AĞALIK BEDELİ, HAFTAYA TAMAM !

Kırkpınar Ağası Ahmet Çetin düzenlediği basın toplantısında, son günlerde gündemi meşgul eden ağalık bedeliyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Ağalık bedelinin önümüzdeki hafta tamamen yatırılmış olacağını belirten Çetin, 650 bin lira yatıran birinin ağalığı yakmayacağını ifade etti.

AĞALIK BEDELİ, HAFTAYA TAMAM !

Kırkpınar Ağası Ahmet Çetin düzenlediği basın toplantısında, son günlerde gündemi meşgul eden ağalık bedeliyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Ağalık bedelinin önümüzdeki hafta tamamen yatırılmış olacağını belirten Çetin, 650 bin lira yatıran birinin ağalığı yakmayacağını ifade etti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
25 Kasım 2017 Cumartesi 10:54
AĞALIK BEDELİ, HAFTAYA TAMAM !

    Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin rekortmen ağa bedeliyle ağası seçilen ancak ödeme yapılıp yapılmadığıyla ilgili oldukça tartışılan Ağa Ahmet Çetin, basın toplantısı düzenledi. Düzenlediği basın toplantısında soru almayan Ağa Çetin, 650 bin lira yatırdığını ifade ederek, “650 bin lira para yatırmışım. 650 bin lira para yatıran adam ağalığı bırakır mı? Bırakmaz.” dedi. Önümüzdeki hafta ağalık bedelinin tamamen yatırılacağını ifade eden Ağa Çetin, ağalığın Edirne'ye hizmet açısından çok önemli olduğunu söyledi. Ağalık bedelini kendisinin yatırdığını ancak ağanın bütün Edirneliler olduğunu söyleyen Çetin, önümüzdeki hafta bin kişiye hitap eden bir aşevi kuracağını da ifade etti. 
    “BİR DAHAKİ HAFTA TÜM BEDEL YATMIŞ OLACAK”
    Kırkpınar Ağası Ahmet Çetin, 650 bin lira yatırdıktan sonra tabii ki ağalığı bırakmayacağını, önümüzdeki haftaya kadar bedelin tamamını yatıracağını ifade ederek, “Uzun bir süredir Edirne'de gündemi meşgul eden Kırkpınar Ağalık bedelinin ödenmediğine, ödenemeyeceğine ilişkin şahsım aleyhine bilinçli bir taciz vardır. Bunun kıvılcımları Saygıdeğer Belediye Başkanımıza kadar yansımaktadır. Oysa biz Edirne'de Kırkpınar Ağalığını alırken 80 milyonun üzerine söz verdik. Biz ağalığı Edirne'ye bırakacağız, dedik. 650 bin lira para yatırmışım. 650 bin lira para yatıran adam ağalığı bırakır mı? Bırakmaz. Bugün de yaklaşık 500 bin lira yatırılıyor. Yaklaşık 1 milyon 100 bin lira. Yani yüzde 70'ini yatırmış oluyoruz. Bir dahaki hafta tüm bedeli yatırmış olacağız. Amaç, burada bulunan tüm kardeşlerim Ağadır, yani Edirne'deki ağalığın dışarı çıkmamasıdır. Ağalığı biz dışarı çıkarmayacağız. Bir daha gireceğiz ihaleye, bir daha alacağız. Ta ki Edirne'deki çok değerli kardeşlerimizden biri talip olana kadar.  Yani benden sonra yine bir Edirneli olacak. Edirne'de yaşayan insanlar ağalığı dışarı vermeyecek.” ifadelerini kullandı. 
“AMACIM: VİYANA KAPILARINDAN, ÇİN SEDDİ'NE KADAR TANITMAK”
