"AFGANİSTAN’DA YAŞANAN DRAM BİZLERE İBRET OLMALIDIR"

Eğitim İş Edirne Şube Başkan Murat Akçay, Afganistan'da tüm dünyanın suskun bakışları eşliğinde akıllardan uzun süre silinmeyecek bir insanlık dramının yaşandığını dile getirdi.

"AFGANİSTAN’DA YAŞANAN DRAM BİZLERE İBRET OLMALIDIR"

Eğitim İş Edirne Şube Başkan Murat Akçay, Afganistan'da tüm dünyanın suskun bakışları eşliğinde akıllardan uzun süre silinmeyecek bir insanlık dramının yaşandığını dile getirdi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
19 Ağustos 2021 Perşembe 06:12
"AFGANİSTAN’DA YAŞANAN DRAM BİZLERE İBRET OLMALIDIR"

Eğitim İş Edirne Şube Başkan Murat Akçay, yaptığı yazılı açıkalamda,Afganistan'da tüm büyük vilayet merkezlerinin kontrolünü ele geçiren şeriatçı Taliban’ın, son olarak ülkenin başkenti Kabil'i de aldığını hatırlattı. Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani, Taliban'ın Kabil'i kuşattığı sırada ülkeyi terk ettiğini de sözlerine ekleyen Akçay, çok sayıda ülkenin, Afganistan'daki personelini ve hatta evcil hayvanlarını bile tahliye ettiğini sözlerine ekledi.

EMPERYALİST GÜÇLER, YARATTIKLARI CANAVARI HALKIN ÜSTÜNE SALDI

Akçay, açıklamasına şöyle devam etti:

“Kötülüğün, barbarlığın vücut bulmuş hali olan Taliban'ı yaratan emperyalist ülkelerin, yarattıkları canavarı halkın üstüne salarak bir günde ülkeden çekildi. Binlerce Afgan ise Kabil'de havaalanına akın ederek şeriatçı talana uğrayan ülkeyi terk etmeye çalışıyor.

Herkesin canhıraş biçimde kaçtığı ülkede ise AKP'nin ABD'ye söz vermesi nedeniyle Mehmetçiklerimiz görev yapıyor. Sınırlarımız kontrolsüz bir göçe maruz kalıyor. Orada yaşanan dram, kelebek etkisiyle bizleri de sarsmaya başlamak üzere.

Eğitim-İş olarak altını çiziyoruz: Taliban ile inanç olarak da, anlayış olarak da, yaşadığımız yüzyıl olarak da asla kapanmayacak farklar vardır. Ülkemizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk sayesinde birçok Avrupa ülkesinden bile önce kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanıyan Türkiye Cumhuriyeti ile kadınları köle olarak gören anlayış arasında dağlar kadar fark vardır. "Beni anlamak için kahvehanelerde değil laboratuvarlarda sabahlayın" diyecek kadar aklın yolunda bir lider tarafından kurulan ülkemizi, sorgulayan herkesi kafir olarak gören ve öldürmeye çalışan bir barbar sürüsüyle aynı cümle içinde kullanmak dahi gaflettir. Ne mutlu ki Taliban ile aramızda sayılamayacak kadar fark, aşılamayacak kadar yol vardır.

Tam da bu farkların altını çizmenin, belirginleştirmenin, bu farklara sıkı sıkı sarılmanın zamanıdır. Unutulmamalı ki Afganistan'da olanlar emperyalistlerin kadim Ortadoğu'yu din maskesi takan barbarlarca yönetmeye çalışmasının kaçınılmaz bir sonucudur. Ülke kaynaklarını sömürmek, silah piyasalarını hareketlendirmek, güzelim vatanları kendi üslerine çevirmek için ezelden beri uğraşan emperyalistlerle aynı kayığa binmenin sonucu, her zaman o karanlık sularda boğulurken onların gidişini izlemektir. Akıl ile, bilim ile, laiklik ile, insani değerler ile yönetilmeyen her ülkede, din adı altında vatanını satan, kendi insanına bu dünyada cehennemi reva gören bir canavar büyümektedir.

Türkiye'nin bulunduğu konuma ve bu haldeki Ortadoğu ülkeleriyle komşu olmasına rağmen emperyalistlerin bu taktiklerinden uzak kalabilmesi, Mustafa Kemal Atatürk ve onun her yurttaşın eşit haklara sahip olacak şekilde kurduğu Cumhuriyet sayesindedir.

Afganistan'da yaşanan ve tüm dünyanın en fazla romantik cümleler sarf ederek seyrettiği trajedi, bizler için büyük bir ders barındırmaktadır. Şimdi Cumhuriyet'e ve değerlerine daha çok sahip çıkmanın, barbarlarla ve o barbarlığı kullanışlı bir canavar olarak yaratan emperyalistlerle medeniyet ve anlayış olarak arayı daha çok açmanın zamanıdır.”

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.