AK Parti Yaşlılara Sahip Çıkıyor

Ak Parti Sosyal Politikalar Başkanlığı 18-24 Mart Yaşlılar Haftası vesilesiyle, AKP İl Sosyal Politikalar Birim Başkanı Dilek Yalçın, Yaşlılar Koordinasyonu Merkezi Başkanı Murat Darcanlı ve Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Önder Özcan tarafından 19 Mart Pazartesi günü bir basın toplantısı düzenlendi.

AK Parti Yaşlılara Sahip Çıkıyor

Ak Parti Sosyal Politikalar Başkanlığı 18-24 Mart Yaşlılar Haftası vesilesiyle, AKP İl Sosyal Politikalar Birim Başkanı Dilek Yalçın, Yaşlılar Koordinasyonu Merkezi Başkanı Murat Darcanlı ve Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Önder Özcan tarafından 19 Mart Pazartesi günü bir basın toplantısı düzenlendi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
19 Mart 2018 Pazartesi 20:21
AK Parti Yaşlılara Sahip Çıkıyor

Yaptığı açıklamalarda yaşlıların önemine ve yaşlılarla ilgili yaptıkları çalışmalara değinen AKP İl Sosyal Politikalar Birim Başkanı Dilek Yalçın “Yaşlılarımız geçmiş ile günümüz arasında köprü kuran, gelenek ve göreneklerimizi kültürümüzü milli ve manevi değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli hazinelerimizdir. Yaşlılık hayatın kaçınılmaz bir gerçeğidir. Yaşlanmak bir dağa tırmanmak gibidir. Çıktıkça yorgunluğunuz artan nefesiniz kesilir ama görüş açınız genişle. Ak parti olarak insanı merkeze alan bir bütüncül bir yaklaşımla Yaşlılarımızı bir yük değil servetimizi olarak görmekte onların geçimlerini sağlamalarını, Sağlıklı bir hayat sürdürmelerini amaçlamaktayız. Büyüklerimizi aile ve sosyal hayatımızın içine erdem ve deneyim kaynakları olarak görmekte, geleneğimiz ve inancımız gereği görmekteyiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde Genel Başkan Vekilimiz ve Başbakanımız Binali Yıldırım öncülüğünde Yaşlılık konusuna hassasiyet ile eğilip, büyüklerimiz için devrim niteliğinde politikalar üretmekteyiz. Bu politikaları büyüklerimizin de desteğini alarak daha da ileriye götürmek için çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Ak parti olarak yaşlılarımıza sahip çıkıyoruz.” dedi.

“İLK KEZ 2007 YILINDA BAŞLATTIĞIMIZ EVDE BAKIM HİZMETİYLE YÜZLERİNİ GÜLDÜRÜYORUZ”

İlk kez 2007 yılında başlattığımız Evde bakım hizmetiyle yüzlerini güldürdüklerini vurgulayan Dilek Yalçın “Evde bakım hizmetiyle başkalarının yardımı olmadan gündelik hayatına devam ettirmede zorluk yaşayan yetkili hastanenin sağlık kurulundan ağır engelli raporu alan yaşlı ve engelli tüm vatandaşlarımızın kendi evlerinde bakım hizmeti almalarını sağladık. Evde sağlık hizmetimizde 81 ilde 915 birim 1111 araç 4605 personelle sunuyoruz. İlk kez palyatif merkezlerini kurduk. Şu anda destekleyici bakım merkezleri olarak adlandırılan hastalıklara karşı hastanın ve ailenin fiziksel ve Pasgol psikososyal gereksinimlerini karşılaması yoluyla ağrının önlenmesi ve hafifletilmesine yaşam kalitesinin arttırılmasına yönelik palyatif yaşam merkezlerini kurduk. 2016 yılı sonu itibariyle kamuya bağlı hastanelerimizde 2200 yataklı 194 palyatif bakım merkezimiz bulunuyor. 65 yaş üstü aylığını tam 7,5 katına çıkardık. 65 yaşa üstü muhtaç ve kimsesiz vatandaşlarımıza aylık bağlanması hakkındaki kanunda önemli değişiklikler yaptık. bu değişiklikler sayesinde yaşlı vatandaşlarımız çocuklarıyla beraber ikamet etse bile söz konusu aylıktan faydalanmalarını sağladık. Yaşlı yaşam evleri projelerini hayat geçirdik. 17 Ağustos 2012 yılında başlattığımız bu projeyle huzurevlerine kabul koşulları taşıyıp, yaşlı yaşam evlerinde kalmayı tercih eden yaşlılarımızın çevreden soyutlanmadan, ev ortamlarından yaşamalarını hedefledik. maaş kuyruklarında yaşanan çileye son verdik. PTT Genel Müdürlüğü ile Sosyal Güvenlik Kurumu ile başkanlığı arasında imzalanan protokol ile ilk defa 2011 yılında başlattığımız, yaşlılara verilen maaşları talep ettikleri sürece alabilmelerini sağladık. PTT ile evde ödeme için en yakın PTT şubesine başvuru yapılabileceği gibi E-Devletten de başvuru yapmak mümkündür.” ifadelerinde bulundu.

