“ADI ATATÜRK OLMALIDIR”

Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkezince, İstanbul’a yapılan olan 3’üncü Havaalanının adının Atatürk Havaalanı olması için 81 İlde hazırlanan imza kampanyası Edirne’de de başladı.

“ADI ATATÜRK OLMALIDIR”

Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkezince, İstanbul’a yapılan olan 3’üncü Havaalanının adının Atatürk Havaalanı olması için 81 İlde hazırlanan imza kampanyası Edirne’de de başladı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
21 Eylül 2018 Cuma 08:37
“ADI ATATÜRK OLMALIDIR”

Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkezince, İstanbul’a yapılan olan 3’üncü Havaalanının adının Atatürk Havaalanı olması için 81 İlde hazırlanan imza kampanyası Edirne’de de başladı. İmza kampanyası hakkında bilgi veren Atatürkçü Düşünce Derneği Edirne Şube Başkanı Celil Özcan, “Genel merkezimizin ülke çağında, bütün şubelerimizle İstanbul 3’üncü havaalanının adının Atatürk Havaalanı olarak kalması dileğiyle başlatmış olduğu bir imza kampanyası var. Bizde Atatürkçü Düşünce Derneği Edirne Şubesi olarak burada bu gün imza kampanyamızı başlattık. Bu imza kampanyamız cumartesi günü de olacaktır. 3. Havaalanıyla İstanbul Atatürk Havaalanının kapatılacağına ve Millet Bahçesine dönüştürüleceğini bizzat Cumhurbaşkanı söylemiştir. Gerekçe olarak da; İstanbul Atatürk Havaalanının ihtiyaçlara cevap veremediği ve yetersiz kaldığı ileri sürülmektedir. İlk durumda, yeni bir havaalanına geçişe diyecek bir şey olmayabilir Ancak, bu bir taşınma, bir geçiş ve bir yer değişikliğidir. Bu nedenle isim değiştirilemez, başka bir isim verilemez, yeni bir isim aranamaz. 3. havaalanının isminin yine İstanbul Atatürk Havaalanı olarak korunması siyasi olduğu kadar, hukuki hatta ahlaki bir zorunluluktur. 29 Ekim 2018’de cumhuriyetimizin ilanının 95. yıldönümünde Türkiye Cumhuriyeti kendisine yakışanı yapmalıdır. İstanbul 3. havaalanının adı Atatürk olmalıdır.” Diye konuştu.

Binin üzerinde bir imza sayısını hedeflediklerini belirten Özcan, 22 Eylül Cumartesi’den sonra da 25 Eylül’e kadar dernek binasında imza toplamaya devam edeceklerini belirtti.

Barış Karapaça

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.