AKP’NİN GÜNDEMİNDE ÇİFTÇİ YOK

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu CHP İl Merkezinde düzenlenen toplantıda tarım sorunlarını dile getirdi ve AKP’nin gündeminde çiftçinin olmadığını söyledi.

AKP’NİN GÜNDEMİNDE ÇİFTÇİ YOK

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu CHP İl Merkezinde düzenlenen toplantıda tarım sorunlarını dile getirdi ve AKP’nin gündeminde çiftçinin olmadığını söyledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
08 Haziran 2018 Cuma 13:24
AKP’NİN GÜNDEMİNDE ÇİFTÇİ YOK

CHP İl Merkezinde düzenlenen toplantıda konuşan CHP Edirne Milletvekili ve milletvekili 1. Sıra adayı Doç.Dr. Okan Gaytancıoğlu, gündeminde birkaç konu olduğunu bunlardan birinin Edirne ile ilgili olduğunu belerterek; “ Bu arada bir son dakika gelişmesini duyurmak istiyorum. Bugün Merkez Bankası faizi 1.25 puan artırdı. Bu AKP ekonomisinin iflası anlamına geliyor. Biz bunu beklemiyorduk. İktidar partisi ülkeyi yönetemez duruma geldi.” Dedi.

BİR YILDA 238 MİLYAR DOLARLIK ÖDEME

Türkiye’nin bu yıl 238 milyar dolarlık ödeme yapacağını belirten Gaytancıoğlu, “Buna karşın Merkez Bankasında 35-36 milyar dolarlık kaynak bulunmaktadır. Bu durumu hükümet üretim ekonomisiyle aşması gerekirken, AKP açıklarını şeker fabrikalarını kapatma, var olan yerleri satma, suları özelleştirme gibi konularla gündemi sıcak paraya boğarak sorunu piyasalarında borç para ile çözmek istiyor. AKP bunun sonuna geldi. Bu hükümet 24 haziranda gidecek .Daha sonra hükümeti biz yöneteceğiz . Felaket telalığı yapmıyoruz. Uluslararasına bir güven vermek gerekir. Biz CHP olarak duruşumuzla, örgütümüzle ve çalışkanlığımızla, çıkardığımız seçim bildirgemizle, Cumhurbaşkanı adayımızla zaten sağlıyoruz. Yurtiçinde birçok yerlerle görüşüyoruz. Bizlere ciddi güven var.Genel Başkanımız bunu açıkladı her ortamda açıklıyoruz.” dedi.

AKP İLE ARAMIZDA FARK VAR

İktidar partisi ile aralarında ciddi fark olduğunu belirten Gaytancıoğlu,”Bunu bölgemizi yakından ilgilendirdiği için söylüyorum iki gün önce Resmi Gazetenin mükerrer sayısında gümrük vergisini düşürme oranları vardı. Bu kararla AKP’nin gündeminde çiftçi olmadığını öğrendik. 15 milyon kişiyi yok sayıyorlar. Biz bir ay sonra ayçiçeği hasadını konuşacağız. 4 milyar dolarlık bir ithalat hacmimiz var, bu sürekli artıyor. Bölgemizde kanola var. Bu da ne zaman devreye giriyor. Hiç yağın olmadığı bir dönemde, hem tüccara, hem sanayiciye yağ lazım. Burada döviz açığı olmasın diye kanola yağı devreye girecek. Kanola fiyatlarında biraz yükseliş var. Aldığımız duyumlara göre, Trakya’daki tüm borsalarda Kanola satışları durmuş. Çünkü hepsinde yağ olduğu için durduruluyor. Ayçiçeği ithalatında gümrük vergisi %26’dan %13’e  çekildi. Çiftçilerimiz bir ay sonra hasada girecek.Hatırlarsınız daha önce bayramın üçüncü günü gümrük vergilerini sıfırlamışlardı. Çiftçilerimiz tarlasında mücadele ederken hükümet gümrük vergilerini sıfırladı. Buğday ithalatına izin verdi. Yılbaşında arpa, mısır ve pirinçteki gümrük vergilerini sıfırladı.Şimdi de aynısını yapıyor.Çiftçilerimiz buğdayda sıkıntı içinde arpa ve buğday verimleri bu yıl düşük olacak.

Ülkemiz yine ithalatçı bir ülke olacak hükümet bunları telafi etmesi gerekirken bakıyoruz Tarım Bakanı Toprak Mahsulleri Ofisiyle tonu 1050 liradan  buğday alınacağını söylemesine rağmen  şu anda buğdayın  tonu 920-930 liradan satılıyor. Bu hasat başladıkça fiyatlar düşecektir.

Biz neden AKP gündeminde çiftçi yok diyoruz Çünkü hükümet  enflasyon oranı kadar çiftçiye zam öngörmüş.

 Bunu da TMO’yu piyasaya sokmayarak, ithalatçıları düşünerek, gümrük vergilerini de sıfırlayarak, özellikle de ayçiçeğinde bunu yapıyor, Çiftçilerin yerine birkaç sanayiciyi düşünüyor bunların başında BİM geliyor.

Fetocular’dan Muratlıdaki REK yağ fabrikasını BİM’e sattılar. Gümrük vergisini düşürerek onlara kolaylıklar sağlıyorlar.

24 haziran sonrası CHP iktidarında bu böyle olmayacaktır. Üreten bir Türkiye için biz Çiftçimize destek vereceğiz.Üretim maliyetlerini düşürmek için 3 liradan mazot vereceğiz.Borç faizlerini sileceğiz.Borcunu ödeyen kredi çeken, tarla satan iniği ve altınını satan, böbreğini satan çiftçiye  ve düzenli vergisini ödeyen çiftçiyi daha düşük oranda vergi ile ödüllendireceğiz. Biz üreten ve hakça bölüşen bir Türkiye’den yanayız. Satılan şeker fabrikaları geri alacağız, özelleştirmelere dur diyeceğiz.10 şeker fabrikası 500 milyon dolara satıldı.Erdoğan’ın uçaklarında biri 400 milyon dolar.Bir uçak fiyatına 10 şeker fabrikası satıldı. Bu fabrikaları AKP hükümeti kurmadı, Atatürk, İnönü, Adnan Menderes, Süleyman Demirel,Ecevit,Erbakan, Çiller ve Özal kurdu. Erdoğan fabrika kurmadı, Onlar için varsa yoksa yandaş CHP için varsa yoksa yurttaş. Sürekli adalet diyoruz. Ülkenin en önemli sorunu adalet.9 kez vergi affı çıkarılıyor bunların arasında neden çiftçilere af yok? AKP hükümet olduğunda hiçbir tarlada ipotek yoktu. Şu anda tarlaların %90’ı ipotekli birçok arazi el değiştirdi.2002 yılında bizim çiftçimiz bir litre mazot almak için üç kilo buğday satarken şimdi 7 kilo buğday satıyor. Aynı dönemde bir litre süt satıp iki kilo yem alıyordu, şimdi ise bir kilo yem alıyor.

Çiftçi iyice fakirleşti. Bunun çözümünü ithalatta arıyorlar tüm tarım ürünleri ithal ediliyor. İthalatla büyüme olmaz.Biz çiftçiye,İşçiyi, emekliyi kalkındıracağız.” Diyen Gaytancıoğlu “Atatürk Ortaokulunun duvarlarının bakımsızlığına üzülüyoruz. Milli eğitimin burayı boyayacak kadar parası mı yok, bize söylesinler boya alırız” diye konuştu

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.