AFET BÖLGESİNE ÖZEL İDAREDEN 15 MİLYON TL!

Geçtiğimiz ay yaşanan sel felaketi sonucunda Edirne İl Özel İdaresi’ne bağlı 10 köy zarar görmüştü. Edirne İl Özel İdaresi zarar gören yerlerle ilgili birçok çalışma yaparken bu süreçte zarar gören köylere yapılan çalışmalar için 15 milyon liralık ödenek aktarıldı.

AFET BÖLGESİNE ÖZEL İDAREDEN 15 MİLYON TL!

Geçtiğimiz ay yaşanan sel felaketi sonucunda Edirne İl Özel İdaresi’ne bağlı 10 köy zarar görmüştü. Edirne İl Özel İdaresi zarar gören yerlerle ilgili birçok çalışma yaparken bu süreçte zarar gören köylere yapılan çalışmalar için 15 milyon liralık ödenek aktarıldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
09 Ocak 2019 Çarşamba 09:24
AFET BÖLGESİNE ÖZEL İDAREDEN 15 MİLYON TL!

Edirne İl Genel Meclisi’nin Ocak Ayı Olağan Toplantılarında, Sivil Savunma ve Tabii Afetler Komisyonu tarafından geçtiğimiz ay meydana gelen sel felaketi hakkında araştırma yapıldı. Sel Olayı Sonucu Zarar Gören Köylerimizde Özel İdare Ekiplerimizin Çalışmaları konulu rapor meclise sunuldu.Raporda, İl Özel İdaresine bağlı 10 köyün selden zarar gördüğünü ve bu zararın karşılanması için Edirne İl Özel İdaresi’nin titiz çalışmalar yaptığı belirtildi.

“BEKLENEN PROGRAM MECLİSE GELDİ”

Edirne İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, geçtiğimiz 2 yıldır meclise geç gelen yatırım programının dün itibariyle meclisin eline ulaştığını belirterek, “Yatırım programı bildiğiniz üzere 15-16 yıldır bütçe taslağı geldiği gün yatırım programı da geliyordu. Son 2 yıldır Edirne Eski Valisi Günay Özdemir’in bir tavır alması üzerine yatırım programı gelmemeye başladı. Bunun bir yasal zorunluluğu yok fakat performansın yasal zorunluluğu var. Performans aynı zamanda bütçe taslağı ile birlikte gelir. Bildiğiniz üzere Kasım ayında valiler kararnamesi çıktı. Valimiz Ekrem Canalp geldikten sonra Edirne’de son yüzyılın doğal afeti gerçekleşti. Bizler gündemde doğal afet konusu olduğundan dolayı yatırım programının ne zaman geleceğini gündemimize almayı kendimize yakıştıramadık. Arkadaşlarımızla çalışacağız, yatırım programını inceleyeceğiz. Şubat ayında yatırım programının son halini vereceğiz. Bununla birlikte performans da geldi onu da aynı şekilde inceleyeceğiz. Yatırım programı, bütçe ve performans bir birliktelik oluşturacak ve Şubat ayında aldığımız kararlarla Edirne halkına hizmet sunacağız. Yatırım programının gelişimi bu şekildedir. Gelecek yeni dönemde performans programı, yatırım programı ve bütçenin aynı anda gelmesini temenni ediyoruz. Böylelikle İl Genel Meclisi üyeleri çalışırken bölgelerindeki talepler doğrultusunda da bütçedeki paranın şekline göre yatırım programını hazırlarlar.” şeklinde konuştu.

ZARAR GÖREN 10 KÖYLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR YAPILDI”

Edirne İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, geçtiğimiz ay yaşanan sel felaketiyle ilgili Özel İdarenin yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgi veren komisyon raporundan bahsederek, “İl Özel İdaresine bağlı 10 adet köy yoğun yağışlardan dolayı sel felaketinden etkilendi. Etkilenen köylerin komşu köylerle ilgili menfez, yol ve köprülerinde hasar olmuştu. Valimiz Ekrem Canalp’in duyarlı davranışları ve talimatlarıyla köylerimizde oluşan olumsuzluklar en kısa sürede telafi edilmiştir. 6 adet köyümüzde menfez ve köprülerimiz tamirleri yapılarak onarıldı. Toplamda 22.5 kilometrelik stabilize, 41.5 kilometrelik statik kaplama, 1 kilometre silindirli sıkıştırılmış beton ve 1 kilometre de bitümlü sıcak asfalt işlemleri tamamlanarak köylü vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu. Ayrıca 10 köyümüzde selden zarar gören toplam 37 kilometre köy içi yollarının bakım ve onarımları yapılarak kanalizasyon ve içme sularında da 4 köyümüze 7 kilometre kanalizasyon, 5 yüz metre terfi hattı yapılmıştır.” dedi.

14-15 MİLYON LİRA ARASI ÖDENEK YAPILDI”

Geçmiş, İl Özel İdaresi tarafından acil yardım ve kurtarma çalışmalarından da bahsederek, “İskender, Karakasım, Oğulpaşa köylerinde 53 vatandaşımız ve 7 araç kurtarılarak 6 çok katlı binanın da bodrumlarında su tahliyesi gerçekleşmiştir. İyileştirme ve inşaat çalışmalarıyla ilgili İl Özel İdaresi personeli ve araçlarımızda toplamda yalnızca Oğulpaşa’da 59 avlunun temizliğini ve malzeme çekimini, 12 bin metre köy içi yolarının temizliği tamamlanmış olup 33 adet rögar onarımı 4 kanalizasyon onarımı 40 metre kanalizasyon değişim çalışması yapılarak sorunların tümü giderilmiştir. Afet bölgesinde kullanılmak üzere 40 bin ton mekanik malzeme ihale edilerek alındı. Diğer yapılan köprü, menfezler, köy yolları, köy içi yolları, kanalizasyon ve içme suyu, acil yardım ve kurtarma çalışmaları, iyileştirme ve inşa çalışmaları olarak toplamda İl Özel İdaresi bütçesinden yaklaşık olarak 14-15 milyon arası bir ödenek harcaması yapılmıştır.” ifadelerini kullandı.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.