7143 Sayılı Kanun Hakkında Bilgilendirme Toplantısı

7143 Sayılı Kanun Hakkında Bilgilendirme Toplantısı

Emre SEDEF
Emre SEDEF
04 Temmuz 2018 Çarşamba 02:35
7143 Sayılı Kanun Hakkında Bilgilendirme Toplantısı

7143 Sayılı Kanun Kapsamında yapılandırma çalışmalarıyla ilgili olarak Edirne Vergi Dairesi Başkanlığında Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Yıldırım Bozbıyık başkanlığında bilgilendirme toplantısı yapıldı. 
7143 Sayılı Kanun Kapsamında yapılandırma çalışmalarıyla ilgili olarak Edirne Vergi Dairesi Başkanlığında Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Yıldırım Bozbıyık başkanlığında bilgilendirme toplantısı yapıldı. Söz konusu toplantıda; kanunun önemi, yapılandırma kanunu kapsamında yapılacak faaliyetler kapsamında bilgi alışverişinde bulunuldu. 
Toplantıda, kesinleşmiş vergi ve diğer borçlara ödeme kolaylıkları, ihtilafların sulh yoluyla sonlandırılması, inceleme ve tarhiyat safhasındaki borçların yapılandırılması, beyan edilmemiş veya eksik beyan edilmiş gelir ve kazançların zam ve faizsiz pişmanlıkla beyan edilmesi, geçmiş dönemlere ilişkin matrah ve vergi artırımında bulunan mükelleflere ayrıcalıklar, işletmelerdeki emita, makine, teçhizat ve demirbaş kayıtlarına ilişkin cezasız düzeltme imkanı, kasa ve ortaklardan alacaklar hesabının cezasız ve faizsiz düzeltilmesi, yurtiçi ve yurtdışı bazı varlıkların belli tarihe kadar vergisiz ve ayrıcalıklı imkanlarla milli ekonomiye kazandırılması, 6552, 6736, ve 7020 sayılı kanunlar kapsamında ödemeleri devam eden borçlar için peşin ödeme indirimi hükümlerinden yararlanma gibi çok önemli imkanlar getirilmiş olduğu belirtildi ve bu imkanlardan mükelleflerin faydalanması için azami gayret gösterilmesi gerektiği tüm birim amirlerine bildirildi. 
Özellikle peşin ödeme seçeneğini tercih eden mükelleflere yüzde 90 Yİ-ÜFE indirimi sağlanacağının, matrah ve vergi artırımında bulunan mükelleflerin arıtımda bulundukları mükelleflerin, arıtımında bulundukları dönemler için vergi incelemesine tabi tutulmayacakları hususlarında mükelleflere detaylı bilgi verilmesi gerektiği hususları konuşuldu. Başvuruların Kanun kapsamında alacaklar için 31 Temmuz 2018; matrah ve vergi artırımı için 31 Ağustos 2018 ve varlık barışı için 30 Kasım 2018 tarihine kadar gib.gov.tr adresi üzerinden elektronik ortamda veya vergi dairelerine giderek kağıt ortamında yapılabileceği belirtildi. Mükelleflere hatırlatılmak gerekirse, yapılandırma kapsamındaki ödemeler: internet sayfası ve interaktif vergi dairesi üzerinden; GİB Mobil uygulamasından; Anlaşmalı bankalardan, Vergi dairelerinden yapılabilmektedir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.