ALTYAPIDA 'GERİ SAYIM’

Edirne Belediye Meclisi'nin Aralık Ayı Olağan Toplantısı'nda konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Meclisimizin olağanüstü mecliste yaptığı düzenlemeler neticesinde 4 Aralık Pazartesi günü çok uzun süredir vatandaşlarımızın büyük özlemle beklediği altyapı ihalemizi Su ve Kanal İşleri Müdürlüğümüz gerçekleştirdi. Şu anda incelemeler devam ediyor. İncelemeler bittiğinde komisyonumuzun uygun gördüğü şekilde süreci devam ettireceğiz.” dedi.

ALTYAPIDA 'GERİ SAYIM’

Edirne Belediye Meclisi'nin Aralık Ayı Olağan Toplantısı'nda konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Meclisimizin olağanüstü mecliste yaptığı düzenlemeler neticesinde 4 Aralık Pazartesi günü çok uzun süredir vatandaşlarımızın büyük özlemle beklediği altyapı ihalemizi Su ve Kanal İşleri Müdürlüğümüz gerçekleştirdi. Şu anda incelemeler devam ediyor. İncelemeler bittiğinde komisyonumuzun uygun gördüğü şekilde süreci devam ettireceğiz.” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
08 Aralık 2017 Cuma 10:15
ALTYAPIDA 'GERİ SAYIM’

