Flaş Haber
Kapat

“AÇ-KAPA DEĞİL, SÜRDÜRÜLEBİLİR EĞİTİM İSTİYORUZ”

Edirne Veli Der üyeleri ve veliler, önceki gün Saraçlar Caddesinde basın açıklaması yaparak, eğitime bir daha ara verilmemesini istediler.  Edirne Veli Der Başkanı Benay Ataçay Gürsel, “AÇ kapa, değil sürdürülebilir eğitim istiyoruz, endişeliyiz” dedi.

“AÇ-KAPA DEĞİL, SÜRDÜRÜLEBİLİR EĞİTİM İSTİYORUZ”

Edirne Veli Der üyeleri ve veliler, önceki gün Saraçlar Caddesinde basın açıklaması yaparak, eğitime bir daha ara verilmemesini istediler.  Edirne Veli Der Başkanı Benay Ataçay Gürsel, “AÇ kapa, değil sürdürülebilir eğitim istiyoruz, endişeliyiz” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
06 Eylül 2021 Pazartesi 06:11
“AÇ-KAPA DEĞİL, SÜRDÜRÜLEBİLİR EĞİTİM İSTİYORUZ”

Edine Velider üyesi bir grup önceki gün Saraçlar Caddesinde toplanarak okulların bir daha kapanmaması için basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını Edirne Veli Der Başkanı Benay Ataçay Gürsel okudu. Gürsel, okulların açılmasına saatler kala halen belirsizliklerin sürüyor olmasının, sorularının yanıtsız kalmasının ve alınması gereken önlemlerin alınmamış olmasını kaygılarını ve endişelerini artırdığını vurguladı.

Gürsel, basın açıklamasında şunlara yer verdi:

“Sınıflar seyreltilmeden fiziksel mesafenin sağlanamayacağı; fiziksel mesafe sağlanmadan ise bulaş riskinin önlenemeyeceği çok açık. Bunu yapmanın tek koşulu sınıf mevcutlarını azaltmaktır. Sınıf mevcutlarını azaltmak ise ancak ek derslik ve ek öğretmen ataması ile mümkündür. Ancak okulların açılmasına 3 gün kalmış olmasına rağmen bu konuda atılmış bir adım veya yapılan bir düzenleme yok.

Soruyoruz; Sınıf mevcutlarını azaltmadan öğrenci ve öğretmenleri salgından nasıl koruyacaksınız?

Yaşanılacak bir olumsuzluğun sorumluluğu kimlerde olacak? Hesabını kim verecek?

Biz veliler çocuklarımızın bu bilinmezlik ve risk içerisinde okullarda bulunmasının yaratacağı olumsuzluklardan kaygılanıyoruz ve MEB yöneticilerini göreve çağırıyoruz.

Aşılamanın yaygınlaştırılmaması, eğitim emekçilerine ve velilere yönelik açıklamalarda aşılanmanın sadece önerilmesi, aşı olmayanların eğitim ortamlarında bulunması; bilim insanlarının delta varyantının çocukları da etkilediği 12 yaş üstünün de aşılanması gerektiği konusundaki uyarılarına rağmen sadece 15 yaş üstünün aşı hakkının olması endişelerimizi artırıyor.

Yüz yüze eğitimin sürdürülebilir olduğu ülkelerde alınması gereken önlemler son derece açık olmasına, bilim insanlarının delta varyantının çocukları da etkilediği uyarılarına, vaka sayılarının artışı ve can kayıplarına rağmen aylardır gerekli önlemlerin alınmamasının bir tercih olduğunun farkındayız.

Tüm çocuklarımızın eğitim hakkından sorumlu olan MEB’ in önceliğinin çocuklarımızın kamusal eğitim hakkı olmadığını görüyoruz.

Salgın süresince yaşayarak gördük ki gerekli önlemler alınmadan okulların açılması durumunda yüz yüze eğitime tekrar ara veriliyor. Okulların şu anki koşullarla açılması ve devamında da gerekli önlemlerin alınmaması durumunda okullar tekrar kapanacak. Biz veliler, çocuklarımız kaybedecek tek bir güne dahi tahammülümüzün kalmadığı noktadayız.

Siyasi iktidarı, MEB’ i, tüm karar alıcıları uyarıyoruz. Aşı, hijyen, temizlik, fiziki mesafe; tüm önlemler bütünlüklü bir şekilde hayata geçirilmelidir. Bugün Veli-Der olarak ülkenin her yerinde eylemdeyiz. “

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.