ADD’DEN CUMHURİYET KOKTEYLİ

Cumhuriyet’in ilan edilişinin 96’ncı yıldönümü nedeniyle Atatürkçü Düşünce Derneği Edirne Şubesi tarafından ‘Cumhuriyet Kokteyli’ gerçekleştirildi.

ADD’DEN CUMHURİYET KOKTEYLİ

Cumhuriyet’in ilan edilişinin 96’ncı yıldönümü nedeniyle Atatürkçü Düşünce Derneği Edirne Şubesi tarafından ‘Cumhuriyet Kokteyli’ gerçekleştirildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
30 Ekim 2019 Çarşamba 06:56
ADD’DEN CUMHURİYET KOKTEYLİ

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Atatürkçü Düşünce Derneği Edirne Şubesi tarafından ‘Cumhuriyet Kokteyli’ düzenlendi. Düzenlenen kokteyle; CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Edirne İl Genel Meclisi Üyesi Çiğdem Gegeoğlu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ÖZCAN: “ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCEYİ YAŞAR VE YAŞATIRIZ”

Atatürkçü Düşünce Derneği Edirne Şube Başkanı Celil Özcan, “Atatürk’ün kurduğu bu ülkede aslında Kuvayi Milliye ruhu, Atatürkçü düşünce zaten olmadır. Ancak emperyalistler ve işbirlikçileri Atatürk’ün kurduğu bu ülkede, Atatürkçü düşünceyi yok etme yolunda önemli bir mesafe kat ettiler. Tekrar bu ülkede Kuva-yi Milliye ruhu ve Atatürkçü düşünce yaşamalı ve yaşatılmalıdır. Bizde dernek olarak Atatürkçü düşünceyi yaşar ve yaşatırız. Bizim amacımız Kuva-yi Milliye ruhunu oluşturmak. Birlik beraberliği ve dayanışmayı sağlamaktır. Burada bizimle birlikte Kuva-yi Milliye ruhuyla birlik, beraberlik, dayanışma içerisinde olduğunuz için çok çok teşekkür ediyorum. Hep birlikte dayanışma içerisinde yaşasın Atatürkçü düşünce, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyene, ne mutlu Türküm diyene!” dedi.

ÇEKİÇ: “YOK EDİLMEK İSTENEN BİR ULUSUN VAR OLUŞ DESTANIDIR CUMHURİYET”

Derneğin Yönetim Kurulu Üyelerinden Ertan Çekiç tarafından yapılan basın açıklamasında ise şu ifadelere yer verildi: “Zorlu bir sürecin, uzun bir mücadelenin sonucudur Cumhuriyet. Emperyalizmin yenilgiye uğratılmasının abidesidir, Cumhuriyet. Milletimizin onuru, uygar dünyanın anahtarıdır, Cumhuriyet. Yok edilmek istenen bir ulusun, var oluş destanıdır Cumhuriyet. Türk milletinin her bir ferdinin cesaretidir, inancıdır, kararıdır Cumhuriyet. Yurttaşlık, özgürlük, eşitlik, hak, hukuk, adalet, demokrasi ve uğruna ölünesi vatandır, Cumhuriyet. Gençliktir, delikanlılıktır, cesarettir Cumhuriyet. Namustur, haysiyettir, nefestir, candır, Cumhuriyet. Emperyalist oyunları bilmek, görmek, anlamak ve bozmaktır, Cumhuriyet. Uyanık olmak, aydın olmak, çevresini aydınlanmaktır Cumhuriyet. Sarayın, saraylının değil, ulusal egemenliğin adıdır, Cumhuriyet. Şahsın değil, demokrasinin kazancıdır Cumhuriyet. Sözde değil, özde milli olmaktır, Cumhuriyet. Akıldır, bilimdir, çağdaşlıktır Cumhuriyet. Kadınla erkeğin el ele koştuğu hedeftir, Cumhuriyet. Çocuklarımızın mutlu yarınlarıdır Cumhuriyet. Kurtarıcımız ve Kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e borçlu olmaktır, Cumhuriyet. O’nu anlamak, O’nun yolunda yürümek, ödün vermemektir, Cumhuriyet. Sürekli devrimdir, atılımdır, ilerlemektir Cumhuriyet. Sonsuza kadar Cumhuriyet…"

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.