AİLELERİYLE OKUDULAR

2023 eğitim vizyonu çerçevesinde yürütülen Ailemle Okulda ve Evde Okuyorum Projesi, Kütüphaneler Haftası nedeniyle dün İstiklal Ortaokulu’nda gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında veliler ve öğrenciler sınıflarda kitap okudu.

AİLELERİYLE OKUDULAR

2023 eğitim vizyonu çerçevesinde yürütülen Ailemle Okulda ve Evde Okuyorum Projesi, Kütüphaneler Haftası nedeniyle dün İstiklal Ortaokulu’nda gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında veliler ve öğrenciler sınıflarda kitap okudu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
28 Mart 2019 Perşembe 08:21
AİLELERİYLE OKUDULAR

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2023 eğitim vizyonu çerçevesinde Ailemle Okulda ve Evde Okuyorum Projesi hayata geçirilmiş ve proje kapsamında aileler okullarda öğrencilerle beraber kitap okumuşlardı. Dün Kütüphaneler Haftasının başlaması nedeniyle İstiklal Ortaokulu’nda aynı proje kapsamında veliler ve öğrenciler sınıflarda kitap okudu.

ÖZ: “İNSANLAR OKUYARAK BİR YERLERE GELİR”

Uygulanan proje hakkında bilgi veren İstiklal Ortaokulu Müdürü Yakup Öz, “Milli Eğitim Bakanlığımızın 2023 eğitim vizyonu çerçevesinde ilimizde gerçekleştirilen proje kapsamında Ailemle Okulda ve Evde Okuyorum Projesini, İstiklal Ortaokulu olarak dört yıldır sürdürüyoruz. Bu sene başından itibaren çalışmalarımıza daha çok hız verdik. Çocuklarımıza okumayı daha çok sevdirmek istiyoruz. Evlerine gittiklerinde internet ve cep telefonu kullanımından uzaklaştırmak adına velilerimizi de bu işin içine kattık. Velilerimiz de okuma alışkanlığını kazanmış oluyor. Bu hafta Kütüphane Haftası ve bu haftada böyle bir etkinlik yapmak istedik. Buradan bir mesaj veriyoruz; insanlar okuyarak belli bir yere gelir. Okumadan hiçbir şey olmuyor. Hayatın her noktasında okuma karşımıza çıkıyor.” ifadelerini kullandı.

ARPACI: “KARANLIKLA, AYDINLIK KADAR FARK VARDIR”

Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, ödül töreni öncesinde okul bahçesinde yapmış olduğu konuşmada, “Okulumuzda velilerimiz sınıflarda kitap okuyor. 2023 eğitim vizyonu kapsamında Ailemle Okuyorum Projesi okulumuzda güzel bir şekilde uygulanmakta. Kitap en soylu erdemdir. Kitap okumak hayal dünyamızı geliştirir. Kavramları, kelimeleri, bilgiyi ve sizlerin analiz gücünü arttırır. Kitap okuyan bir çocuğumuzun zihninin aydınlanmasını ve kalbinin aydınlanmasını bekliyoruz. Kitap okuyan öğrenciler mutlaka başarılı olur, hayatta istediği hedefe ulaşırlar. Kitap okuyan insanla, okumayan insan; karanlıkla, aydınlık gibidir. Bir tarafta gece, bir tarafta gündüzdür. Biz cehaletle mücadele etmek için mutlaka kitap okumalıyız. Kitabı ömür boyunca kendimizi geliştirmek için okumalıyız.” dedi.

Etkinliğin ardından Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yapmış olduğu çeşitli yarışmalarda dereceye giren İstiklal Ortaokulu öğrencilerine Edirne Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı tarafından ödülleri takdim edildi. Okul Müdürü Öz tarafından da, Milli Eğitim Müdürü Arpacı’ya kitap hediye edildi.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.