YAŞLILARIMIZA ÜCRETSİZ ULAŞIM SAĞLIYORUZ

Yaşlılarımıza ücretsiz ulaşım sağladıklarını belirten Dilek Yalçın  “1 Ocak 2014 yılından itibaren 65 yaş üstü tüm yaşlılarımıza tüm Türkiye’de Belediye ve Özel Halk otobüslerinde serbest kart uygulamasını getirdik. Şehir içi ulaşımdan ücretsiz faydalanmalarını sağladık. ayrıca TCDD Genel Müdürlüğü bünyesindeki düzenlemeyle tren biletlerinde 60 yaş üstü vatandaşlarımıza yüzde 20, 65 yaş üstü vatandaşlarımızaysa yüzde 50 indirim uygulamasını hayat geçirdik. Üniversitelerde yaşlı bakım programları açtık. Ülkemiz genelinde geriatri birim dalı sayısı 31’in üzerindedir. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde refakatçi kursları açtık. Böylece Yaşlı vatandaşlarımıza profesyonel hizmet verebilmeleri adına personellerin yetişmesini sağladık. Her mekânı yaşlı dostu olarak görüyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesindeki mevzuat düzenlemelerimiz, yerel yönetimler, kamu ve özel kuruluşlarımızın katılımlarıyla ortak alanlar yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın kullanımına uygun hale getirdik. Huzurevlerimiz daha konforlu. Huzurevlerinde nitelikli oda sistemini yaygınlaştırdık. Kamu ve özel kuruluşlara bağlı 29 bin 350 kişi kapasiteli 357 Huzurevi ile yaşlılarımıza hizmet veriyoruz. Ak parti olarak Kültürel faaliyetlerde büyüklerimizi unutmadık. Gezici kütüphane uygulamasıyla kitaplarımızı yaşlılarımızın ayağına götürdük. Devlet tiyatrolarından ücretsiz faydalanmaların önünü açtık. 65 yaş üzeri vatandaşlarımızın ören yerlerle ve müzelerden ücretsiz faydalanabilmelerini sağladık. Yaşlılarımıza şiddete dur dedik. Şiddet içeren suçların yaşlılara işlenmesi durumlarda verilecek olan cezalara artırım uygulanıyor. Ak parti Sosyal Politikalar Yaşlılar Koordinasyon Merkezini kurduk. 22 Temmuz 2004 tarihinde kurulan Yaşlılar Koordinasyon Merkezleri Yaşlı vatandaşlarımız için erişilebilir olmayı en önemli ayrıcalıklarımızdan biri olarak görüyoruz. 81 il ve 970 ilçemizde teşkilatlanan Yaşlılar Koordinasyon Merkezlerimiz telefon faks ve internet üzerinden bire bir hizmet veriyor. Yaşlılar Koordinasyon Merkezi olarak 81 ilde büyüklere vefa organizasyonları adı altında 100 yaş üst bilge çınarlarımız olan Yaşlılarımı teşkilatımız tarafından tek tek ziyaret ediliyor” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.