AKSAL, ENGELLİLER İÇİN DÜZENLENEN ETKİNLİĞİNE KATILDI

TBMM KEFEK Başkanı Edirne Milletvekili Dr. Fatma Aksal, Türkiye Beyazay Derneği ile bir araya geldi.

AKSAL, ENGELLİLER İÇİN DÜZENLENEN ETKİNLİĞİNE KATILDI

TBMM KEFEK Başkanı Edirne Milletvekili Dr. Fatma Aksal, Türkiye Beyazay Derneği ile bir araya geldi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
13 Mayıs 2022 Cuma 06:00
AKSAL, ENGELLİLER İÇİN DÜZENLENEN ETKİNLİĞİNE KATILDI

TBMM KEFEK Başkanı Edirne Milletvekili Dr. Fatma Aksal, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle Ankara’da Türkiye Beyazay Derneği tarafından düzenlenen etkinliğe katıldı.

Milletvekilleri, sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra engelli vatandaşlar ve ailelerinin de katılımı ile gerçekleşen toplantıda konuşma yapan Aksal; engelliler haftasında farkındalığı artırmasına dikkat çekerek şunları kaydetti:

“Engelliler Haftası olarak farkındalığın artması amacıyla birçok etkinliğin, toplantıların yapıldığı bu haftada , hepimiz engelli bireylerin toplumsal ve sosyo-kültürel hayata daha yüksek katılımı için istişarelerde bulunuyoruz. Sadece bu günlerde değil her gün bu uyumlaştırmanın önemine istinaden projeler çalışmalar yapıyoruz. İlgili bakanlıklarımız, STK larımız , ilgili kurum ve kuruluşlarımızla engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak, eğitim, sağlık ve sosyo kültürel birçok ihtiyaçlarını sağlayabilmek adına birlik beraberliğimizin fikir alışverişlerimizin öneminin farkındayız.

2007 yılında başlattığımız evde bakım yardımı kapsamında destek alan kişi sayısını 2021 yılı itibariyle 535 bin 700’e çıkardık. Her ilde en az bir merkez olacak şekilde 128 engelsiz gündüz yaşam merkezini hizmete açtık. Kamu bakım ve rehabilitasyon merkezi sayısı 2002 yılında 21’iken, 2021 yılı Ekim ayı itibariyle 104’e çıkarttık. 81 ilimizde kurduğumuz engelli koordinasyon merkezlerimizle engelli vatandaşlarımızın yanında olduk. Engelli vatandaşlarımızın istihdam oranlarını artırmak, onların kimseye muhtaç olmadan hayatlarını idame ettirebilmeleri için pek çok adım attık, bu yönde çalışmaya devam edeceğiz.

Bu organizasyonla bizi burada buluşturan Dernek Başkanımız Lokman Ayva başta olmak üzere, emek veren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, bu vesile ile Engelliler Haftası’nın toplum nezdinde farkındalığı artırmasını diliyorum.”

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.