AKMEŞE’DEN SEÇİM DEĞERLENDİRMESİ “OYLARIMIZI ARTTIRDIĞIMIZ İÇİN MUTLU KAZANAMADIĞIMIZ İÇİN ÜZGÜNÜZ!”

Edirnedeki yerel seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere basın mensuplarıyla bir araya gelen AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, “AK Parti kurulduğundan beri hem Edirne Merkez’de hem de Edirne genelinde en yüksek oy oranına erişti. Tabi bu bizi çok mutlu etse de, kazanamadığımız için üzüntülüyüz.” ifadelerini kullandı.

AKMEŞE’DEN SEÇİM DEĞERLENDİRMESİ “OYLARIMIZI ARTTIRDIĞIMIZ İÇİN MUTLU KAZANAMADIĞIMIZ İÇİN ÜZGÜNÜZ!”

Edirnedeki yerel seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere basın mensuplarıyla bir araya gelen AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, “AK Parti kurulduğundan beri hem Edirne Merkez’de hem de Edirne genelinde en yüksek oy oranına erişti. Tabi bu bizi çok mutlu etse de, kazanamadığımız için üzüntülüyüz.” ifadelerini kullandı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
04 Nisan 2019 Perşembe 08:54
AKMEŞE’DEN SEÇİM DEĞERLENDİRMESİ “OYLARIMIZI ARTTIRDIĞIMIZ İÇİN MUTLU KAZANAMADIĞIMIZ İÇİN ÜZGÜNÜZ!”

AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe ve Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Av. Koray Uymaz, bazın toplantısı düzenleyerek yerel seçim sonuçlarını değerlendirdi. Akmeşe, oylarını arttırdıkları için mutlu olduklarını ancak seçimi kazanamadıkları için üzüldüklerini belirtti. Av. Koray Uymaz ise ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını ancak yeterli olmadığını vurguladı.

AKMEŞE: “OYLARIMIZI YÜKSELTTİĞİMİZ İÇİN MUTLUYUZ”

AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe yerel seçim sonuçlarının değerlendirmesini yaparak, “Özellikle bugünü bekledik çünkü birkaç itirazımız vardı. Her ne kadar kesin sonuçlar olmasa da bugün bir kısmı netleşti. Sandığa gidip demokratik haklarını kullanan tüm seçmenlere teşekkür ediyorum. Hedefimiz Edirne Merkez belediyesini almaktı. AK Parti olarak oyumuzu arttırmamıza rağmen, ‘Bu seçimlerden memnun musunuz?’ derseniz, her ne kadar iyi bir oy aldıysak da maalesef Edirne Belediye Başkanlığını kazanamamamızın üzüntüsünü yaşıyoruz. AK Parti kurulduğundan beri hem Edirne Merkez’de hem de Edirne genelinde AK Parti en yüksek oy oranına erişti. Tabi bu bizi çok mutlu etse de, kazanamadığımız için üzüntülüyüz. Buna rağmen Keşan gibi büyük bir ilçemizi kazandık. Biliyorsunuz itirazlar vardı. Bu sabaha karşı o itirazlar da değerlendirildi. Yine kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti Keşan Belediyesini aldı. Havsa’da itirazlar yoktu. Havsa Belediyesini aldık. Lalapaşa’da da itirazlar yoktu. Orayı da aldık. Kesin olmayan sonuçlara göre, 3 tane ilçe belediyesini almış bulunuyoruz. Tabi üzüntülü olduğumuz yerler de var. Elimizde olan 3 tane belediyeyi, İpsala, Enez ve Meriç’i de maalesef kaybettik. Tüm bu gelişmeleri hem kendi içimizde hem de genel merkezde değerlendireceğiz. Bizim teşkilat olarak yapmamız gerekenler varsa, bunlarla ilgili de gerekeni yapacağız.” şeklinde konuştu.

