MÜZE KEŞAN GÖNÜLLÜLERİNİ ARIYOR

Çalışmaların devam ettiği Müze Keşan’da “Gönüllü Müze Dostu” başvuruları başlıyor.

MÜZE KEŞAN GÖNÜLLÜLERİNİ ARIYOR

Çalışmaların devam ettiği Müze Keşan’da “Gönüllü Müze Dostu” başvuruları başlıyor.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
15 Haziran 2021 Salı 06:16
MÜZE KEŞAN GÖNÜLLÜLERİNİ ARIYOR

Keşan Kent Müzesi Koordinatörü Arkeolog Aslı Avcı konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Müzeler, günümüzde, gönüllülüğe dayalı çalışmaların uluslararası düzeyde artarak kendini gösterdiği kurumlardan biri haline geldi. Gerek eğitim etkinliklerinde gerekse farklı bakış açıları kazandırmaya yönelik çalışmalarda gönüllü katılımcıların desteğine başvuruluyor. Geleneksel müzecilikte müzelerde görevli arkeolog, müze uzmanı, sanat tarihçilerin tüm görevleri üstlenebileceği anlayışının yerini, çağdaş müzecilikte müze gönüllüleriyle yapılan ortak çalışmalar alıyor.” Dedi. Avcı, “Gönüllü dediğimizde yalnızca gençler ve öğrenciler düşünülmemeli. Ülkemizdeki emekli potansiyeli düşünüldüğünde, yaşam boyu öğrenme kapsamında bu kişilerin de gönüllülük esasına dayalı olarak müzelerde çalışmalarının sağlanması ve desteklenmesinin önemli olduğunu düşünüyoruz.Hayatını farklı mesleklerle kazanan, farklı alanlarda eğitim görmüş ya da eğitimine hala devam eden, kısacası “ben gönüllü müze dostuyum” diyen herkese kapımız açık.” diyerek her yaş ve meslek grubundan gönüllüleri müzeye beklediğini söyledi.

Fotoğraf çekiminden envanter araştırmasına, arşiv taramadan eğitim çalışmalarına hangi konuda destek olmak isterlerse Keşanlılarla bir ekip olarak yola devam etmeyi önemsediklerini, kentin hafızasını hep birlikte canlandırmayı hedeflediklerini belirten Avcı, “Müze çalışmalarına katkı vermek isteyenlerMüze Keşan Koordinasyon Merkezi’ne gelebilir ya da 535 589 31 37 nolu telefondan bize ulaşabilirler.” Dedi.

Haber Merkezi

                          

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.