AKP MECLİS ÜYELERİNDEN VEKİLE  PRETOSTO

İl Genel Meclisi toplantısına katılıp ülkenin ekonomik sorunu ile ilgili bir konuşma yapan CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu AKP’li bazı meclis üyeleri tarafından protesto edildi.

AKP MECLİS ÜYELERİNDEN VEKİLE  PRETOSTO

İl Genel Meclisi toplantısına katılıp ülkenin ekonomik sorunu ile ilgili bir konuşma yapan CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu AKP’li bazı meclis üyeleri tarafından protesto edildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
06 Eylül 2018 Perşembe 08:28
AKP MECLİS ÜYELERİNDEN VEKİLE  PRETOSTO

İl Genel Meclisinin  Çarşamba günü yapılan toplantısı  bir önceki tutanağın okunmasıyla başladı.

Daha sonra Edirne Valisinin genelgesi okundu. Toplantı belediye Meclisi toplantısı nedeniyle  bir saate yakın geç başladı. Toplantıya CHP Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, CHP Merkez İlçe Başkanı ve Keşan’dan gelen CHP’liler de katıldı.

Toplantıda söz alan Gaytancıoğlu yaptığı konuşmasında şunları kaydetti; “ İl Genel Meclisi başarılı çalışmalar yapıyor , Köylerin sorunlarını tespit edip çözüm buluyor.  Dileğimiz köylerimizin daha iyi konuma gelmesi. Bunu neden söylüyorum ülkemizde 81 milyon kişi yaşıyor. Yaş ortalamamız 29. Genç bir nüfusumuz var. Bu nüfus iyi kullanıldığında dünyada sayılı ülkeler haline gelinir.” Dedi

KIRSALIN YAŞ ORTALAMASI 54                                               

Ülkede kırsal kesimde yaşayan insanların yaş ortalamasının 54 olduğunu belirten Gaytancıoğlu, “Bu dikkatle değerlendirilmeli.Bu koşullarda kırsal kesim boşalmaktadır.Köylerden kente göç devam ediyor. Komşumuz Tekirdağ nüfusu katlanarak arttı.6 yüz bin kişiyi aştı. Bu nüfus artışı göçle oldu.Bu göçlerin çoğu Trakya’dan sağlandı.  Göç son yıllarda kırsala yönelik politikalarda ciddi sıkıntılar oluyor.Bunların siyasetle ilgisi yok, bu gerçek.Türkiye bundan on yıl önce buğday ithal etmezken şimdi tüm tarım ürünleri ithal ediliyor.Yıllardır yağlı tohumlarda ithalatçıydık. Bu 500 milyon dolarla  başladı. Açığımızı kapatmak istedik şimdi ithalat 4,5 milyar dolara ulaştı. Bir süre önce Trakya Birlik ayçiçeği fiyatını açıkladı.Bu rakam iki ay önce açıklansaydı çok iyi rakamdı.%40  randımanlı  2320 lira fiyat o zaman çok iyi rakamdı.

Şimdi baktığımızda dövizle karşılaştırıldığında  bu fiyata sevinemiyoruz. Döviz artışı nedeniyle  ithalat da cazip değil. Kırsalı boşaltan politikalar gümrük vergisini %20’den 13’e düşürdü.Bu yetmiyor gümrük sıfırlanması için lobi oluşturuluyor.” Dedi

KASAMIZDA 20 MİLYAR DOLAR VAR

Sene sonuna ülkenin 220 milyar dolar borç ödemesi gerektiği halde kasada 20 milyar dolar olduğunu belirten Gaytancıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü.” Bu koşullarda tasarruf yapmak zorundayız.

Geçen hafta hükümet 3 milyar dolar piyasaya sürdü.Bu arada 10 milyar dolarda bankalar aracılığı ile  piyasaya sürüldü. Yine doların ateşi düşmedi.böyle giderse ateş düşmez” dedi

TARTIŞMA BAŞLADI

Vekilin  bu sözleri üzerine AKP meclis üyeleri Mustafa Suiçmez ve Nedret Akbulut Okan Gaytancıoğlu’nun konuşmasına  tepki gösterip bir süre tartıştıktan sonra  salonu terk ettiler.

Gaytancıoğlu bu arada konuşmasını şöyle sürdürdü.” Biz bu konuşmayı mecliste de yapıyoruz. Bölgemizin sorunlarını dile getireceğiz. Beni protesto eden arkadaşlara söylemek istiyorum. Edirneliler size nasıl oy verdiyse bana da verdi . Beni dinlemek zorundasınız.

Biz nerede konuşacağımızı ve ne söyleyeceğimizi çok iyi biliriz.Size buradan önerilerde bulunuyorum.Siz isterseniz bunu dikkate alırsınız. Sizler köylerle ilgileniyor musunuz,?

Köylerin nüfusu yaşlandı kırsal boşaldı diyoruz bu doğru değil mi,?

 Birası tartışma yeri değil.

 Edirne ülkedeki ayçiçeğinin %20’si karşılıyorsa ben burada konuşup önerilerde bulunurum.Bu ilde 400 bin kişiden 150 bin kişi bize oy verdi.

Biraz saygılı olup dinleyelim. Soru sorulduğunda belki cevap veririm.  İthalat durmuyor, sınar kapılarında hayvanlar kontrolsüz yurda giriyorsa  biz bunları konuşmayıp ne konuşalım.Sınırdan bazı firmaların malları geçsin bazıları geçmesin demek yandaş kayırmadır.” Diye konuştu.

YÜZ BİN TON ÇELTİK SIFIR GÜMRÜKLE GİRECEK.

Çeltik hasadının yapıldığı zamanda yüz bin ton çeltiğin sıfır gümrükle ithal edilmek istendiğini belirten Gaytancıoğlu,” neden gümrükler sıfırlanıyor? böylece çiftçilerin para kazanması engelleniyor. Sizler kırsal kesimi savunması gereken insanlarsınız.

Yılda üç yüz milyon dolar ithalatla para ödüyoruz.Şu anda ülkenin dövize ihtiyacı var.Bunun için ödememiz gereken 4 milyar doları vermeyip çiftçiye versek daha iyi olmaz mı,?

 Biz bunu ifade ediyoruz. Her şeyi partinizin görüşü böyle diye  sizin  o görüşleri kabullenmeniz gerekmez, bu görüşlere ters düşebilirsiniz.Bunu söylemeniz gerekir. Bu ülke hepimizin .Bu durumu ben İpsala’da AKP Meclis Başkan Vekili Şentop’a da söyledim.Biz ülke yarına olan her şeyde yardıma hazırız.Ekonomik saldırı varsa biz de karşısında dururuz.Ülkede ekonomik sorunun çözümü üretim yapmaktır.Üretim yapılmazsa başkalarına muhtaç oluruz.Ayçiçeği üretimimiz artarsa ithalata gerek kalmayacak. Ben bunu söylüyorum.Sizin göreviniz de kırsal kesimin hakkını korumadır.  Olay tek taraflı değerlendirilmemeli. Amacımız köylümüz köyünde kalıp üretim yapsın” diye sözlerini tamamladı.

Fikri Yalın

  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.