ÇAKIRLAR, MUHTARLARI ZİYARET EDİYOR

Mahalle muhtarlıklarını ziyaret ederek sorunlarını dinleyen İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar dün de Edirne Muhtarlar Derneği Başkanı ve Şükrüpaşa Mahalle Muhtarı İrfan Tasmalı’yı ziyaret etti.

ÇAKIRLAR, MUHTARLARI ZİYARET EDİYOR

Mahalle muhtarlıklarını ziyaret ederek sorunlarını dinleyen İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar dün de Edirne Muhtarlar Derneği Başkanı ve Şükrüpaşa Mahalle Muhtarı İrfan Tasmalı’yı ziyaret etti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
07 Ocak 2021 Perşembe 06:31
ÇAKIRLAR, MUHTARLARI ZİYARET EDİYOR

Burada yaptığı konuşmada, ülkede demokrasinin en iyi işlediği yerin muhtar seçimleri ve muhtarlıklar olduğunu belirten Çakırlar, "Bugün ülkemizde parlamenter sisteminin istenmesinin en büyük nedeni halkın söz ve karar sahibi olacağı muhtar seçimleri benzeri seçim özlemidir.

Milletvekili seçimleri, şu anki siyasi partiler yasası değişmediği sürece genel başkanların kararına göre uygulanıyor. Bu vekilleri genel başkana bağımlı hale getiriyor. Muhtarlarımızın böyle bir endişesi yok. Onlar görevli olduğu yerin mülki amiri konumunda. Her görüşten insanımıza hizmet veriyor. Örneğin köy muhtarlarımız köylerinde tüm yetkilere sahip adeta köyünün cumhurbaşkanı düzeyinde. Onun için mahzarlarımıza her türlü destek ve yardım yapılmalıdır." dedi.

"BEN HALK ARASINDA DOLAŞMAYI SEVERİM"

"Ben her zaman halkın arasına girerek sorunlarını bire bir dinlemeyi severim. Bu gezilerimi genellikle tek başıma yaparım. Sabah saatinde sanayi esnafımızla bir araya gelip sohbet ettim, sorunlarını dinledim.Görüştüğüm insanların siyasi görüşlerini sormam ben bu ,ilde herkese hizmet vermesi gereken bir milletvekiliyim. Gücüm oranında halka hizmet verme çabasındayım.Ülkemize parlamenter sistemin gelmesini istiyoruz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin halka yararı olmadığını kısa zamanda anladık.Bu durumu halkımıza da anlatıyoruz.

 Bölgemizin en önemli sorunu işsizlik. Özellikle gençlerimiz arasında işsizlik oranı çık daha yüksek .Bu  gençler arasında bunalıma neden oluyor.Okulunu bitirip iş bulamayan gençlerden kredi borçlarını ödenmesi isteniyor.İş bulaşmayan gençlerimiz bu borcunu üstelik faizi ile nasıl ödeyecek. Bilindiği gibi Parlamentoda etkinliğimiz kalmadı .bugün  atama ile gelen bakanların istemleri sorulsa çoğunu bilmeyiz .Onların parlamento ile bağlantısı yok.Önergelerimize dahi cevap verilmiyor."

"SULAMA SİSTEMİNE AĞIRLIK VERMELİYİZ"

"Bölgemizdeki sulama sistemi için soru önergesi verdim bana gecikmeli olarak verilen cevapta  bütçenin yeterli olmadığı belirtildi.Bölgemizde  kuraklık had safhada buna çözüm bulmak zorundayız. Tarıma verebilmesi gereken destek, milli gelirin “GSMH”nın yüzde birinden az olmaması gerektiği halde ancak bunun yarısı çiftçilerimize veriliyor.Destek olmadan tarım nasıl kalkınacak.?” dedi.

TASMALI, “VEKİLLERİMİZDEN BÜYÜK DESTERK GÖRÜYORUZ”

Edirne Milletvekili  Orhan Çakırlar’ın kendisini ziyareti ile ilgili olarak açıklama yapan İrfan Tasmalı, Edirne milletvekillerinden her türlü yardımı gördüklerini, bunun  görevlerini yapmada yardımcı olduğunu söyledi. Tasmalı “Vekillerimizin kısıtlı imkanı olduğunu biliyoruz.bölgemizin en büyük sorunu geçim zorlukları.Şu anda iimizde alt yap çalışmaları konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Geçici süre de olsa buna katlanmalıyız. Bu hizmetin  zorunlu olduğuna inanıyoruz. O da bitecek. Vekillerimiz Edirne’nin sorunları konusunda birbiri ile kenetlenip ortak  hareket etmeleri ile sorunlarımız daha kısa zamanda çözüme kavuşur” dedi.

Fikri Yalın

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.