AK PARTİ’NİN YENİ İL BAŞKANI BELGİN İBA

Edirne kamuoyu son günlerde AK Parti İl Başkanı İlyas Akmeşe’nin istifa ettiği iddialarıyla çalkalanıyordu. Dün basın toplantısı düzenleyen Akmeşe, iddiaları doğrulayarak istifa ettiğini ve yerine Baz Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Belgin İba’nın atandığını duyurdu. Aynı saatlerde Belgin İba da Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan mazbatasını aldı ve resmen AK Parti Edirne İl Başkanı oldu.

AK PARTİ’NİN YENİ İL BAŞKANI BELGİN İBA

Edirne kamuoyu son günlerde AK Parti İl Başkanı İlyas Akmeşe’nin istifa ettiği iddialarıyla çalkalanıyordu. Dün basın toplantısı düzenleyen Akmeşe, iddiaları doğrulayarak istifa ettiğini ve yerine Baz Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Belgin İba’nın atandığını duyurdu. Aynı saatlerde Belgin İba da Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan mazbatasını aldı ve resmen AK Parti Edirne İl Başkanı oldu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
22 Kasım 2019 Cuma 06:51
AK PARTİ’NİN YENİ İL BAŞKANI  BELGİN İBA

Edirne’de günlerdir AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe’nin istifa ettiği ve yerine Belgin İba’nın atandığı konuşuluyordu. Dün basın toplantısı düzenleyen Akmeşe, birçok tartışmanın yaşandığı bu konuda iddiaları doğruladı ve yönetimiyle beraber istifa ettiklerini açıkladı. Aynı saatlerde sosyal medya üzerinden paylaşılan fotoğraflarda İba’nın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan mazbatasını aldığı da ortaya çıktı. Sosyal medya üzerinden birçok kişi İba’ya başarılar dilerken; Belediye Meclis Toplantısı sonrası basın mensupları tarafından Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a da atamayla ilgili düşünceleri soruldu. Başkan Gürkan, konuyla ilgili olarak, “Sayın Belgin İba’nın da yapıcı ve olumlu tavırlarıyla iktidarın Edirne için olanaklarını kullanmasını ve gerek belediyeyle, gerek STK’larla gerekse de kamu kurum kuruluşlarının Edirne’de yaratacağı sinerjiyle yeni bir ivme kazanabileceğimizi görüyorum. Kendisine Edirne için başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

AKMEŞE: “BAZILARININ HAYAL EDEMEDİĞİ ŞEYİ BEN 4 YIL YAPTIM”

Basın toplantısı düzenleyerek istifa ettiğini açıklayan İlyas Akmeşe, partiye hizmet için bugüne kadar birçok görev yaptığını vurgulayarak, “12 Ocak 2016 tarihinde onurla ve itibarla Edirne İl Başkanlığı görevine başladım.  Partimize hizmet için yapmadığım görev kalmadı. Hem il başkanları toplantısı hem de kongre süreciyle ilgili genel merkezdeydim. Bugün itibariyle AK Parti İl Başkanlığımdan istifa ettiğimi genel merkezle paylaştım. Bunu hem sizinle hem de Edirnelilerle paylaşmak istiyorum. Görev yaptığım süreçte Türkiye’nin çok önemli konuları vardı. Başta 15 Temmuz hain darbe girişimi, gezi olayları, hendek olayları,  17 -25 Aralık yargı kumpası, 15 Temmuz hain darbe girişimi, kur saldırıları, sınırımızda terör devleti kurma teşebbüsleri gibi birçok zorluğu göğüsledi. Bu zor şartlarda bütün arkadaşlarımızın desteği ile Edirne’de biz görev yapmaya çalıştık. Ben başta il yönetimi olmak üzere bütün teşkilat mensuplarımıza ve bütün Edirnelilere çok teşekkür ediyorum. Hakikatten bize sahip çıktılar. Aileme teşekkür ediyorum. Basın mensuplarına teşekkür ediyorum.  İl Başkanı olarak görev aldığım sürede 1 referandum 1 genel ve 1 yerel seçim de teşkilatlarımızın olağan üstü gayreti ile çalıştık. Yerel seçimlerde başta en büyük ilçemiz Keşan olmak üzere Havsa, Lalapaşa ve 4 beldemizde başarılı olduk. Bu başarı bütün arkadaşlarımızın üstün gayretiyledir.  4 senedir oy oranımızda artış oldu. Ama istediğimiz hedeflere çıkamadık. Ama son seçimde ciddi bir artışımız var. Bu da Edirnelilerin bize ne kadar sahip çıktığının göstergesidir. Edirnelilerin bu desteği önümüzdeki günlerde artarak devam edecektir. Hiç şüphem yok. 4 yıl gibi uzun bir süre ben Edirne’de görev yaptım.  Bazılarının hayal edemediği şeyi ben 4 yıl süreyle yaptım. Bugün benimle birlikte il yönetimi de istifalarını verdi. Ben bu görevi hep bir kadın arkadaşa bırakmak istedim. Sayın Belgin İba, bugün itibariyle Edirne İl Başkanlığına atanmıştır. Ben bu süreçte Başkanımıza başarılar diliyorum. Onun da hep üzerine koyarak devam edeceğinden hiç şüphem yok. Bize düşen ne görev varsa biz her zaman hazırız. Görev sadece sandalyelerle olmaz. Eğer biz bir dava partisiysek bu işin içinde her zaman olacağız.” dedi.

