ADD’DEN ULUSAL EGEMENLİK VURGUSU

17-23 Nisan tarihleri arasındaki 3 önemli gün ile ilgili olarak Atatürkçü Düşünce Derneği Edirne Şubesi tarafından Ulusal Egemenlik etkinliği gerçekleştirildi.

ADD’DEN ULUSAL EGEMENLİK VURGUSU

17-23 Nisan tarihleri arasındaki 3 önemli gün ile ilgili olarak Atatürkçü Düşünce Derneği Edirne Şubesi tarafından Ulusal Egemenlik etkinliği gerçekleştirildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
22 Nisan 2019 Pazartesi 07:52
ADD’DEN ULUSAL  EGEMENLİK VURGUSU

17 Nisan Köy Enstitülerinin Kuruluşu’nun 79’uncu yıldönümü, 20 Nisan Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk anayasası, 1924 Anayasasının 95’inci yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle, Atatürkçü Düşünce Derneği Edirne Şubesi tarafından Ulusal Egemenlik etkinliği gerçekleştirildi. Dernek binasında gerçekleştirilen etkinliğe, dernek üyelerinin yanı sıra vatandaşlar da katılım gösterdi.

Derneğin Edirne Şube Başkanı Celil Özcan tarafından açılış konuşmasının yapıldığı etkinlikte, 17 Nisan Köy Enstitülerinin 79’uncu yıldönümü nedeniyle Başkan Yardımcısı Kahmuran Aladağ tarafından basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasının ardından Köy Enstitüleri Marşını Kader Onay okudu. 20 Nisan 1924’te kabul edilen 1924 Anayasasının 95’inci yıldönümü nedeniyle, Şube Yazmanı Ertan Çekiç tarafından basın açıklaması yapıldı. Ulusal Egemenlik basın açıklamasını ise Şube Saymanı Gökay Bilgin yaptı. Atatürk’e Göre Ulusal Egemenlik açıklamasını Şube Yönetim Kurulu Üyesi Şemsettin Erbüken yaparken, Atatürk’ün Ulusal Egemenlik ile ilgili sözlerini Şube Yönetim Kurulu Üyesi Adem Saldıran okudu. Ulusal Egemenlik Şiirinin Furkan Yence tarafından okunmasının ardından, dernek üyelerinden oluşan koro, günün anlam ve önemine uygun türküleri içeren 7 parçalık mini bir konser verdi.

Kerem Filiz
 

             

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.