AKMEŞE: “MİLLETİMİZİN OYU BAŞIMIZIN ÜSTÜNDEDİR”

Edirne geneli ve merkezde seçmen ve oy sayıları hakkında bilgi veren Akmeşe, “Edirne genelinde il genel meclisi için bin 76 sandıkta 312 bin 211 seçmen mevcuttu. Bunların 261 bin 201’i oyunu kullandı. Bu seçimlerde sandığa gitme oranı diğer seçimlere göre daha düşüktü. Bunun 91 bin 843’ünü AK Parti olarak biz aldık. 112 bin 789’unu da CHP aldı. Dediğim gibi Cumhur İttifakı olarak Keşan, Havsa ve Lalapaşa Belediyelerini kazandık. Yalnızca Lalapaşa’da Cumhur İttifakı yoktu. Orada AK Parti ve MHP ayrı ayrı girmişti. Süloğlu, Meriç, Uzunköprü, İpsala ve Enez’de de maalesef CHP ve İYİ Partili başkanlar kazanmış oldu. Edirne Merkez ilçede de 130 bin seçmenimiz var. İl genel meclisi seçimlerinden bahsettiğimizde, maalesef 104 bin 962 seçmen oy kullandı. 17 köyde AK Parti olarak birinci çıktık. 20 köyde de CHP birinci çıktı. Ama oy oranlarımızda eskiye göre baktığımız zaman artış olduğunu göreceksiniz. Tabi burada en önemlisi merkez ilçeydi. Koray Başkan Cumhur İttifakı’nın adayı olarak burada belediye başkan adayımızdı. Gerçekten onun şahsında bu seçimde görev alan, destek olan ve var gücüyle çalışan tüm teşkilat mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Gerçekten çok yoğun bir tempoyla çalıştı arkadaşlarımız ama maalesef istediğimiz neticeyi alamadık. Edirneliler de tercihini tekrar CHP’li Recep Gürkan’dan ayan kullanmış oldu. Seçim çalışmalarımızı yaparken en çok şikayet aldığımız bölgeler, yeni yerleşim yerleriydi. Özellikle 1. Murat, Şükrüpaşa ve Fatih Mahalleleri ama sandığa baktığımız zaman biz bunun karşılığını göremedik. En çok şikayet edenler yine CHP’ye oy verdiler. Tabi milletimizin tercihine saygı duyuyoruz. Sandıktan ne sonuç çıkarsa biz ona saygılıyız. Milletimizin oyu bizim başımızın üzerindedir. Buna da saygı duyuyoruz. Edirne Merkez’de de 356 sandığımız vardı. Kullanılan oy 97 bin 252, geçerli oy 94 bin 471. Cumhur İttifakı Adayı Koray Bey 38 bin 555, Millet İttifakı Adayı Recep Gürkan’da 42 bin 388. Edirne için hayırlısı olsun diyoruz. Biz Edirnelilerin hizmetten yana oy kullanmasını beklerdik. Çünkü Edirne’nin kangren olmuş birçok sorunu var. Bizim amacımız hem yaşanılabilir bir şehir hem de Edirne’ye hizmet etmekti. Demek ki eksiğimiz olmuş. Kendimizi anlatamamışız. Bundan sonra daha iyi anlatmamız lazım.” dedi.

AKMEŞE: “İTİRAZ SONUÇLARINI BEKLEYİP GÖRECEĞİZ”

Çeşitli bölgelerde itirazları olduğunu da belirten Akmeşe, “Seçim sürecinde bazı itirazlar olmuştu. Özellikle Keşan’da CHP’nin bir itirazı vardı. Bu sabaha karşı itiraz değerlendirildi. Keşan’da 11 oy farkla kazanmıştık. İtirazlar sonucu yapılan sayımda 23 oy farkla kazandık. Esetçe’de 9 oy farkla kazanmıştık. CHP’nin orada da bir itirazı vardı. Tekrar yapılan sayımlar sonucu orayı da 10 oy farkla kazandık. Merkez ilçede belediye meclis üyeliklerinde bizim itirazlarımız vardı. Onlarla ilgili de sayım devam ediyor. Kırcasalih’te yine bizim itirazımız vardı. Onunla ilgili de il seçim kuruluna tekrar itirazımız var. İnşallah onu da değerlendirecekler. İpsala’da da bizim bir itirazımız var. Burada hem geçersiz oylara hem de kazanan belediye başkan adayıyla ilgili itirazımız var. İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Abdullah Naci Ünsal ile Belediye Meclis Üyesi Adayları Erhan Küçük ve Emine Şebnem Çelik’in, YSK’nın 23 Ekim 2018 tarihli 1036 sayılı kararı gereği; 1 Aralık 2018 günü saat 17:00’a kadar istifa etmeleri gerekiyordu. Bu kişiler görevlerinden istifa etmemişlerdir. Şu anda Abdullah Bey İYİ Parti İpsala İlçe Başkanı, diğer arkadaşlar da ilçe yöneticisi olarak gözükmektedirler. Bu konuda itirazımız oldu. Bunu da bekleyip göreceğiz.” ifadelerini kullandı.

