ALTYAPIDA GERİ SAYIM!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan altyapı çalışmalarının Ocak ayının sonunda belediyenin kendi imkanlarıyla başlayacağını ifade etti.

ALTYAPIDA GERİ SAYIM!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan altyapı çalışmalarının Ocak ayının sonunda belediyenin kendi imkanlarıyla başlayacağını ifade etti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
22 Ocak 2019 Salı 08:11
ALTYAPIDA GERİ SAYIM!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, İller Bankası’ndan kredi çıkmadığı için hala bekleyen altyapı çalışmalarını, belediyenin kendi imkanlarıyla Ocak ayının sonunda başlatacaklarını söyledi. Başkan Gürkan çalışmaların, altyapı konusunda en sıkıntılı yerler olarak görülen Kocasinan Mahallesi ve Abdi İpekçi Caddesi’nde başlayacağını da belirtti.

“SORUN BİLİNİYORDU AMA KİMSE SÖYLEMİYORDU”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, referandum yaparak Edirne’nin gündemine altyapı sorununu kendisinin taşıdığını belirterek, “İşin doğrusunu söylemek gerekirse o günlere kadar herkesin sorunları vardı ama bunu bir kelimeyle telaffuz etmiyorlardı. Ne zaman biz 10 Ocak 2016’da bir referandum yaptık, o zaman Edirne’nin gündemi oldu. Ben bunu isteyerek ve bilerek yaptım ki, Edirne bu durumun farkında olsun. Edirne’nin tarihinde 3 kez planlı alt yapı çalışması yapılmış ancak hiçbir zaman komple olmamış. Onun ardından Cumhuriyet tarihinde yapılmamış bir şekilde Edirne’nin bütün alt yapısını; yağmur suyu toplama kanalı, kanalizasyonu ve içme suyu şebekesinin tümünün değişimi ile ilgili A’dan Z’ye bir çalışma başlattık. 2050’ye kadar şehrin sorununu çözecek bir proje çalışması başlattık. Tabii ki çok büyük bir proje bu, 380 kilometre sadece içme suyu şebekesi, 110 kilometre kanalizasyon, 30 kilometre yağmur suyu toplama kanalı ve bozulan üst yapının da düzeltilmesi ve düzenlenmesi. Alt yapı çalışmamızın proje aşaması sadece 2 yıl sürdü.” dedi.

“HER ŞEY BİTMİŞ DURUMDA ZATEN”

Başkan Gürkan, 4 Ocak 2017’de altyapının ihalesinin yapıldığını vurgulayarak, “Yüzde 38 indirimle ihaleyi bir firma kazandı. İhalenin onaylanması birkaç ay sürdü. 3 Nisan 2018 tarihinde de belediye meclisimizden kredi onayımızı aldık ve İller Bankası’na gönderdik. O gün bu yana iller bankasının krediyi onaylamasını bekliyoruz ama ‘Seçimler yaklaştı. CHP’li Belediyeye prim mi yaptıracağız?’ gibi yanlış mantıklarla, ekonomik krizin de çıkmasıyla İller Bankası’ndan kredi onaylanmadı. Hâla daha bekliyoruz. Zaman zaman beyanatlar görüyorum. Bir aday arkadaş, ‘Altyapıyı yapacağız’ diyor ama altyapının her şeyi bitmiş. En zor kısmı olan projeler zaten bitmiş. Sadece paranın yatırılması gerekiyor ama zaten bunu kimse cebinden ödemiyor ki, yine Edirneliler ödeyecek. Edirne Belediyesi kanunun bütün belediyelere verdiği yetkiyle ve hakları kullanarak aldığı parayı, zamanı geldiğinde ödeyecek. Ancak bu duruma siyasi değerlendirmeler, siyasi kıskançlıklar devreye giriyor ve bir türlü onaylanmadı. Biz de çalışmalarımızı yaptık.” ifadelerini kullandı.

“BEKLEMEYECEĞİZ, BAŞLAYACAĞIZ”

Başkan Gürkan, Kocasinan Mahallesi ve Abdi İpekçi Caddesi’nde ciddi sorunlar olduğunu ifade ederek, “Kocasinan Mahallemizde hem içme suyu anlamında hem de yağmur suyu toplama kanalı anlamında sorunları var. Geçmişte yapılmış bir takım hatalar var.  Helvacı deresinden kaynaklı hem de en düşük kotun olduğu yerden kaynaklı çok sorunlar yaşıyoruz. Bunları üst üste koyduğunuz zaman en sıkıntılı yer Koca Sinan Mahallesi oluyor. İkincisi en çok sorunla karşılaştığımız yerde Abdi İpekçi Caddesi. Helvacı Deresine doğru akan şehrin kotuna göre en çok suyun biriktiği yer burası. Ocak sonunda Kocasinan’da hem yağmur suyu kanalı hem de içme suyu şebekesinin mahalle bazında değişimi ve Abdi İpekçi Caddesinde de yağmur suyu kanallarının yapımıyla başlıyoruz. Edirnelilere bunu duyuracağız. Billboardlarla afişlerle bilgilendireceğiz Edirnelileri. Kendi imkânlarımızla başlayarak devam edeceğiz. Seçimlerden sonra zaten krediler açılır, seçim sıkıntısı kalmadığı için.  Ancak biz beklemeyeceğiz ve başlayacağız. Ocak ayı sonu Şubat ayının ilk haftası başlıyoruz. Bütün Edirnelilere hayırlı uğurlu olsun”

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.