AHİLİK HAFTASI BAŞLADI

Edirne'de Ahilik Haftası etkinlikleri Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.

AHİLİK HAFTASI BAŞLADI

Edirne'de Ahilik Haftası etkinlikleri Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
19 Eylül 2017 Salı 08:42
AHİLİK HAFTASI BAŞLADI

    Edirne'de Ahilik Haftası Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Edirne Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı'nın okunması ve Saygı Duruşu'nda bulunulmasıyla etkinlikler devam etti. Ardından etkinlik kapsamında halka pilav ve ayran dağıtıldı. 
    "DOĞRULUĞU, DÜRÜSTLÜĞÜ ÖĞRETEN BİR SİSTEM"
    Edirne Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı Emin İnağ, ahiliğin doğruluğu, dürüstlüğü ve ahlaklı olmayı öğreten bir sistem olduğunu söyleyerek, "Her yıl olduğu gibi Ahilik Haftası Edirne'de de kutlanıyor. Bir devlet büyüğümüzün dediği gibi 'Ahilik aslında tarihte atılan çok güzel bir tohum.' Çünkü ahilik ahlaklı olmayı, dürüstlüğü, doğruluğu ve komşusunun hakkına saygı göstermeyi öğreten bir sistem. Günümüzde de bu sistem Sosyal Güvenlik Kurumu, Kredi Kefalet ve Belediyeler tarafından hizmet vermekte. Betgram Çok iyi bir sistem, bu sistemi uygulamak aslında esnaflarımız için olmazsa olmaz. Bizler de bu haftayı kutlamayı esnaflar olarak kendimize bir borç biliyoruz. Bu yıl da yılın ahisi seçilen Hasan Yılmaz'a Perşembe günü ahilik şeddini kuşandıracağız" ifadelerini kullandı. 
    "AHİLİK KÜLTÜRÜNÜ YAŞATMAYI AMAÇLIYORUZ"
    Edirne Ticaret İl Müdürü Mahmut Altun ise ahilik makamının çok köklü bir tarihe sahip olduğunu belirterek; "Ahilik makamı Anadolu Selçuklu Devleti ile başladı. Osmanlı'nın  güçlenmesiyle Ahilik teşkilatı kuruldu. Osmanlı İmparatorluğu'nun yıkılışına kadar Ahilik Teşkilatı devam etti. Bizim buradaki amacımız Ahilik Kültürünü yaşatmak." dedi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.