UYMAZ: “YAPILABİLECEK HER ŞEYİ YAPTIK”

31 Mart Yerel Seçimlerinde Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı gösterilen Av. Koray Uymaz ise, “Seçim çalışmalarımıza aylar öncesinden başlamıştık. Öncelikle gündelik hayata direk etki edecek projelerimizi anlatmakla başlamış ve Edirne’de yaşayan vatandaşların teker teker ellerini sıkmak istemiştik. Onlara derdimizi anlatmak, onların derdini dinlemek için sürekli çalışmalar yaptık. Yaklaşık 7 aylık bir çalışma sürecimiz oldu. Adaylığımız açıklandıktan itibaren hiç durmadan çalıştık. Bunu da herkes gördü ve biliyor. Teşkilat kademeleri tüm çalışmalarımıza katıldılar. Edirne’de yaşayan vatandaşlarla kurduğumuz temaslar çerçevesinde, Edirne’de yaşayan herkesin gönlünü kazandığımızı düşünüyorum. Çalışmalar neticesinde bir şeylerin değişime yaklaştırıldığını ve değiştirilebileceğini gösterdiğimizi düşünüyorum. Seçim bittikten sonra görüşmelerimiz de bu doğrultuda. Biz Edirne’de tüm Türkiye’den daha fazla çalışma yapmamız gerektiğini biliyorduk. Çünkü Edirne’de bugüne kadar belediyeyi kazanamamıştık. Bu yüzden çok fazla enerji çok fazla güç ortaya koyduk. Edirne’de yapılabilecek her şeyi yaptık. Vatandaşlarımızın da teveccühünü kazandığımızı düşünüyorum. Yeterli olmadı ama bu seçim çalışmalarının nasıl olacağını da en azından kazanan başkana da göstermiş olduk. İnsanlarla temasın nasıl olacağını, insanların gönüllerine dokunmanın bazen hizmetten de değerli olduğunu gösterdik. Ben aday olarak söylediklerimin, Recep Gürkan’la ilgili söylediklerimin, kendimle ilgili söylediklerimin de bundan sonraki süreçte takipçisi olacağım. Onun verdiği sözlerin de takipçisi olacağım. Bunların değerlendirmesini zaman zaman yapacağım. Seçimden sonra halkımıza onlarla beraber olacağımızı söylemiştim. Dün bazı ziyaretlerimiz oldu. Bu akşam da bazı programlarla gezilerimize devam edeceğiz.” dedi.

AKMEŞE: “SADECE MERKEZ’İN BAŞKANI DEĞİLİM”

Seçim çalışmaları süresinde AK Parti İl Başkanı İlyas Akmeşe’nin, Cumhur İttifakı Adayı Av. Koray Uymaz’ın çalışmalarına çok fazla destek vermediği ve Süloğlu’nda MHP’li adayın AK Parti teşkilatı tarafından çok fazla desteklenmediği yönünde kamuoyundaki söylentilere de cevap veren Akmeşe, “Süloğlu’ndaki seçim çalışmasına da gittim. Hem MHP’li kardeşlerim hem de bizim arkadaşlarımız hepsi o çalışmanın içerisindeydi. Nedense kamuoyunda il başkanının sadece Edirne Merkez’in il başkanıymış gibi bir izlenim var. Öyle bir şey yok. Bütün Edirne’nin başkanıyım ben arkadaşlar. Bizde bu çalışma sürecine kendim karar vermem. Tüm seçim çalışmalarımızı Edirne Seçim Koordinasyon Merkezimiz belirlemiştir. Ben kendilerinden haftalık rapor alırım. Koray Bey’in çalışmaları da aynıdır. Bizim tüm programlarımız Seçim Koordinasyon Merkezi tarafından yapıldı. Biz de programları uygularız. Ben Edirne’nin her mahallesinde, her köyünde, her ilçesinde, her beldesinde olmak zorundayım. Burada Koray Bey çalışmalarını yaparken sürekli teşkilattan arkadaşlarımız yanındaydı. Benim aynı anda hem Merkezde, hem Keşan’da, hem İpsala’da olma şansım yok. ” dedi.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.