9’U 5 GEÇE HAYAT DURDU!

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ebediyete intikal edişinin 81. yıldönümünde, tüm yurtta olduğu gibi Edirne’de de düzenlenen törenle anıldı. Araç kullanan sürücüler araçlarından inerek, yürüyen vatandaşlar ise oldukları yerde durarak; saat 9’u 5 geçe siren eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulundu ve Edirne’de hayat adeta durdu.

9’U 5 GEÇE HAYAT DURDU!

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ebediyete intikal edişinin 81. yıldönümünde, tüm yurtta olduğu gibi Edirne’de de düzenlenen törenle anıldı. Araç kullanan sürücüler araçlarından inerek, yürüyen vatandaşlar ise oldukları yerde durarak; saat 9’u 5 geçe siren eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulundu ve Edirne’de hayat adeta durdu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
11 Kasım 2019 Pazartesi 06:16
9’U 5 GEÇE HAYAT DURDU!

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu ve Türk Milletinin Ata’sı,  ölümünün 81. yıldönümünde düzenlenen törenle anıldı. Atatürk Anıtı’nda başlayan tören, Atatürk Odası’nın ziyaretiyle devam etti ve Halk Eğitim Merkezi’ndeki gösterilerle son buldu. Düzenlenen anma törenine; Edirne Valisi Ekrem Canalp, Edirne Garnizon Komutanı Tuğgeneral Dündar Şahin Güngör, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, kamu kurum ve kuruluşları ile STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ATATÜRK ANITI

Törenler, Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilen çelenk sunma programıyla başladı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından saat 9’u 5 geçe siren eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı’nın söylendi.  2 dakika boyunca araç kullanan sürücüler araçlarından inerek, yolda yürüyen vatandaşlar oldukları yerde durarak saygı duruşunda bulundu ve Edirne’de hayat adeta durdu.

EDİRNE BELEDİYESİ ATATÜRK ODASI

Atatürk Anıtı’nda düzenlenen programın ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar, Edirne Belediye Binası içinde bulunan Atatürk Odası’nı ziyaret etti. Odanın içerisinde bulunan ve Atatürk’ün Edirne ziyareti sırasında uyuduğu yatağın üzerine protokol üyeleri tarafından çiçekler bırakıldı. Ardından odada bulunan deftere Edirne Valisi Ekrem Canalp tarafından,  “Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, büyük komutan, eşsiz devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, aramızdan ayrılışının 81. yıldönümünde, minnet ve şükranla anıyoruz. Milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, tüm imkânsızlıklara rağmen tarihinin en başarılı mücadelesini vermiş ve çok ağır bedeller ödeyerek bağımsızlığını kazanmıştır. Ulu Önder Atatürk, yok edilmek istenen milletimizi ayağa kaldırmış, yıkılmış vatan toprakları üzerinde yeni bir devlet kurarak, çağdaş dünyayla bütünleşmemizi sağlamış, bizlere demokratik bir Cumhuriyet, bağımsız bir ülke ve aydınlık yarınlar armağan etmiştir. Atatürk’ün bizlere bırakmış olduğu bu değerli mirası geleceğe taşıyabilmek için, uğrunda büyük bedeller ödenen yurdumuza ve bağımsızlığımıza her şartta sahip çıkmalı, Cumhuriyet’imizi yaşatmanın ve yüceltmenin hepimizin ortak sorumluluğu olduğunu asla unutmamalıyız. Büyük Önder Atatürk’ün aramızdan ayrılışının yıldönümünde Cumhuriyetimizin kazanımları ve O’nun ilke ve inkılâpları ışığında; hoşgörü, uzlaşma, birlik, beraberlik ve barış içinde yaşamak, modern dünya ailesinin en saygın üyeleri arasında olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin varlığı için çok çalışmak, hepimizin temel görevidir. Aziz Ata’m, milletimizin çağdaş dünyada saygın bir yer edinebilmesi için bize emanet ettiğiniz Cumhuriyetimizi, ilke ve hedefleriniz doğrultusunda güçlü kılma ve Türkiye’yi daha ileri seviyelere ulaştırma çabalarımız artarak devam edecektir. İnanıyorum ki, gelecek nesillerimiz de Cumhuriyetimizi ilelebet payidar kılmak için aynı azim ve kararlılıkla mücadelelerine devam edeceklerdir. Bu duygu ve düşüncelerle, aramızdan ayrılışının 81. yılında Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha saygı, rahmet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun.” yazıldı. Çok sayıda vatandaşın da odayı ziyaret etmek için kuyruk oluşturduğu gözlendi.

HALK EĞİTİM MERKEZİ

Son olarak Halk Eğitim Merkezi’nde anma programı gerçekleştirildi. Atatürk’ün 10. Yıl Nutku eşliğinde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine dair konuşma Hukuk Teğmen Ekrem Cemal Koç tarafından yapıldı. Koç’un konuşmasından sonra öğrencilerin düzenlemiş oldukları gösterilerle, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk anıldı.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.