“ADAYLARA GÜVENİMİZ TAM”

Edirne Ziraat Odası Meclis Başkanı Erdal Akgün Edirne milletvekili adaylarının tarım kesiminin sorunlarını bilen adaylardan oluştuğunu ve CHP’nin Edirne’de üç milletvekili çıkaracağını iddia etti.

“ADAYLARA GÜVENİMİZ TAM”

Edirne Ziraat Odası Meclis Başkanı Erdal Akgün Edirne milletvekili adaylarının tarım kesiminin sorunlarını bilen adaylardan oluştuğunu ve CHP’nin Edirne’de üç milletvekili çıkaracağını iddia etti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
22 Mayıs 2018 Salı 21:05
“ADAYLARA GÜVENİMİZ TAM”

Edirne Ziraat Odası Meclis Başkanı Erdal Akgün milletvekili sıralamasının belli olmasından sonra yaptığı açıklamada Edirne’nin bir tarım kenti olduğunu milletvekili adaylarının tarımla ilgili uzmanlardan meydana gelmesinden mutlu olduğunu belirterek “Milletin seçtiği vekilleri ne kadar halkın gözünden düşürmeye kalksalar da milletin vekillerine karşı sevgisi azalmaz.

Biz bu kanıdayız. Bütün siyasi parti milletvekillerine baktığımızda mensup olduğum CHP’nin yaptığı milletvekili sıralamasından gurur duydum.

 Edirne Milletvekili sıralamasında ilk iki sıranın ziraatçılardan oluşması Bizleri gururlandırdı. Edirne önemli bir tarım kenti Edirne’ye böyle parlamenterler yakışır” dedi.

ÜÇ MİLLETVEKİLİ GARANTİ

CHP’nin Edirne’den üç milletvekili kazanacağını iddia eden Akgün, “ sıralamada yer alan üç milletvekili adayımız tarım kökenli. Birinci sırada yer alan Milletvekilimiz Okan Gaytancıoğlu Doç Dr. İkinci sırada olan Eski ilçe başkanımız da Ziraat Mühendisi. Edirne’ye yakışan milletvekili adayları partimizde yerini buldu.

Her zaman üreticinin yanından olan partimizin yaptığı bu milletvekili sıralaması nedeniyle gurur duyduk. Diyebilirim ki dört milletvekili adayımız da tarım kökenli sayılır.

Böylece hangi partinin üreticiden yana olduğu ortaya çıkıyor. Bölgemizde böyle tarım kökenli parlamenterlere ihtiyaç var. Damdan düşenin halini ancak damdan düşen anlar.

Gün geçmiyor ki,  mazota ve tarım girdilerimiz zamlanmasın. Parlamenterlerimizin çiftçilerin durumunu dikkate alarak haklarımızı Ankara’da savunacaklarıma inanıyorum. Okan vekilim görevi süresince bunu kanıtladı. Şimdi daha güçlü bir kadro ile hizmet sunacaklar” dedi.

CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZ SELANİK KÖKENLİ

CHP Cumhurbaşkanı adayının emekten yana ve Selanik kökenli olduğunu belirten Akgün, “ Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce’nin Atatürk ilke ve devrimlerinin savunucusu bir cumhurbaşkanı olacağı kanısındayız.

Cumhurbaşkanı adayımızın Anneler Gününde annesiyle konuşma yapması orada üreticilerden yana tavır koyması biz üreticilerin kalbini fethetti. Her seçim döneminde az da olsa kırgınlıklar olabilir. Ben CHP’de böyle bir durumun olacağı kanısında değilim.

Bu tür dargınlıklar ilk bir iki saat devam eder. Bizim mücadelemiz kişilerin milletvekili olmasıyla değil. Ülkemizin bir an önce bu iktidardan kurtarılması, parlamenter sisteme geri dönülmesi içindir. Ülkemi elden giderken biz milletvekili hesabı yapamayız. Bana da milletvekili olmam içi önerenler oldu, ben de düşünmüştüm. İzin alamadım. Benim partili büyüklerim vazifeme devam etmemi istediler. Bizim partili arkadaşlarım küçük hesaplar peşinde koşmaz. Böyle önemli günlerde milletvekili sıralamasına kafayı takmaz. Biz cumhuriyetimizi kurtarma çabasındayız.  Bu ülkeyi bize Atatürk emanet etti, biz onun mirasını korurken birbirimize küsmeye hakkımız olamaz.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.