AK PARTİ’DEN ‘ÇEVRE HAFTASI’ AÇIKLAMASI

AK Parti Edirne İl Başkan Yardımcı, Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı Engin Bahşi 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla basın açıklaması gerçekleştirdi.

AK PARTİ’DEN ‘ÇEVRE HAFTASI’ AÇIKLAMASI

AK Parti Edirne İl Başkan Yardımcı, Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı Engin Bahşi 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla basın açıklaması gerçekleştirdi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
06 Haziran 2022 Pazartesi 06:05
AK PARTİ’DEN ‘ÇEVRE HAFTASI’ AÇIKLAMASI



Bahşi, Sögütlük ormanında yaptığı absın açıklamasında Dünya Çevre Günü’nün, 1972 yılından bu yana, her yıl 5 Haziran tarihinde, çevrenin korunması konusunda dünya çapında farkındalık oluşturulması amacıyla kutlandığını hatırlattı.
5 Haziran Dünya Çevre Gününün Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla “Türkiye Çevre Haftası” olarak ilan edildiğini hatırlatan Bahşi, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Bu sayede yalnız bir gün değil bir hafta boyunca tüm Türkiye’de çeşitli  etkinliklerle çevrenin önemini anlatarak, bu alanda yapılan çalışmaları paylaşarak hedeflerimizi ortaya koyuyoruz. Bu karar dolayısıyla Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyoruz. AK Parti olarak iktidara geldiğimiz ilk günden bu yana çevreye bütüncül bir bakış açısıyla yaklaştık. Şehirlerimizin uzun yıllar süregelen pek çok çevresel sorununa acil çözümler üretirken, bir yandan da orta ve uzun vadeli hedeflerimizi hayata geçirmenin gayreti içerisinde olduk. AK Parti belediyeciliği ile tanışan şehirlerimizde; çöp, çamur, çukur, bataklığa dönmüş su kaynakları, hava kirliliğinden nefes alınamayan şehir manzaraları artık tarihe karışmıştır. Şehirlerimiz artık Sıfır Atık’ı, Sıfır Atık Mavi’yi, Geleceğe Nefes’i, Millet Bahçeleri’ni, mavi bayraklı plajları, yenilenebilir ve temiz enerjiyi konuşmakta; bu kulvarlarda adeta birbirleriyle yarışmaktadır.  20 yılda çevreyi korumak ve yaşatmak, iklim değişikliğiyle mücadele etmek adına “sessiz devrimler” olarak tanımladığımız sayısız hizmeti ve eseri milletimize kazandırdık. 
Ülkemizde kesintisiz ulaşımı sağlamak, mesafeleri kısaltırken karbon salımını da azaltmak amacıyla kara, hava, demiryolu ve denizyolu altyapımızı güçlendirirken, sıfır emisyonlu aracımız, Türkiye’nin Otomobili TOGG’u da milletimize kazandırdık. 
Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde AK Parti olarak her alanda olduğu gibi çevre konusunda da samimi ve gayretli çabalar ortaya koyuyor, sözde çevrecilerin yaptığı gibi çevreyi kullanışlı bir siyaset alanı olarak görmüyoruz. Bizim için çevreci olmak; çevreyi ve tabiatı korumak ve yaşatmaktır. Bizim için çevreci olmak; ülkemizin dört bir yanını milyarlarca fidanla buluşturmaktır. Bizim için çevreci olmak; vatandaşlarımızın doğayla iç içe vakit geçirmesini sağlayacak Millet Bahçeleri’ni hizmete sunmaktır.” 
Bülent Sarıçiçek
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.