7143 Sayılı Kanun Kapsamında yapılan“Herkesi Başvuru Yapmaya Davet Ediyorum”

7143 Sayılı Vergi ve Bazı Alacakların Yapılandırılması hakkındaki kanunun vatandaşlara tanıtılması amacıyla Edirne Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nda bir konferans düzenlendi. 

7143 Sayılı Kanun Kapsamında yapılan“Herkesi Başvuru Yapmaya Davet Ediyorum”

7143 Sayılı Vergi ve Bazı Alacakların Yapılandırılması hakkındaki kanunun vatandaşlara tanıtılması amacıyla Edirne Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nda bir konferans düzenlendi. 

Emre SEDEF
Emre SEDEF
04 Temmuz 2018 Çarşamba 02:36
7143 Sayılı Kanun Kapsamında yapılan“Herkesi Başvuru Yapmaya Davet Ediyorum”

7143 Sayılı Vergi ve Bazı Alacakların Yapılandırılması hakkındaki kanunun vatandaşlara tanıtılması amacıyla Edirne Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nda bir konferans düzenlendi. Konferansa Edirne Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Kenan Karakuş, Edirne Vergi Dairesi Selahattin Başkal, Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Yıldırım Bozbıyık katıldı.
“KURUMLARIN BİZE TUZAK HAZIRLADIĞINI DÜŞÜNÜR OLDUK”
Edirne Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Kenan Karakuş yaptığı konuşmasında maliye bakanlığını eleştirirken, “7143 Sayılı Vergi ve Bazı Alacakların Yapılandırılması hakkındaki kanunun bir nevi enflasyon düzeltmesi işlemidir. Mavi tatil başladı ama meslek mensupları bu yeni uygulamadan memnun değil, olacağını da zannetmiyorum. Temmuz ayı işler yine yoğun birde 7143. Gönül isterdi ki gerçek bir tatil olsun, adli tatil gibi. Mükellefler de bir nefes alır ama maalesef adı mavi tatil.  7143 Sayılı kanunla ilgili başvurular mavi tatilde tatilde yapılıyor. Üzülerek söylüyorum Maliye Bakanının bizleri düşündüğünü sanmıyorum. Artık kurumların bize tuzak hazırladığını düşünür olduk. Sanırım arada bir güvensizlik var ama bizler yabancı değiliz. Türkiye’de faaliyet gösteren muhasebecileriz.” Dedi.
Edirne Vergi Dairesi Selahattin Başkal da “7143 Sayılı Vergi ve Bazı Alacakların Yapılandırılması hakkındaki kanun oldukça geniş kapsamlı düzenlemeleri içermektedir. Kesinleşmiş alacaklar, kesinleşmemiş ve itilaflı alacaklar, matraf ve vergi artırımı, varlık barışını içermektedir. Bu yasanın anlatılması kapsamında çeşitli çalışmalarda bulunmaktayız.” Dedi.
“BORCU OLAN HERKESİ BAŞVURU YAPMAYA DAVET EDİYORUM”
Açılış konuşmalarının ardından Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Yıldırım Bozbıyık 7143 Sayılı Vergi ve Bazı Alacakların Yapılandırılması hakkındaki kanunun bilgilendirme sunumunu gerçekleştirdi. Bozbıyık konuşmasında meslek odalarıyla aynı gemide olduklarını belirtirken 7143 Sayılı kanun hakkında da, “7143 Sayılı Vergi ve Bazı Alacakların Yapılandırılması hakkındaki kanunu size bir örnekle açıklayacağım. 2015 yılında dolmuş olan bir motorlu taşıt vergisi düşünün. Vergi miktarı da bin lira olsun. Şu ana kadar biz yapılandırmaya gitmemiş ve 7143 Sayılı kanun çıkmamış olsaydı ödeyeceğimiz rakam 1512 lira olacaktı. O ay birde bin lira trafik cezası yediğinizi düşünün. O bin lirayı da şu an ödemek isteseydiniz 1850 lira ödeyecektiniz. Bin lirada kendisinin şeyi 2850 lira ödeyecektiniz. Yani MTV için 1850 lira trafik cezası içinde 2850 lira ödemeniz gerekecekti. Toplamda 4362 lira ödemeniz gerekecekti. Bu kanunla birlikte bu borcunuzu tek taksitle ödeyecek olursanız toplamda 4362 lira yerine 1777 lira ödeyerek bu borçlardan kurtulabiliyorsunuz. Eğer 18 taksit halinde ödemek isterseniz de o zaman 2617 lira olarak borcunuzu ödeyebilirsiniz. Çok cazip bir uygulama. Hem devletimizin alacaklarından kurtulması için hem de vatandaşlarımızın devletimizle barışmaları için borcu olan herkesi başvuru yapmaya davet ediyorum.” Dedi.dırma çalışmalarıyla ilgili olarak Edirne Vergi Dairesi Başkanlığında Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Yıldırım Bozbıyık başkanlığında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.