ALKIŞLAR GENÇLERE!

Toplum Gönüllüleri Vakfı altında birleşen gençler, Edirne’de yapmış oldukları çeşitli yardım etkinlikleriyle gönülleri fethediyor. Yardıma ihtiyacı olan her ele uzanmak isteyen gençlerin yeni projesi ise, Şubat ayı sonuna kadar Uzunköprü’ye bağlı Maksutlu Köy Okuluna mini bir kütüphane kurmak.

ALKIŞLAR GENÇLERE!

Toplum Gönüllüleri Vakfı altında birleşen gençler, Edirne’de yapmış oldukları çeşitli yardım etkinlikleriyle gönülleri fethediyor. Yardıma ihtiyacı olan her ele uzanmak isteyen gençlerin yeni projesi ise, Şubat ayı sonuna kadar Uzunköprü’ye bağlı Maksutlu Köy Okuluna mini bir kütüphane kurmak.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
07 Ocak 2019 Pazartesi 11:18
ALKIŞLAR GENÇLERE!



Yaklaşık 10 yıldır Edirne’de çeşitli faaliyetlerle gönüllere dokunan gençler, Maksutlu Şehit Burak Bülbül İlkokulu’na yapacakları mini kütüphane için kollarını sıvadı. Genellikle Edirne esnafından toplanan yardımlarla ihtiyacı olanlara el uzatan gençler, Şubat ayının sonuna kadar her türlü kaynağı yaratarak bu projelerini tamamlamak istiyorlar.
 

TOG Üyelerinden Sergen Yıldırım, Damla Yalçın ve Edanur Ok ile projeye destek veren Seda Kavakçı proje hakkında bilgi vermek için bir araya geldi. Gençler, gerçekleştirecekleri bu proje için duyarlı tüm vatandaşların yardımlarını beklediklerini söylediler.
 

“SANATI VE BİLİMİ SEVDİRMEYE ÇALIŞIYORUZ”
Bugüne kadar yapmış oldukları etkinliklerden bahseden TOG Üyesi Sergen Yıldırım, “Bizler TOG olarak 2002’den bu yana 80 ilde 132 farklı gençlik örgütümüzle yerel halkın ve yerel esnafın desteklerini de alarak çevremizdeki sorunlara çözümler üretiyoruz. Trakya TOG örgütlenmesi olarak yerelimiz Edirne’de 10 yılı aşkın sürede gerçekleştirdiğimiz proje ve etkinliklerin bir kısmı şöyle: Çocuk İstismarı Projesi, Köy Okulu Projesi, Mesleki Kütüphane Projesi, Huzurevi Ziyaretleri, Sokak Hayvanları Projesi, Empati Standı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Standı vb. Köy Okulu Projelerimizde ise, okulların boş sınıflarından kütüphane ve çalışma odaları yaratıyoruz. Elimize fırçaları alıp okul duvarlarını boyuyoruz.  Çeşitli atölyeler açarak öğrencilere sanatı ve bilimi de sevdirmeye çalışıyoruz. İhtiyaç sahibi öğrenci kardeşlerimize kırtasiye malzemesi, kıyafet vb. ürünleri ulaştırıyoruz.” dedi.

 

“KİTAP YARDIMLARI BEKLİYORUZ”
Şu anda gerçekleştirmek istedikleri Maksutlu Köy Okulu projesinin koordinatörlüğünü üstlenen Yıldırım, “Bu yıl Köy Okulu Projemiz ile Edirne’nin Uzunköprü ilçesine bağlı Maksutlu Köyü, Maksutlu Şehit Burak Bülbül İlkokulu’na yardım edeceğiz. Okulumuzun 24 öğrencisi var ve onlar için minik bir kütüphane oluşturmaya çalışıyoruz. Maalesef değerlendireceğimiz odanın yeri beton ve henüz yerleri kaplayabilmek için yeterli maddi kaynağa ulaşamadık, hâlâ yardıma ihtiyacımız var. Marangoz bir arkadaşımız kitaplık yapımını üstlendi. Böylece bizlere de kitaplıkları doldurmak düştü. Açıkçası bu satırları okuyan herkesten de kitap yardımları bekliyoruz. Kırtasiye malzemelerimizin bir kısmını Edirne esnaflarımızın destekleriyle topladık ve toplamaya da devam ediyoruz. Ayrıca okul duvarlarının da boyaya ihtiyacı var. Eğer bizlere boya sağlayacak gönüllülere ulaşabilirsek gidip bir an önce okulumuzu boyayacağız. Okulda açacağımız atölyelerse bizler için projenin en kolay kısmı. Öğrenci kardeşlerimizi pek çok yeni faaliyetle (enstrümanlar, müzik, tiyatro, satranç, yağlı boya, ebru sanatı, bilimsel deneyler) tanıştırmış olacağız.” ifadelerini kullandı.

 

“SEDA ABLAMIZ ÇOK GÜZEL BİR ÖRNEK”
Köy okulu projesinde çocuklar için kavanozlardan işlemeli kalemlikler yapan Seda Kavakçı’nın proje için vermiş olduğu desteğe teşekkür eden Yıldırım, “Topluma faydalı olmak isteyen gönüllülerin maddi manevi her türlü yardımına kapımız açık. Seda ablamız da yıllardır bunun güzel bir örneği. Bugünlerde de gideceğimiz okulun öğrencileri için rengârenk kalemlikler yapıyor.” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.