    İsteklerinin Edirne'yi Avrupa'da da tanıtmak için önemli olduğunu söyleyen Ağa Çetin, “Amacımız, ağalığı kurumsallaştırmak, Kırkpınar'ı kurumsallaştırmak. Biz ne diyoruz aylardır. Bir tane VİP verin diyoruz, plakayı, pasaportu verin diyoruz. Neden? Eğer güreşin 'Kabesi' burasıysa, Edirne'yi Viyana kapılarına kadar, Çin Seddi'ne kadar tanıtabilmek için, bize güç verin diyoruz. Yani ben Edirne'ye turist getirmek istiyorum. Edirne'yi gerçekten hak ettiği yere getirmemiz lazım. Hep beraber ama tek başına değil. Burada Ahmet Çetin sadece parayı veren kişidir. Ağa ise 160 bin merkez nüfusa 400 bin genel Gobahis nüfusa sahip olan Edirne'dir. Yani Edirne'de yaşayan herkes, Kırkpınar Ağasıdır. Birileri 22 plakanın dışına çıkması için uğraşıyor. Kimse çıkaramaz. Ağalık burada kalacak. Eğer Edirne'yi seviyorsak, bu şehirde yaşamak istiyorsak, değer vereceğiz. Burada doğmam gerekmiyor, burada doyduğum için burayı seviyorum.” şeklinde konuştu. 
“AĞALIK EDİRNE'NİNDİR, AHMET ÇETİN'İN DEĞİL”
    Ağa Çetin, kendisine yapılan saldırıların Edirne'yi yıprattığını çünkü ağalığın kendisine değil Edirne'ye ait olduğunu ifade ederek, “Günlerdir gündem meşgul ediliyor, Ağa parayı ödeyecek mi, ödemeyecek mi? Tabii ki ödeyeceğim ya. 80 milyonun üzerine verdiğim bir söz var. 650 bin lira ödeyen bir adam, ağalığı yakar mı? Hep beraber ağayız, hep beraber bir şeylere sahip çıkacağız. Şehirde inanın sıkıntı var. Madden sıkıntı var, ekonomik sıkıntı var, şehir bir nevi çökmeye başlamış durumda. 160 bin şehir merkezi nüfusumuz var, 50 bin icra dosyası var. 27 bin SSK dosyası oluşmuş. Bu şehir büyüyorsa, bu dosyalar niçin çoğalıyor? Ağalığı neden Edirne'ye aldım? Türkiye'nin hatta dünyanın gözünü Edirne'ye çekmek için aldım. Sizden tek ricam şu; Birlikte olursak kuvvet doğacak. Bana vurmakla, beni yıpratmakla hiç kimsenin eline bir şey geçmez. Beni yıpratmak sadece Edirne'ye zarar vermektir. Çünkü ağalık Edirne'nindir, Ahmet Çetin'in değil.” dedi.
“1100 KİŞİNİN ASGARİ ÜCRET PARASINI ÖDÜYORUM”
    Ağa Çetin, ağalık bedeliyle bin 100 kişinin asgari ücretine tekabül eden bir miktar ödediğini bunun da küçümsenecek bir şey olmadığını ifade ederek, “Bir dahaki ay Edirne'ye öğrencilere ve fakirlere yönelik aşevi kuracağım. Günlük bin kişilik yemek kapasitesi oluşturacağım. Sadece istediğim, sizlerden destek. Bu şehirde yaşıyoruz. Birileri feshetmeye kalkıyormuş, birileri ağalığı iptal etmeye kalkıyormuş. Gücü olan eder! Her şeyin bir kanuni yolu vardır. Biz de kanuni yollarımızı gerekirse kullanırız. Ancak amacımız bu ortamı yaratmamak. 17 bin lira şartname ücretini verip ağalığı bıraksam kabuldü, ancak 650 bin lira verip neden bırakıyım? Türkiye'de bugün asgari ücret bin 400 lira. 1milyon 522 bin lirayı bölün bin 400 liraya. Ben bin 100 kişinin parasını ödüyorum. Bunu küçümsüyorsanız saygı duyarım. Ağalık burada kalmalı. Hatta ve hatta başpehlivanı da buradan çıkarmalıyız. Kesinlikle güreş okulu olmalı burada. Kırkpınar nerede Edirne'de. Ya bugün baktığında Elmalı kadar yokuz, Balıkesir kadar yokuz. Neden? Bizde birlik yok. Sayın Başkan Edirne için çalışıyor. Ama birileri gerçekten söylüyorum, gaz veriyorlar, üzmeye çalışıyorlar. Edirne'ye zarar veriyorlar. Benim tüm haklarım saklıdır. Kim ne yazarsa yazsın. Hepsini arşivliyorum. Zamanı geldiğinde hesap sormak için gerekli her yola gideceğim. Ama bir amacım var. Herkes birlik olursa kuvvet doğacaktır. Edirne için. Ben 52 yaşında bir adamım. Beni tahta oturtsanız ne olur ya? Önemli olan Edirne'nin tahta oturması.” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.