AKGÜN, "TARIM KESİMİNİN SESİ OLMAK İÇİN ADAYIM”

Edirne İl Genel Meclisi CHP grup sözcüsü ve Edirne Ziraat Odası Meclis Başkanı Erdal Akgün, yeni dönem için  İl Genel Meclisi  üyeliği  için  adaylığını açıkladı.

AKGÜN, "TARIM KESİMİNİN SESİ OLMAK İÇİN ADAYIM”

Edirne İl Genel Meclisi CHP grup sözcüsü ve Edirne Ziraat Odası Meclis Başkanı Erdal Akgün, yeni dönem için  İl Genel Meclisi  üyeliği  için  adaylığını açıkladı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
20 Ekim 2018 Cumartesi 08:52
AKGÜN, "TARIM KESİMİNİN SESİ OLMAK İÇİN ADAYIM”

İl Genel meclisi CHP grup sözcüsü ve Edirne  Ziraat Odası Meclisi  Başkanı Erdal Akgün, yeni dönem için İl Genel Meclisi   üyeliği için aday olduğunu açıkladı. Akgün Aday adaylığını  başvurusunu CHP merkez ilçe başkanı Nedim İşcan'a  sundu.

CHP Merkez İlçede  adaylığını açıklayan Akgün burada yaptığı konuşmada şunları kaydetti; “1989 yılında askerlik dönüşü Kıbrıs Fatihi Bülent Ecevit’in yanında siyasete atılan  bir kişi olarak, bu mücadeleyi gücümün elverdiği sürece devamı için CHP’de il Genel Meclisi üyeliği için  burada başvurumu yapmış bulunuyordum” dedi.

SİYASETE BAŞLADIĞIMDA PARTİMİZ KAPATILMIŞTI

Askerden gelip siyasete başladığında  askeri idare tarafından CHP’nin kapatıldığını belirten Akgün sözlerini şöyle sürdürdü, “Benim iddiam partimizi Bülent Ecevit’in açacağı yönündeydi. Kapatılan partilerin açılması kararından  sonra gördüm ki Eski Genel Başkanımız Ecevit CHP’yi  kabul etmiyor, ben de Ecevit’in partisi DSP’den istifa ederek, CHP’ye geçtim. Daha sonra kurucu merkez ilçe yönetiminde görev aldım. Bir ara  siyasete b ara verdim.Ardından  İl Yönetim Kurulu üyesi oldum. 3 dönem bu görevi yaptım. 2005 yılında yapılan kongrede merkez ilçe yönetim kurulu üyesi oldum. İlçe başkanının istifasının andından arkadaşlarım tarafından Merkez İlçe Başkanlığına getirildim. Sonraki kongrede yine merkez ilçe başkanı oldum.

 İki dönem bu görevimi sürdürdüm” diye konuştu.

ÜÇ DÖNEMDİR İL GENEL MECLİS ÜYESİYİM

Merkez İlçe Başkanlığının ardından  İl Genel Meclisi'ne seçildiğini belirten Akgün, “Üç dönemdir İl Genel Meclisi üyeliği yapıyorum. Diğer taraftan Edirne Ziraat Odası Meclis Başkanlığı görevini sürdürüyorum. Bu mücadeleye devam etme nedenlerim var. 16 yıldan bu yana devam eden AKP iktidarı tarım kesimine büyük zarar verdi. Bu kesimin sesi olmak için tekrar aday oldum. Andımızı yasaklayan zihniyete karşı olduğum için adayım. Andımızın Danıştay tarafından okullarda okutulmasına  tepki gösteren zihniyete karşı adayım. “Kepek ekin de destek verelim” diyen Tarım Bakanı’na ve AKP zihniyetine karşı tekrar adayım. Aday olma nedenlerim ve sebepleri bunlardır” dedi

Fikri Yalın

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.