocuklarımızı geleceğe en güzel şekilde hazırlama gayret ve heyecanınızı takdir ediyorum. Daha çok paylaşmak, örnek olacak uygulamaları çoğaltmak, görüşmek, daha çok okumak, sürekli kendimizi yenileme ve geliştirme çabası içerisinde yürümek bizim vizyonumuz, geleceğe bakışımız olmuştur.

Değerli Meslektaşlarım, Sayın Veliler ve Sevgili Öğrenciler;

Okullar, doğru bilgiye, doğru ve sağlıklı yollardan ulaşmanın yeni nesillere kazandırıldığı yerlerdir. Çalışmanın ürünü başarıdır. Öğretmenlerinizin yönlendirmesiyle yapacağınız her çalışmanın karşılığını mutlaka göreceksiniz.

Okul sizin yuvanızdır. Öğretmenleriniz ve arkadaşlarınızla sevgi ve saygı temeline dayalı, hedefini belirlemiş, gayretli öğrenciler olarak başarılı bir öğretim yılı geçireceğinize inanıyorum. Pırıl pırıl bir gelecek ve aydınlık yarınlar sizleri bekliyor.

Sözlerime Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün veciz bir sözüyle son vermek istiyorum. “Bir millet savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin kalıcı sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuyla mümkündür” Sizlere güveniyor, sizleri seviyoruz.” Dedi.

“GELECEĞİMİZİN TEMİNATI ÇOCUKLARIMIZ”

Vali Özdemir de yapmış olduğu konuşmasında, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın her türlü imkânlardan faydalanması, daha iyi eğitim alması için üzerimize düşen ne varsa yapmaya çalışıyoruz. Bütün kurumlar olarak, sivil toplum örgütleri olarak, okul aile birlikleri ve muhtarlar olarak elbirliğiyle öğrencilerimizin eğitimlerini en iyi şekilde yapabilecekleri şekilde okul ve çevre güvenliği sağlanıyor.

Öğretmenlerimiz geleceği yetiştirdiklerinin farkındalar. Geleceği dizayn ettiklerinin farkındalar, her yıl öğretmenlerimiz kendilerini yenileyerek gelinen dünyaya ayak uydurmaya çalışıyorlar.

Teknoloji ve dünya hızla gelişiyor her zaman kendimizi yenilemeliyiz. Gelecekte dünyada söz sahibi olacaksak, her an değişime, yenilenmeye hazır olmak konusunda gayretli olmalıyız. Öğretmenlerimizde her yıl kendilerini yenileyerek eğitim öğretime başlıyorlar. Öğretmenlik akıl, kalp ve duyguyla yapılan bir iştir. Çocuklarımıza aklımızla ve duygumuzla yaklaşmamız gerekiyor; bunun ikisini bir arada yapabilirsek Cumhuriyetin ve Atatürk ilkelerinin teminatı olan gençlerimizi geleceğe çok rahat bir şekilde hazırlamış olacağız. 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı, öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize ve tüm ülkemize hayırlı olsun” dedi.

Açılış törenin ardından Özdemir, Cırıt ve beraberindekiler sınıfları ziyaret ettiler. 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Kutlama Programı Özdemir ve Cırıt tarafından öğrencilere ücretsiz ders kitaplarının ve hediye kitaplarının dağıtılmasının ardından sona erdi.

Barış Karapaça

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.