AĞA ÇETİN'DEN ANLAMLI ÇAĞRI

657'nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Ağası Ahmet Çetin, Cuma günü yapılmasını planladığı 'Mehmetçiğe Destek' organizasyonu için Edirne ve çevre illerdeki işadamları ile sivil toplum kuruluşlarını desteğe çağırdı.

AĞA ÇETİN'DEN ANLAMLI ÇAĞRI

657'nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Ağası Ahmet Çetin, Cuma günü yapılmasını planladığı 'Mehmetçiğe Destek' organizasyonu için Edirne ve çevre illerdeki işadamları ile sivil toplum kuruluşlarını desteğe çağırdı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
06 Şubat 2018 Salı 10:20
AĞA ÇETİN'DEN ANLAMLI ÇAĞRI

    657'nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Ağası Ahmet Çetin, ihalenin yapılmasının ardından ilk kez giydiği ağalık kıyafetiyle basın toplantısı düzenledi. TSK tarafından Afrin'de sürdürülen  'Zeytin Dalı Harekâtı' için 9 Şubat Cuma günü 'Mehmetçiğe Destek' organizasyonu düzenleyeceklerini belirten Ağa Çetin, herkesi bu organizasyona davet etti.  
    Organizasyon kapsamında Cuma namazı kılınacağını ve ardından da Askerlik Şubesi'ne yürüneceğini söyleyen Ağa Çetin, organizasyona Tekirdağ, Kırklareli, Çanakkale ve Balıkesir'den yöneticililer, siyasiler, işadamları ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerini de davet ettiklerini ifade ederek herkesi Cuma günü saat 11.00'da Selimiye Meydanı'na davet etti. 
“EDİRNE'NİN HER SOKAĞINI DOLDURACAĞIZ”
    Organizasyonla ilgili detayları veren Ağa Çetin, “Türkiye Cumhuriyeti'nin dünyaya bakan serhat şehri Edirne'den biz diyoruz ki biz Türk ulusu, her ferdiyle Mehmetçiğiz. Bu yüzden cuma günü Selimiye Camii meydanında binlerce insanla, hatta iddia ediyorum, meydanları değil Edirne'nin her sokağını dolduracağız. Her sokaktaki insan birer Mehmetçiktir. Cuma namazı kılacağız daha sonra askerlik şubesine doğru yürüyüşe geçeceğiz.” dedi.
    “ÖNEMLİ OLAN MANEVİ DESTEK”
    Manevi olarak verilecek desteğin çok önemli olduğunu belirten Ağa Çetin, “Bizim burada amacımız maddi bir yardım değil. Biz üşümeyeceksek, Mehmetçik de üşümesin. Bu yüzden bir eldiven, bir aktı, bir çorap. Mehmetçiğin ihtiyacı mı var? Hayır yok, devletimiz güçlü çok şükür. Biz manevi olarak güç vereceğiz. Allah'a şükür devletimiz güçlü, hiçbir Mehmetçiğimizin eksiğini bırakmaz. Biz de bunu biliyoruz ama biz yinede yanında olalım. İnancım şu ki; sivil toplum kuruluşları, iş adamları da oraya boş gelmeyecektir. Biz Afrin'e, Genelkurmay Başkanlığı'na niye 20 TIR çıkarmayalım, niye binlerce katkıda bulunmayalım. Maddi katkı yok, bize getirecekleri bir eldiven, bir aktı, bir çoraptır. Ben Kırkpınar Ağası olarak gücüm dahilinde Betkanyon yaklaşık bin ürün hazırladım. Burada önemli olan manevi duygular.” ifadelerini kullandı. 
    “SEVE SEVE AFRİN'E GİDERİM”
    Ağa Çetin, “Afrin'e gidecek misiniz?” sorusuna ise, “Götüreceklerse seve seve giderim. Hem de bu kıyafetle.” şeklinde yanıt verdi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.