“ALİ GÜRBÜZ’ÜN BİLEĞİNİN HAKKIYLA ALTIN KEMERİ ALMASINI İSTERİM”

Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, uzun yıllardır Başpehlivanların Altın Kemer almadığını hatırlatarak, bu konuda bir karar alınması gerektiğini dile getirdi. Ağa Selim, Başpehlivan Ali Gürbüz’ün bileğinin hakkıyla bu yıl Altın Kemeri almasını istediğini vurguladı.

“ALİ GÜRBÜZ’ÜN BİLEĞİNİN HAKKIYLA ALTIN KEMERİ ALMASINI İSTERİM”

Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, uzun yıllardır Başpehlivanların Altın Kemer almadığını hatırlatarak, bu konuda bir karar alınması gerektiğini dile getirdi. Ağa Selim, Başpehlivan Ali Gürbüz’ün bileğinin hakkıyla bu yıl Altın Kemeri almasını istediğini vurguladı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
29 Haziran 2022 Çarşamba 06:01
“ALİ GÜRBÜZ’ÜN BİLEĞİNİN HAKKIYLA ALTIN KEMERİ ALMASINI İSTERİM”

Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Burada Yağlı Güreşler ve Kırkpınar ile ilgili düşüncelerini aktardı.

Ağa, Selim, geçmişte Kırkpınar’da ağalık yapanların 3-4 tanesinin haricinde diğerlerinin Yağlı Güreşlere yeterince değer vermediğini iddia etti. Ağa Selim, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Benim istediğim ağalık yapacak adam hem Kırkpınar’a hem de ata sporumuz Yağlı Güreşlere değer vererek zaman ayıracak. Ben 12-13 senedir bu işi yapıyorum. Gittiğim her yerde Kırkpınar’ın farklı olduğunu görüyorum.  Kırkpınar aralıksız yapılan güreşin başkenti Edirne’de yapılır. Bu işi seven, zaman ayıranlara ağalığı bırakırım. Her ağa kendine göre vaktini, parasını harcamış ama daha çok güreşi sevip içinde olmalarını istiyorum.”

SELİM, FEDERASYONA AĞIR YÜKLENDİ

Selim, Yağlı Güreş Federasyonu’nun ayrılacağını ifade ederek, bunun çok isabetli bir karar olduğunu dile getirdi. Ağa Selim “Ben bundan önceki federasyon yöneticileriyle de çalıştım. Yağlı güreşten geçinenler değil yağlı güreşe faydalı olan bir federasyon oluşacak. Yağlı Güreş Federasyonu ayrılıyor. Yağlı güreşin Türkiye’de ve dünyada daha fazla tanıtılacağına inanıyorum. Ben 15 seneden beri ağayım yeni gelen federasyon çok değişik. İnşallah yeni federasyonla birlikte güzel işler yapacağız. Eski federasyondan kimse yeni federasyonda yer almayacak. Çarşamba günü Ankara’da bunu söyleyeceğim. Yağlı güreşten geçinenler değil destek verenler gelsin” şeklinde konuştu.

ALİ GÜRBÜZ’ÜN ALTIN KEMERİ ALMASINI İSTERİM

Kırkpınar Başpehlivanlarının uzun yıllardır Altın Kemerin ebedi sahibi olmadığını hatırlatarak, “Eskiden Kırkpınar güreşlerinin 3-4 gün öncesi Başpehlivanın kim olacağı belliydi. Artık Kırkpınar’da Başpehlivan olmak o kadar kolay değil. Başpehlivanlıkta çok ciddi bir gelir var. Ali Gürbüz’ün inşallah bu Kırkpınar’da altın kemeri almasını isterim. Tabi ki bileğinin gücüyle. ebedi altın kemer sahibi Ahmet Taşçı’ya bakıldığı zaman Ali Gürbüz daha fazla ebedi altın kemeri hak ediyor. Çünkü Ali Gürbüz çok uğraştı. Babası, dedesi kendisi pehlivan.  Son 15 seneden beri güreşlerde maddi anlamda çok para olduğu için kimse kimseye kolay kolay yenilmiyor. Eski güreşler şuanda olsaydı da o kemerleri alsalardı ben de görseydim. Canı gönülden istiyorum ki bileğinin hakkıyla Ali Gürbüz inşallah güreşleri alır. Alırsa sevinirim. Belediye de 10-15 seneden beri altın kemer vermedi. 3 tane bana verdiler ama pehlivana veremediler. İnşallah bu yıl Altın Kemer ebedi olarak sahibini bulur. BU altın Kemeri de ben karşılayacağımı taahhüt ediyorum” dedi.

Ağa Selim, Altın Kemerin ebedi olarak verilmesi konusunda yeni bir düzenleme yapılması gerektiğini diye getirerek, şunları söyledi:

“Bence 3 defa üst üste olmasa  da altın kemeri alan güreşçimiz Altın Kemerin ebedi sahibi olmalı. Bunun için bir düzenleme yapılmalı. Federasyon olarak bu güreşçilerin ödüllendirilmesi gerekli. Artık üst üste üç defa Altın Kemer sahibi olmak çok zor. Eskisi gibi değil güreşler.”

KIRKPINAR AĞALIĞI, DİĞER GÜREŞLERDEKİNİ GEÇMELİ

Ağalık ihalesiyle ilgili de açıklamalarda bulunan Selim, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Benim ağalık ihalesinde karşıma çıkacak kişi ağalığı alacam diyecek. Benim ağalıkla ilgili bütçem geniş. Bu yıl Elmalı Güreşlerinde ağalık ihalesinde Kırkpınar’daki Ağalık bedelinin geçtik dediler. Kırkpınar Ağası madem ağaların ağası, o zaman diğer güreş ağalıklarından fazla olması gerekli. Bu yıl ki ihaleyi ben belediye başkanı olsan 2 milyon 23 bin liradan açarım. NE olur bilemem. Ama çok fazla bir bedelle ihalenin gitmesi de ağanın güreşlere ayıracağı bütçeye zarar verir.”

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.