GÜRKAN: “KENDİSİNE BAŞARILAR DİLİYORUM”

Edirne Belediye Meclis Toplantısı sonrası basın mensupları tarafından atamayla ilgili düşünceleri sorulan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da, “Ben de bugün yeni aldım haberi; AK Parti İl Başkanı değişmiş. Tabii ki bu bir partinin iç işidir. Her partinin iç işi, kendi iç işidir. Karışmak bizim haddimize de değil, öyle bir niyetimiz de olamaz. Ben Sayın İlyas Akmeşe’ye bugüne kadar yaptığı hizmetler için teşekkür ediyorum. Aldığım bilgilere göre Sayın Belgin İba İl Başkanlığına atanmış. İktidar partisinin il başkanıdır, Edirne’miz için önemlidir. Belgin Hanım’ı çalışma yaşamından biliyorum; bir dönem de belediye meclis üyeliği var. Yani belediye konularına da yabancı değil. Umuyor ve inanıyorum ki; Edirne için hep beraber çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü hangi partiden olursanız olun siyasetin amacı; halka hizmettir. Eğer bunu gerçekleştiremiyorsanız hangi partide, hangi görevde olduğunuzun çok önemi olmaz. Sayın Belgin İba’nın da yapıcı ve olumlu tavırlarıyla iktidarın Edirne için olanaklarını kullanmasını ve gerek belediyeyle, gerek STK’larla gerekse de kamu kurum kuruluşlarının Edirne’de yaratacağı sinerjiyle yeni bir ivme kazanabileceğimizi görüyorum. Belgin Hanım başarılı bir iş kadını. Kendisine Edirne için başarılar diliyorum. Tabii siyaset zor bir görevdir ama kendisi siyasete daha önce belediye meclis üyeliği vesilesiyle girmiş bir arkadaşımız. Başarılar diliyorum kardeşime, yolu açık olsun.” ifadelerini kullandı.

BELGİN İBA KİMDİR?

Belgin İba, 1975 yılında Edirne’nin Keşan ilçesinde doğdu.
İlk ve ortaöğretimini İstanbul, yüksek öğrenimini Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi fizik bölümünde tamamladı.
Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki okullarda bir süre öğretmenlik yapması sonrası iş hayatına atıldı.
Edirne’de pek çok iştirake ve istihdama imza attı.
İş kadını kimliğinin yanında memleket meselelerinin çözümüne katkı sunmak amacıyla siyasetle de ilgilendi.
AK Parti Belediye Meclis üyeliği görevini 2009–2014 yılları arasında gerçekleştiren İba, evli ve 2 çocuk annesi.

Kerem Filiz


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.