70. GURUR YILI

   Edirne’nin en eski gazetesi olan Vatandaş, 70. Kuruluş yıl dönümünü düzenlenen kokteylle kutladı. Vatandaş Gazetesi’nin 70. Kuruluş yıl dönümü nedeniyle hazırlanan pastayı, Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Özel Sağlık Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Yazgan, Vatandaş Gazetesi İmtiyaz Sahibi Baran Yazgan ve Vatandaş Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Emre Sedef birlikte kestiler.

70. GURUR YILI

   Edirne’nin en eski gazetesi olan Vatandaş, 70. Kuruluş yıl dönümünü düzenlenen kokteylle kutladı. Vatandaş Gazetesi’nin 70. Kuruluş yıl dönümü nedeniyle hazırlanan pastayı, Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Özel Sağlık Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Yazgan, Vatandaş Gazetesi İmtiyaz Sahibi Baran Yazgan ve Vatandaş Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Emre Sedef birlikte kestiler.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
08 Kasım 2017 Çarşamba 10:08
70. GURUR YILI

                Gazetemiz 70’inci yaşını Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve çok sayıda davetlinin katıldığı kokteylle kutladı. 70’inci yıl pastasını Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Özel Sağlık Hizmetleri Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Yazgan, Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Baran Yazgan ve Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Emre Sedef kesti.
                YAZGAN: “BU TARİHİ YOK ETMEMEK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ”
                Edirne Özel Sağlık Hizmetleri Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Yazgan,  “70 yıl dile kolay. Edirne tarihinde tam 70 yıl hizmet veren bir yerel gazete. 70 yıl bu gazeteyi ayakta tutmak, hem bizler için hem sizler için çok kolay bir şey olmasa gerek. El ele verildiğinde birçok şeyin olabildiğini de burada görüyoruz. Geçtiğimiz 70 yıl içerisinde Edirne’miz çok şeyler gördü. Küçücük bir şehirde, yani hatırlıyorum şu anda Erasta AVM’nin olduğu yer Edirne’nin bitiş noktasıydı. Bugün birkaç Edirne oluştu ve o tarihlerden bugüne kadar bu gazete sizlere hizmet ediyor. Yerel basının sıkıntılarına rağmen, gerçekten yerel bir gazeteyi ayakta tutmak oldukça zor. Ekonomik anlamda ve dayatılan koşullardan dolayı, ama bizler kendi imkanlarımızı zorlayarak bu tarihi yok etmemek için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

                BAŞKAN GÜRKAN: “70 YIL BİR İNSAN ÖMRÜYLE EŞDEĞER”
                Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Bugün Edirne’nin basın tarihinde de, Edirne’nin kendi tarihinde de çok önemli bir yeri dolduran, çok değerli bir gazetenin 70’inci kuruluş yıldönümündeyiz. Tabi söylerken 70 çok kolay çıkıyor ama bu 70 yılın bir insan ömrüyle eş değer olduğunu Pasgol da düşünürsek gerçekten çok önemli, çok anlamlı. Sizin ne iş yaptığınız sizin için önemlidir, işinizi nasıl yaptığınız toplum için çok önemlidir, diye bir söz vardır. Vatandaş Gazetesi, bizim bildiğimiz ve bilmediğimiz dönemde dahil olmak üzere gerçekten Edirne’de toplumu aydınlatma, halkı bilgilendirme, halka doğru haberi, doğru şekilde ulaştırma görevini başarıyla yerine getiren en önemli gazetelerimizden biri oldu her zaman. Bugün de bu misyonunu, bu görevini layıkıyla yerine getiriyor. Tabii ki bir siyasetçi olarak siyasetçiyle basının ilişkisi katolik nikahı gibidir. Yani asla ayrılmanız boşanmanız mümkün değildir. Zaman zaman lehimizde haberler çıktığında çok memnun oluruz, Aleyhimizde haberler çıktığında şikayetçi oluruz. Bu da insan olmanın gereğidir ama kendinizle hesaplaşırken o aleyhimizde olan haberleri de eğer gerçekten doğruysa kendi kendimize kabul ederiz. Fakat maalesef ülkemizde de, şehrimizde de manipülatif haberler yoğunluk kazanmaya başladı, çarpıtma haberler yoğunluk kazanmaya başladı. Ben Vatandaş Gazetesi gibi dürüst gazetelerin hepsini kutluyor, basın hayatımızda nice yıllar var olmalarını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

                 VALİ ÖZDEMİR: “70 YIL BU GÖREVİ SÜRDÜRMEK ÇOK ÖNEMLİ”
                Edirne Valisi Günay Özdemir, “Gerçekten bugün basın mensupları için ve basın için çok önemli bir gün. Çünkü bir gazete 70 yıl boyunca Edirne’de hizmet veriyor. Ve kesintisiz bir şekilde hizmet veriyor. Bu önemli bir konu. Özellikle mahalli gazeteler için önemli bir konu. Mahalli gazetelerin yaşaması maddi anlamda, haber anlamında birçok sıkıntıyla karşı karşıya kalıyorlar. Ama buna rağmen, 70 yıl bu görevi sürdürmek çok önemli bir görev. Bir kamu görevi olarak görüyoruz biz. Bu kamu görevini de hakkıyla yerine getirmeye çalışıyorlar.  Bundan sonra da nice 70 yıllar bu görevi yerine getireceklerine inanıyorum. Basın sadece siyasetçiler için değil bizim içinde çok önemli. Çünkü idari olarak devlet olarak kamu olarak biz hizmetlerin ne kadar yapıldığını, nereye ulaşabildiğimizi, nereye ulaşamadığımızı, nerede sıkıntı olduğunu belki zaman zaman göremiyoruz. Bizim gören gözümüz, duyan kulağımız oluyor, bazen ulaşamadığımız yerlerde elimiz kulağımız oluyor. Onun için basının devlet için kamu içinde ben siyasetçiler kadar önemli olduğuna inanıyorum. Bundan dolayı basının her türlü çalışmasında elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. Ama maalesef mahalli basının ve basın mensuplarımızın ciddi sıkıntıları var. İnşallah bunlar da çözülür diye ümit ediyoruz. Çözülürse daha da iyi hizmet edecekler. Bundan sonra bütün mensubu arkadaşlarımıza, diğer basınımıza da devam etmesi dileğiyle nice 70 yıllar diliyorum.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.