ADD GENEL BAŞKAN ADAYI BOZKURT, NEDEN ADAY OLDUĞUNU ANLATTI

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) genel başkanlığına aday olan Dr. Hüsnü Bozkurt, Edirne’de ADD yöneticileriyle bir araya geldi. Neden aday olduğunu anlatan Bozkurt, “Anadolu ve Rumeli müdafaa cemiyetinin bugünkü işlevini görecek bir ADD yaratmak zorundayız hep beraber” dedi.

ADD GENEL BAŞKAN ADAYI BOZKURT, NEDEN ADAY OLDUĞUNU ANLATTI

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) genel başkanlığına aday olan Dr. Hüsnü Bozkurt, Edirne’de ADD yöneticileriyle bir araya geldi. Neden aday olduğunu anlatan Bozkurt, “Anadolu ve Rumeli müdafaa cemiyetinin bugünkü işlevini görecek bir ADD yaratmak zorundayız hep beraber” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
20 Ağustos 2021 Cuma 06:16
ADD GENEL BAŞKAN ADAYI BOZKURT, NEDEN ADAY OLDUĞUNU ANLATTI

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) genel başkanlığına aday olan Dr. Hüsnü Bozkurt, Edirne’de ADD yöneticileriyle bir araya geldi.

ADD Edirne Şubesi binasına gelen Dr. Hüsnü Bozkurt, burada ADD yöneticileriyle bir araya geldi. Bozkurttan önce söz alan ADD Edirne Şubesi Başkanı Celil Özcan, Atatürk’ün gösterdiği yolda onun istediklerini yerine getirmeye çalıştıklarını dile getirerek, “ADD olarak şu anda bir seçim sürecini yaşıyoruz. Seçim sürecinde de yine Atatürk’ün söylediklerini istediği davranışları yerine getirmeye çalışıyoruz. Birlik beraberlik ve dayanışma ruhunu yaşatmaya çalışarak Atatürk’ün istediği davranışı göstererek birlik beraberlik dayanışma içinde bu süreci yürütüyoruz” dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkan Adayı Dr. Hüsnü Bozkurt, ise konuşmasına genel kurulun pandemi nedeniyle bir yıl ertelendiğini hatırlatarak, ADD’nin şubelerini ziyaret ettiklerini bildirdi.

1994’te Konya’da derneğin ilk 7 kurucundan biri olduğunu hatırlatan Bozkurt, “2 dönem milletvekili olunca derneğin üst kurul delegeliğinde yapmadım ama hep içindeydik. Ülkemiz 20 yüzyılın başında olduğu gibi bugünde bir emperyal bir saldırı ile karşı karşıya. Yüz yıldır fosil yakıt coğrafyasında, İslam coğrafyasında yada mazlumlar dünyasında bir laik cumhuriyetin emperyal çıkarlara uymadığını düşünen emperyalist güçler cumhuriyeti doğmadan boğmak istediler. Doğduktan sonra gelişmesini engellemek istediler. 1950’den beri de yok etmek istiyorlar” şeklinde konuştu.

Uzun zamandır halkın taleplerinin devletin uygulamalarıyla örtüşmediğini ileri süren Bozkurt, şunları söyledi:

“Batı, kapitalist dünya neredeyse Kemalist politikalar uyguluyor. Bunu çok bilinçli söylüyorum. Nedir Kemalist politika; milletin kaynaklarını milletin hizmetine sunmak. Amerika’da Tramp ne yaptı, salgın döneminde 3 trilyon dolarlık yardım paketi açtı. Her Amerikan yurttaşının cebine 3 bin Dolar para koydu. Almanya’da Merkel, 890 Milyar Euro’luk yardım paketlerini devreye soktu. Ayrıca her Alman iş insanının ister bakkal dükkanı işletsin ister cafe, bir gün önceki cirosunun yüzde 80’ini banka hesabına yatırdı. İngiltere’de aynı şey yapıldı. Dünya bunu yaparken yerli ve milli olduğu söylenen iktidar ikide bir İBAN göstererek 10 lira versene diyor. Bu bir siyasi tercih. Bu tercih içinde ülkemiz bu durumdayken yani siyaseti etkisizleştirilmiş, devlet kurumları toplumla bağları kopmuş. Çıkalım bugün sokağa,ne Anayasa mahkemesine ne yargıya ne maliyeye ne dış politikaya ne iç politikaya güvenen kimse kalmamış. Yani milletin güven duygusu zedelenmiş.

İşte bu noktada Atatürkçü Düşünce Derneği çok önemli. Anadolu ve Rumeli müdafaa cemiyetinin bugünkü işlevini görecek bir ADD yaratmak zorundayız hep beraber. Atatürkçü Düşünce Derneği hiçbir partinin yan organı değildir, arka bahçesi değildir. Elbette partiler üstü davranmak durumundadır.”

Konuşmaların ardından Bozkurt ve ADD yöneticileri bir süre daha sohbet etti. Bozkurt ardından ADD Edirne Şubesinden ayrılarak gezilerine devam etti.

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.