“TÜRKİYE EN AZ 2 HAFTA KARANTİNAYA ALINMALI”

Pandemi süreci hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, salgının direncini kırmak adına 14 gün boyunca tüm Türkiye’de sokağa çıkma yasağı uygulanması gerektiğini belirtti.

“TÜRKİYE EN AZ 2 HAFTA KARANTİNAYA ALINMALI”

Pandemi süreci hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, salgının direncini kırmak adına 14 gün boyunca tüm Türkiye’de sokağa çıkma yasağı uygulanması gerektiğini belirtti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
25 Kasım 2020 Çarşamba 06:12
“TÜRKİYE EN AZ 2 HAFTA KARANTİNAYA ALINMALI”

İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir ve İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, 24 Kasım Öğretmenler Günü programının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. TBMM’de bütçe görüşmelerinin devam ettiğini söyleyen Çakırlar, Edirne’nin sorunları hakkında çalışmalar yaptıklarını belirtti. Salgın süreci hakkında da önemli açıklamalarda bulunan Çakırlar, tüm Türkiye’de en az iki hafta karantina uygulanması gerektiğini söyledi. Genel Başkan Meral Akşener’in Edirne programının iptal edilmesi hakkında konuşan İl Başkanı Ekrem Demir ise, “Her şeyin başı sağlık. İçimiz buruk ama yapacak bir şey yok.” ifadelerini kullandı.

ÇAKIRLAR: “EDİRNE’NİN SORUNLARINI MECLİSTE GÜNDEME GETİRİYORUZ”

İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, meclisteki bütçe görüşmelerinin devam ettiğini belirterek, “Kısmetse Pazartesi gününden sonra 2021 yılı bütçesi Milletvekillerinin onayına sunulacak. Oradaki komisyonlarda ve Genel Kurul’da kesinlikle söz alıp özellikle Edirne’nin sıkıntılarını dile getireceğiz. Benim ağırlıklı olarak işlediğim konu Edirne’deki yetersizlikleri Meclis’e taşımak. Bu konuda 50’ye yakın soru önergesi verdik. Peki bunlar dikkate alınıyor mu? Dikkate alınanlardan bir tanesi harabeye dönüşmüş Bulgaristan otobanını bizim otobana bağlayan Yıldırım’daki köprüdür. Bu köprü verdiğimiz soru önergeleriyle tekrar ihale edilerek yapımına devam edilecek. Çok ucube ve kötü bir vaziyette. Bir an önce bunun yapılması için gerekli girişimlerde bulunacaklarını ifade ettiler. Mesela yine şehir merkezi için örnek vereyim. Şehrin içinde çok çirkin, şehre yakışmayan yerler var. Bunlardan bir tanesi Zindanaltı kazıları. Orman haline gelmiş. Toprağın altında kalsaydı belki daha iyi muhafaza edilecekti. Ekonomik güç geldiğinde yapılabilirdi. Yine Yemişkapanı Hanı orta yerde duruyor. Hiç hoş değil. Bunun dışında il olarak Edirne’de su sıkıntısı var. Göletlerin yine bütçe yetersizliğinden durdurulduğu herkesin malumu ama hayata geçirmeleri için çok ciddi baskı ve elimizdeki gücü kullanarak Meclis’te bunları dile getirmeye devam edeceğiz. Çiftçimizin hali ortada. Girdi maliyetleri çok yüksek. Özellikle son dalgalanmadan sonra mazot, gübre, elektrik gibi girdi maliyetleri bir an önce hükümet tarafından dikkate alınarak çiftçiyi koruma altına almaları gerekiyor.” dedi.

ÇAKIRLAR: “TÜRKİYE EN AZ İKİ HAFTA KARANTİNAYA ALINMALI”

Korona virüs salgını hakkında da açıklamalarda bulunan Çakırlar, “Sıkıntılar sadece esnafta değil. Bu domino taşı gibi. Esnafının, çiftçinin veya diğer dar gelirli grupların sıkıntılı olması esnafa yansıyacaktır. İnsan iş bulamıyorsa, parası yoksa esnaftan ne alabilecek? Birkaç defa borçla alır. Ödemeyince bir daha o esnaftan gidip bir şey isteyemez. Dolayısıyla bu süreyi çok sık dile getirdiğimiz gibi Türkiye’yi iki haftalık karantinaya alsalardı bu sıkıntıyı daha rahat atlatırdık diye düşünenlerdeniz. Şu anda Sayın Genel Başkan grup toplantısında yine dile getirdi. Türkiye en az iki hafta karantinaya alınmalı ki vakalar tespit edilsin. Minimize etmek için gayret edilsin. Sayın Genel Başkan Edirne’yi çok seviyor. 5 defa geldiğini ben biliyorum. Ama öncelikle sağlık. Bunu atlattıktan sonra daha güzel günlerde daha iyi şartlarda daha da geniş kapsamlı bir katılımla devam ederiz.” ifadelerini kullandı.

DEMİR: “İÇİMİZ BURUK AMA YAPACAK BİR ŞEY YOK”

İYİ Parti İl Başkanı Ekrem Demir de, “Yarın 25 Kasım. Bununla ilgili sizlere bir açıklama yapmıştım. Yine de sözlü olarak söylemekte fayda buluyorum. 25 Kasım günü için Belediye ile beraber çok güzel bir program yapmıştık. Edirne’de iki önemli caddeyi açacaktık. Caddelerden bir tanesi rahmetli Başbuğ Alparslan Türkeş’in isminin verildiği bir bulvar. Diğeri de Naim Süleymanoğlu’nun isminin verilmiş olduğu caddeydi. Fakat Genel Başkanımız en azından 14-15 gün herkesi karantina altına alma, sokağa çıkma yasağını kendisi talep ettiği için kendi söylemiyle ters düşmeme adına bu programı erteledik. İptal etmedik. İnşallah daha iyi bir ortamda daha sıcak bir iklimde tekrar bu caddeleri açacağız. Üzüldük. Çok güzel bir program yapmıştık. Çok kıymetli misafirlerimiz olacaktı. Bulgaristan’dan Kırcaali’den belediye başkanlarımız gelecekti. Balkan dernekleri, federasyon, konfederasyon, sivil toplum örgütlerinin tamamını davet etmiştik. Güzel bir program olacaktı. Her şeyin başı sağlık. İçimiz buruk ama yapacak bir şey yok.” dedi.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.