992 PERSONELLE COVİD-19 MÜCADELESİ!

Edirne İl Genel Meclisi’nin dün gerçekleştirilen oturumuna konuk olarak sunum yapan AFAD Edirne İl Müdürü Ali Altındal, Covid-19 tedbirleri kapsamında 992 personelle Vefa Sosyal Destek Gruplarında faaliyet gösterdiklerini ve 50 binin üzerinde başvuruya cevap verdiklerini belirtti.

992 PERSONELLE COVİD-19 MÜCADELESİ!

Edirne İl Genel Meclisi’nin dün gerçekleştirilen oturumuna konuk olarak sunum yapan AFAD Edirne İl Müdürü Ali Altındal, Covid-19 tedbirleri kapsamında 992 personelle Vefa Sosyal Destek Gruplarında faaliyet gösterdiklerini ve 50 binin üzerinde başvuruya cevap verdiklerini belirtti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
08 Eylül 2020 Salı 09:38
992 PERSONELLE COVİD-19 MÜCADELESİ!

Edirne İl Genel Meclisi’nin Eylül ayı toplantılarının sonuncusu dün Mehmet Geçmiş başkanlığında gerçekleştirildi. İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen oturumda; İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından sunulan ‘Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına Dayalı Üretim Tesis Alanı İmar Planı Değişikliği’ ve Çevre ve Sağlık Komisyonu tarafından sunulan ‘Olası Afet ve Felaket Durumunda AFAD İl Müdürlüğünce Alınan Önlemler’ raporları görüşülerek karara bağlandı. İl Genel Meclisi’ne konuk olarak sunum yapan AFAD İl Müdürü Ali Altındal, Covid-19 döneminde yapmış oldukları çalışmalar hakkında meclis üyelerine bilgiler verdi.

 “50 BİNİN ÜZERİNDE BAŞVURUYA CEVAP VERDİK”
AFAD Edirne İl Müdürü Ali Altındal, Covid-19 tedbirleri kapsamında Edirne’de yapmış oldukları çalışmalar hakkında bilgiler vererek, “Covid-19 döneminde; başta yurtdışından gelen ve karantinaya alınan misafirlerimiz olmak üzere, birçok alanda çalışmalar yaptık. Vefa Sosyal Destek gruplarında faaliyet gösterdik. 992 personel, Vefa Sosyal Destek Programlarında görev aldı. 50 binin üzerinde başvuruya cevap verdik. Yurtlarımızda kalan misafirleri 14 gün karantinada kaldıktan sonra, illerine kadar gönderdik.” dedi.

“ORMAN KÖYLERİNDE YANGIN EĞİTİMİ VERİYORUZ”
Edirne genelinde yapmış oldukları diğer çalışmalar hakkında da bilgiler veren Altındal, “Orman yangınları son dönemde ülkemizde oldukça arttı. Bu nedenle Valimiz Ekrem Canalp’in başkanlığında, AFAD, UMKE ve Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ile beraber eğitim seferberliği başlattık. Başta orman köylerimiz olmak üzere tüm köylerimize giderek; köylülerimize orman yangınlarında neler yapmaları gerektiğiyle ilgili eğitimler veriyoruz. Ekiplere nasıl destek olmaları gerektiğini anlatıyoruz. Bunun yanında ilk yardım ve arama-kurtarma eğitimleri de veriyoruz. Eğitimlerimiz bundan sonra da devam edecek.” ifadelerini kullandı.

“GÜLÇAVUŞ 1’İNCİ DERECE DEPREM BÖLGESİ”
Altındal, Enez’e bağlı Gülçavul köyünün 1’inci derece deprem bölgesi olduğunu belirterek, “Edirne hep 4’üncü derece deprem bölgesi olarak adlandırıldı. İhmal edilen bir şey var. Edirne Merkez ve Enez Gülçavuş köylerini baz aldık. Gülçavuş köyünü incelediğimiz zaman 0,40 ivme değeri çıkıyor; Merkez ise 0,18. Eski tabirle Gülçavuş, 1’inci derece deprem bölgesi. Özellikle yaz döneminde Saros Körfezi’nde yüz binin üzerinde insan yaşadığını düşünürsek; Edirne’de deprem riski yok diyemeyiz. 1923’ten bu yana depremden dolayı hayatını kaybetmiş kaç kişi vardır dersek, ülke çapında düşündüğümüzde bir elin parmaklarını geçmez. Çünkü bu ölen insanların hiçbiri depremden dolayı ölmedi, çarpık binalardan dolayı öldü. Bizim hep söylediğimiz bir şey var. Deprem öldürmez, bina öldürür. İkinci el araç alırken bile ekspertize götürüp rapor alıyoruz. Ancak ev alırken depreme dayanıklı mı diye bakmıyoruz. Özellikle 1999’dan önce yapılmış bir binada oturan vatandaşlarımız mutlaka evlerini kontrol ettirmeleri gerekiyor. Binanız sağlamsa ondan sonra afet çantasını konuşalım. Sağlam bir binada oturmuyorsanız istediğiniz kadar afet çantası alalım başarıyı sağlayamayız.” şeklinde konuştu.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.