ADNAN MENDERES VE ARKADAŞLARI ANILDI

Edirne AK Parti örgütünce Demokrat Parti Genel Başkanı Adnan Menderes ve iki arkadaşının idam edilişinin yıldönümünde bir anma toplantısı yapıldı.

ADNAN MENDERES VE ARKADAŞLARI ANILDI

Edirne AK Parti örgütünce Demokrat Parti Genel Başkanı Adnan Menderes ve iki arkadaşının idam edilişinin yıldönümünde bir anma toplantısı yapıldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
18 Eylül 2018 Salı 08:54
ADNAN MENDERES VE ARKADAŞLARI ANILDI

    

AK Parti örgütünce Demokrat Parti Genel Başkanı Adnan Menderes’in idam edilişinin yıldönümü nedeniyle bir basın açıklaması yapıldı.

AK Parti İl Başkanı İlyas Akmeşe ve parti yöneticilerinin katılımı ile Saraçlar Caddesi’nde yapılan  basın açıklamasını sunan AK Parti  Edirne  İl Yönetim  Kurulu İnsan Hakları Başkanı Münire Konuk şunları kaydetti, “27 Mayıs Darbesi  Türkiye’de  ileriye dönük toplumsal, siyasal, hukuksal, kültürel ve ekonomik anlamda tamir edilmez tahribata yol açmıştır. Yasalara aykırı olarak, Anayasa ihtilal figüranlarına bağımlı hale  getirilmiş ve zincirleme  anti demokratik müdahalelerin önü açımlaştır” dedi.

DEMOKRASİ KESİNTİYE UĞRADI

 Zamanla Türk siyasi tarihinde  kapanmayan açılmasına neden olan  darbeler demokrasiyi kesintiye uğrattığını  belirten konuk konuşmasını şöyle sürdürdü,” Millet egemenliğinin ilk kez cunta egemenliği alınmaya çalışılmasının yanı sıra  27 Mayıs Darbesi’ni diğer darbelerden ayıran en acı olay ise  Türkiye Cumhuriyeti’nin  Seçilmiş Baş Vekili Adnan Menderes’in idam edilmesidir.

 Bu darbenin izdüşümleri 15 Temmuz  alçak Feto darbesi Girişimi’nin aynı alemden çıktığı anlaşılmaktadır. Merhum Menderes yaptığı hizmetlerle ülkeye çağ atlatmıştır. Türkçe Ezanı aslına döndürmüştür. Bu hizmetleriyle milletin takdirini kazanmıştır. Menderes’in bu icraatları bazı çevreleri rahatsız etmiş,  hükümete yönelik algı operasyonları darbeye ortam hazırlamıştır.

 Seçilmiş hükümetin silah zoruyla görevden alınmasıyla,  Başbakan ,kabine üyeleri  milletvekilleri  tutuklanmıştır.Millettin ve adaletten uzak  şekilde kurulan mahkemede  Adnan Menderes ve arkadaşlarının savunma yapmalarına dahi izin verilmemiştir Mahkeme heyetinin kayda geçen “ sizi buraya tıkayan kuvvet böyle istiyor” gerekçesiyle  haklarında verilen hükmü bile öğrenemeyen  Başbakan Adnan Menderes, Maliye Bakanı Hasan Polatkan ile Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü  zorlu darağacına çıkarıldı.

17 Eylül 1961 günü Türk milletinin iradesini küçümseyen vesayet  zihniyeti tarih yok etmiştir. Cumhurbaşkanımız  Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde aziz milletimiz 15 Temmuz gecesi  darbe zihniyetini  bir daha geri dönmemek üzere ortadan kaldırarak tarihin seyrini değiştirmiştir.

Anadolu topraklarında Ezan okunduğu  sürece aziz hatırası devam edecek olan  Adnan Menderes ve arkadaşları milletimizin gönlünde sonsuza kadar bir davanın şehitleri olarak  tarihe geçmiştir. Bu  vesileyle  merhum Menderes ve yol arkadaşlarını  rahmet ve minnetle yad ediyoruz” dedi.

Fikri Yalın 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.