“Alpullu Şeker Fabrikası çalışacak ama fiyatlar tatmin edici düzeyde değil”

CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Edirne Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, yaptığı açıklamada; Alpullu Şeker Fabrikası’nın 4 yıl aradan sonra yeniden çalışacağını ve alımlara başlayacağını kaydetti.

“Alpullu Şeker Fabrikası çalışacak ama fiyatlar tatmin edici düzeyde değil”

CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Edirne Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, yaptığı açıklamada; Alpullu Şeker Fabrikası’nın 4 yıl aradan sonra yeniden çalışacağını ve alımlara başlayacağını kaydetti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
18 Eylül 2017 Pazartesi 10:06
“Alpullu Şeker Fabrikası  çalışacak ama fiyatlar  tatmin edici düzeyde değil”

    “FABRİKANIN YENİDEN AÇILMASI BÖLGE AÇISINDAN ÖNEMLİ”
    Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün direktifiyle 1926’da ülkenin şeker ihtiyacını karşılamak amacıyla üretime başlayan Alpullu Şeker Fabrikası 92. yılında 4 yıl aradan sonra tekrar şeker pancarı alımına başlayacağını belirten Gaytancıoğlu, “Fabrikanın yeniden açılması bölgemiz açısından son derece önemlidir. Türkiye ekonomisine de, ciddi katkı sağlayacak bir gelişmedir. Ayrıca, Balıkesir’de ise, Susurluk Şeker Fabrikası’nın açılışına katıldık. Bu fabrikalarımızın açılması iyi oldu.” dedi.
    “AKP, TRİBÜNLERE OYNAYARAK, FABRİKALARI DÜŞÜK KAPASİTELERLE DE OLSA, AZ BİR ZARARLA DA OLSA, ÇALIŞTIRMAYA GAYRET GÖSTERİLİYOR”
    Fabrikaların açılmasının iyi olduğunu ancak, neden kapatıldığının sorgulanması gerektiğine kayıt düşen Okan Gaytancıoğlu, şunları söyledi: “Fabrikalar neden düşük kapasitelerle çalışmaya mahkum ediliyor, neden şeker pancarlarına kota konuyor, neden nişasta bazlı şekerin önü açılıyor? Neden şeker fabrikalarımız özelleştirme kapsamındadır? Bu fabrikalara, 2018 yılının sonuna kadar özelleştirilmesi için süre verilmiş. Özelleştirme İdaresi tarafından özelleştirilecek. AKP, tribünlere oynayarak, fabrikaları düşük kapasitelerle de olsa, az bir Klasbahis zararla da olsa, çalıştırmaya gayret gösteriliyor. Sözüm ona, nişasta bazlı şekere savaş açıyor ama şeker pancarının üretimini artıralım deniyor. Şeker pancarından elde edilen şekeri yiyelim mantığını dile getiriyorlar. Ancak, nişasta bazlı şeker kotasını denetlemiyorlar.”
    “ŞEKER PANCARI FİYATLARI TATMİN EDİCİ DÜZEYDE DEĞİL”
    Gaytancıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Alpullu Şeker Fabrikası’nın ekonomik kapasitede çalışabilmesi için en az 400 bin ton şeker pancarı üretimi gerekirken; 120 bin-130 bin ton şeker pancarıyla, fabrika açılıyor. Ama şeker pancarı fiyatları tatmin edici düzeyde değil. 2016 yılının fiyatlarıyla, 2017 yılında şeker fabrikaları alım yapacak. Dolayısıyla, ben, AKP’yi ciddiyetsiz ve samimiyetsiz görüyoruz. AKP, artık iflas etmiş bir partidir. Türkiye’yi algı operasyonlarıyla yönetmeye çalışıyorlar. Biz, üretiyoruz ve çiftçimize destek oluyoruz diyorlar. Ama bir yandan ithalat kararnameleriyle, GDO’lu ürünler geliyor. Şeker pancarı gibi bir ürünümüz varken; halen nişasta bazlı şekeri ve şeker pancarına konulan kotayı konuşuyoruz. Sonuçta, Alpullu Şeker Fabrikası’nın açılması ve istihdama katkı sağlaması son derece önemlidir.”
    “MEVSİMLİK İŞÇİLER, BU FABRİKADAN EMEKLİ OLAMAYACAKLAR”
    Okan Gaytancıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Şeker fabrikalarında mevsimlik olarak, 5 ay çalışan işçilerimiz var. Ama işçilerimiz, ne kadar çalışırlarsa çalışsınlar, bu fabrikadan emekli olamayacaklar. Bu durumlar, fabrikanın açılışını ne yazık ki, gölgede bırakıyor. Üreticinin yüzünü güldürecek fiyat verirsiniz ve tam kapasitede çalışabilecek düzeye gelerek, Türkiye ekonomisine katkı sağlasın. Böylece, Türk halkını da, dengeli şekilde beslesin. Her şeye rağmen fabrikanın açılması bölge açısından iyi olacaktır.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.