ÖĞRETMENEVİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle 2016 yılında yıkılan Edirne Öğretmenevi, Eğitim-İş Edirne Şubesi tarafından yeniden gündeme getirildi. Yıkımın ardından yeni bir öğretmenevi yapılacağının sözünün verildiğini ancak aradan yıllar geçmesine rağmen herhangi bir çalışmanın olmadığını hatırlatan Şube yöneticileri, öğretmenevinin neden yapılamadığının kamuoyuyla paylaşılması gerektiğini belirttiler.

ÖĞRETMENEVİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle 2016 yılında yıkılan Edirne Öğretmenevi, Eğitim-İş Edirne Şubesi tarafından yeniden gündeme getirildi. Yıkımın ardından yeni bir öğretmenevi yapılacağının sözünün verildiğini ancak aradan yıllar geçmesine rağmen herhangi bir çalışmanın olmadığını hatırlatan Şube yöneticileri, öğretmenevinin neden yapılamadığının kamuoyuyla paylaşılması gerektiğini belirttiler.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
01 Mart 2021 Pazartesi 06:16
ÖĞRETMENEVİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Yapılan testler sonucunda depreme dayanıksız olduğu belirlenen Edirne Öğretmenevi, 2016 yılında yıkılmıştı. Yıkımın ardından verilen yeni öğretmenevi sözünün hala yerine getirilmediğini söyleyen Eğitim-İş Edirne Şubesi yöneticileri, konuyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Eğitim-İş Edirne Şubesi Mali Sekreteri Murat Akça, “Şehrimizin ve öğretmenlerimizin ihtiyaçlarına cevap verebilecek donanımlı bir Öğretmenevi için adımlar ilgili kurumlar tarafından ivedilikle atılmalıdır, bu konuda bekleme ve oyalamaya artık tahammül yoktur.” dedi.   

Eğitim İş Sendikası Edirne Şubesi Mali Sekreteri Murat Akça tarafından yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“2016 YILINDA YIKILDI”

“Edirne Öğretmenevi, İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından yapılan deprem etüdü sonrasında depreme uygun olmadığı gerekçesiyle yıkım kararı alınarak 2016 yılında yıkılmıştır. Yıkıldıktan sonra 2016 yılında zamanın İl Milli Eğitim Müdürü konuyla ilgili bir açıklama yapmış: ‘ilerleyen günlerde yıkımı gerçekleştirilecek Merkez Öğretmenevi binasının mevcut yerine veya şehrimizin uygun bir yerine daha modern, öğretmenlerimizin daha rahat edeceği sosyal, sportif, kültürel etkinlikleri gerçekleştirebileceği, eğitim ve eğitsel faaliyetlere hizmet edecek kompleks bir binanın yapılması planlanarak, konuyla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde gerekli çalışmalar başlatılacak’ ifadelerini kullanmış, fakat bu sözler unutulmuştur.”

“DÜĞÜMÜN NEDEN ÇÖZÜLEMEDİĞİ EDİRNE KAMUOYUNA BİR AN ÖNCE AÇIKLANMALIDIR”

“Edirne Öğretmenevi konusunda Eğitim-İş Edirne Şubesi, 2017 yılında Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğüne dilekçe ile başvuru yapmış Öğretmenevi’nin durumunu sormuştur. İl Milli Eğitim Müdürlüğünün dilekçemize verdiği cevapta 2017-2018 yatırım programına alınacağı belirtilmiştir. Fakat yıllar geçmiş Edirne Öğretmenevi’nin neden bir türlü yatırım programına alınamadığı anlaşılamamıştır. Devlet kurumlarında kişiler gelip geçicidir fakat iş ve işlemler devlet kurumlarına yakışır ciddiyette sürer, tamamlanır. Eğitim-İş Edirne Şubesi olarak Edirne Öğretmenevi konusunu Edirne Milletvekillerimiz aracılığıyla TBMM gündemine de taşıdık, Milli Eğitim Bakanına soru önergesi verilerek sorunun bir an önce çözülmesi için mücadele ettik. Bütün bu sorunların nereden kaynaklandığı ve yılan hikayesine dönen bu düğümün neden çözülemediğini başta İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve ilgili diğer kurumlar tarafından Edirne kamuoyuna bir an önce açıklanması gerekmektedir. Öğretmenevi deyince eğitim emekçilerinin kendilerini evlerinde gibi hissettikleri yerler akla gelmektedir. Özellikle bir başka şehre gezmek veya iş için gidildiğinde öğretmenlerim ilk aklına gelen yerler öğretmenevleridir. Çünkü hem ekonomik, hem temiz, hem de şehrin merkezinde bir konaklama şansını Öğretmenevi’nde bulabilirsiniz. Öğretmenler kendilerini buralarda rahat ve huzurlu hissederler. Ayrıca İl dışından gelen misafirlerimizin konaklaması için yine ilk aklımıza gelen yer öğretmenevidir. Genelde konaklama, lokal ve restoran hizmetleri veren yerler olarak düşünülse de öğretmenevleri berber ve kuaför hizmetlerinin verildiği, düğün, nişan, toplantı gibi organizasyonlarının da yapılabildiği sosyal tesisler olarak hizmet vermektedir.”

“BU KONUDA BEKLEME VE OYALAMAYA ARTIK TAHAMMÜL YOKTUR”

“Eğitim-İş Edirne Şubesi olarak çağrımızı yineliyor ve diyoruz ki;

Serhat Şehrimize, öğretmen camiasının ve halkımızın kullanımına açık, öğretmenlerimize yakışır bir öğretmenevi kazandırmak; öncelikle Milli Eğitim Bakanlığının, Edirne Valiliğinin, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün,  Edirne’de örgütlü bütün eğitim sendikalarının, Edirne Milletvekillerinin ve Edirne’ye hizmet etme anlayışıyla yola çıkan Sivil Toplum Kuruluşlarının ortak görevi ve öğretmenlerimize bir borcudur. Şehrimizin ve öğretmenlerimizin ihtiyaçlarına cevap verebilecek donanımlı bir Öğretmenevi için adımlar ilgili kurumlar tarafından ivedilikle atılmalıdır, bu konuda bekleme ve oyalamaya artık tahammül yoktur. Şehrimizin ihtiyaçlara cevap veren modern, öğretmenlerin rahat bir şekilde konaklayacağı, lokalinde zaman geçireceği, restoranında uygun fiyatlara yemek yiyebileceği, halkımızın da sosyal, sportif, kültürel etkinlikleri gerçekleştirebileceği, eğitim ve eğitsel faaliyetlere hizmet edecek donanımlı bir Öğretmenevi, şehrimiz ve öğretmenlerimizin sosyal ihtiyaçlarını giderme adına çok büyük bir hizmet olacaktır. Bu isteğimizle Edirne’de eğitim ve öğretime devam eden Turizm Otelcilik Lisesi ve Trakya Üniversitesi Turizm Otelcilik bölümü öğrencilerine uygulama alanı da kazandırılmış olacaktır.”

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.