8 NİSAN DÜNYA ROMANLAR GÜNÜ TEŞEKKÜRÜ

Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı, 8 Nisan Dünya Romanlar Günü kutlama etkinliğine gösterilen ilgi için teşekkür etti.

8 NİSAN DÜNYA ROMANLAR GÜNÜ TEŞEKKÜRÜ

Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı, 8 Nisan Dünya Romanlar Günü kutlama etkinliğine gösterilen ilgi için teşekkür etti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
12 Nisan 2021 Pazartesi 06:03
8 NİSAN DÜNYA ROMANLAR GÜNÜ TEŞEKKÜRÜ

Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı, konuyla ilgili şunları kaydetti:

"Toplumların Sosyokültürel/ekonomik farklılığı, ayrı bir kültürün oluşmasına zemin hazırlar. Tarihin derinliklerinde bu özelliklerinden dolayı, kendilerine yönelik genel anlamda kullanılan Çingene tanımının yüklediği olumsuz kalıplardan kurtulmak için konuştukları dil (romanes) olması ile Romanlar, Roman olarak tanınma istekleri 1971 yılında başlamış,  bugün 50. yılını tamamlamıştır. Türkiye’de resmi gün olarak kabul görmeyen 8 Nisan Dünya Romanlar Günü,  7 Nisan 2021 tarihinde resmi gün olarak kabul edilmiştir.Dileğimiz, ülkemizde bulunan Roman vatandaşlarımıza ayrımcılığın önlenmesinde etkili olur. Sosyoekonomik anlamda bir değer kazanmasına yol açar. Umarız ki, Roman meselesi siyasi parti çekişmelerin kurbanı olmaz! Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği olarak Roman sorunlarının etnik kimlik üzerinden değil, sosyal bir sınıfın sorunu olarak görmekteyiz. Temel mücadelemiz;birlikte yaşama kültürümüzün içinde sosyal anlamda Roman yurttaşlarımızın varlığı daha görünür olmasıdır. Demokrasi temel haklar üzerinden konuyu gündeme getirmek, Roman vatandaşlarımızın yoksulluk döngüsü, yaşam sosyolojisi üzerinden, bazı akademik verilerle ortaya konulan çalışmalar üzerinden götürmek arzusundayız. 8 Nisan Dünya Roman Derneğimizin hazırlamış olduğu etkinliğe başta Edirne Valilik Makamı, Edirne Belediye Başkanlığı, Trakya Üniversitesi Rektörlüğü, Edirne Kent Konseyi davet edilmiş, ilimizde bulunan tüm siyasi parti yöneticilerine  telefonla ulaşılmaya çalışılarak davet edilmişlerdir. (unuttuğumuz var ise yönetim olarak özür dileriz). 8 Nisan Perşembe günü havanın soğuk ve yağışlı olması nedeniyle etkinliğimizdeki fotoğraf sergisini gerçekleştirme olanağı bulamadığımız gibi, zamanı kısa tutmak zorunda kaldık. Ülkemizde ilk defa 8 Nisan Dünya Romanlar Günü kutlama etkinliğimizde bizleri yalnız bırakmayan, Edirne Belediye Başkanı Sayın Recep Gürkan’a, izinli olup gelme olanağı bulamayan ancak kurumu adına temsilciler gönderen Trakya Üniversitesi Rektörü Sayın, Erhan Tabakoğlu’na, Edirne Kent Konseyi başkanı Sayın Ziya Gökekküçük’e katılımcı siyasi parti temsilcilerine, bazı Roman dernek başkanlarımıza ve Edirne basınımıza teşekkür ederiz. "

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.