    Edirne Belediye Meclisi'nin Aralık Ayı Olağan Toplantısı, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan Başkanlığında toplandı. Toplantıda 10'u gündem, 8'i gündem dışı olmak üzere 18 madde karara bağlandı. Edirne Kent Müzesi için 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren 1 lira giriş ücreti uygulanmasını içeren madde oy birliğiyle kabul edildi. Engelli, öğrenci ve şehit ile gazi ailelerinden ise ücret alınmayacak.
    Toplantıda, Eski Çöplük'le ilgili de konuşan Başkan Gürkan, çöplüğün üzerini kapatmak istediklerini ancak 2 parsellik Milli Emlak'a ait olan arazi yüzünden kapatamadıklarını ifade etti. Son olarak ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in Başkenti olarak tanıması konusunda konuşan Başkan Gürkan, “Buradan bütün meclis üyelerimizin oybirliğiyle olduğuna inanarak ABD ve ABD Başkanı'nın Kudüs'ü başkent olarak tanıma kararını tanımadığımızı ve protesto ettiğimizi ilan ediyorum.” dedi. 
GÜRKAN: “AMACIMIZ, MÜZEDEN PARA KAZANMAK DEĞİL
    Kurulduğu günden bugüne kadar çok fazla ilgi gören Edirne Kent Müzesi'nin 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren giriş biletlerinin 1 lira olacağını aktaran Başkan Gürkan, “5 Mayıs 2017 tarihinde Belediye tarafından hizmete açılan Edirne Kent Müzesi için 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren sivil vatandaşlardan 1 TL geçiş ücreti alınacak. Engelliler, öğrenciler ile şehit ve gazi aileleri müzeyi ücretsiz ziyaret etmeye devam edebilecek. Müzemiz açıldığından beri gayet iyi gidiyor. Hatta çeşitli kuruluşlardan 3 tane ödül de aldı. Bir Tarihi Kentler Birliği'nden, bir Hürriyet Gazetesi'nin düzenlediği Sign Of City Awards yarışmasından, bir de Marmara Belediyeler Birliği'nden. Tabi bunlar gurur veriyor ancak parasız olan şey maalesef çok değer görmüyor. Tabi bizim amacımız müzeden para kazanmak değil. Bu ikisini bir araya getirip müze ücretinin 1 TL olmasını sizlere öneriyoruz ki o bileti hatıra olarak saklasın koleksiyonununu yapanlar. Ama diğer taraftan öğrencilerimizden, engelli vatandaşlarımızdan, şehit ve gazi ailelerimizden de ücret alınmamasını takdirlerinize sunuyoruz.” dedi.    
GÜRKAN: “ZARAR EDİYORUZ AMA KANUN BÖYLE UYACAĞIZ”
    Yeni atıksu tarifeleriyle ilgili madde kapsamında konuşan Başkan Gürkan, “Kamu kurum ve kuruluşlarına uygulanan su ve atık su tarife ücreti ücret tutarına bakılmaksızın tarife ücreti olarak belirlenir. Konutlar için belirlenen en düşük atıksu tarife ücretinin yüzde 50 fazlasını geçemez. 22. 11. 2017 tarihli meclis kararıyla belirlenen 2018 yılı vergi, resim harç ve ücret tarifeleri dahilinde okullar: kademesiz/metreküp 4,72 TL, resmi kurum ve kuruluşlar: kademesiz/metreküp 4,72 TL, resmi hastane ve klinikler: kademesiz/metreküp 4,72 TL, YÖK ve KYK: kademesiz/metreküp 4,72 TL 28 Kasım'da yayınlanan torba kanunla belediye kanunun 86'ncı maddesinde değişiklikler yapıldı. Buna göre kamu kurum ve kuruluşlarına verilecek su ve atıksu tarife ücretleri, o şehirde konutlar için belirlenen en düşük tarifenin yüzde 50 fazlasını geçemeyecek. Bizde de konutlar için belirlenen rakam 3,15 TL olduğu için dolayısıyla 4,72 olarak belirlendi. Aslında bu durum bize baya bir zarar ettiriyor ama kanun böyle, uyacağız.” ifadelerini kullandı. 
    GÜRKAN: “ALTYAPI İHALESİNİ YAPTIK”
    Toplantıyı kapatırken bir konuşma yapan Başkan Gürkan, “Belediye meclisimiz 2017 yılını hiç tatil yapmadan 2017 toplantılarını olağan ve olağandışı olarak gerçekleştirmiştir. Buradan bir duyuru yaparak meclisi sonlandırmak istiyorum. Öncelikle tüm meclis üyelerimizin, hemşerilerimizin, büyük milletimizin 2018 yılına huzur ve sağlık içerisinde girmesini ve geçirmesini temenni ediyor ve tüm Edirne'nin yeni yılını kutluyorum.  Meclisimizin olağanüstü mecliste yaptığı düzenlemeler neticesinde 4 Aralık Pazartesi günü çok uzun süredir vatandaşlarımızın büyük özlemle beklediği altyapı ihalemizi Su ve Kanal İşleri Müdürlüğümüz gerçekleştirdi. Şu anda incelemeler devam ediyor. İncelemeler bittiğinde komisyonumuzun uygun gördüğü şekilde süreci devam ettireceğiz. Bittiğinde ayrıca bir basın toplantısıyla her şeyi, kaç firma katıldı, rakamlar nedir hepsini açıklayacağız.” şeklinde konuştu.
     GÜRKAN: “BAKANLIK VE MİLLİ EMLAK ARASINDA PİNPON TOPU GİBİ GİDİP GELİYORUZ”
    Çöplük ve burada yaşayan canlılar Goldenbahis hakkında da konuşmalar yapan Gürkan, “60 yıllık vahşi depolama alanı kapatılınca ki henüz kapatamadık. Orada Milli Emlak'ın 2 parsel yeri var. Biz rehabilitasyon projesi yapmak için tahsisini istedik ama milli emlak proje onaylansın öyle tahsis yapalım diyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na projeyi götürüyoruz, bakanlık tahsis olmadan, size ait olmayan bir yere nasıl proje onaylayacağız diyor. Milli Emlak ile Bakanlık arasında pinpon topu gibi gidip geliyoruz. Bakanlığın dediği doğru. Mülkiyeti bize ait olmayan yer için proje yapamazsınız. Ama bunu bu salondaki herkes anladı, bu kadar anlatmamıza rağmen hala onlara anlatamadık.  Şimdi orada 700 civarında sokak köpeği var. Oraya çöp dökme kesilince o hayvanlar aç kalmaya başladı. Edirne'deki sivil toplum örgütleri, hayvan sever insanlar çalışma yapıyorlar. Onlara da çok teşekkür ediyoruz ama 700 köpeğin her gün beslenmesi takdir edersiniz ki kolay Bir şey değil. Bu destekleri çok anlamlı ve değerli buluyoruz. Ama zaman zaman garibimize giden şeyler var. Mesela kişi yılda 1 kere katkı yapıyor ya da yemek getiriyor. Siz yılın 365 günü günde birkaç kez yapıyorsunuz ama onunki sizinkinden daha büyük oluyor. Böyle anlamsız şeyler var. Sonuç itibariyle biz işimize bakıyoruz.” ifadelerini kullandı. 
TANRIKULU: “DEVLET HASTANESİ VE ASKERİYEYLE PROTOKOL YAPTIK”
    Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu eski çöplükte bulunan sokak hayvanlara yemek temini için protokol yaptıklarını ifade ederek “Çöplük kapatılacağı kararı alındığından beri veteriner arkadaşlarımızla çalışma yaptık. Başkanımızın da direktifleriyle orada geçici bir alan oluşturuyoruz. Özellikle hastalıklı mı, sağlıklı mı açısından. Oraya beton yalaklar ve suluklar yaptırdık. Ayrıca bir araç görevlendirdik ve orada 2 görevli arkadaşımız gün boyunca anlaşma yaptığımız mutfaklarla iletişime geçip beslenmelerini sağlıyor. Biz önce devlet hastanesiyle sonra askeriyeyle protokol yaptık ve onay bekliyoruz, bu hafta içerisinde gelecektir. Toptancı bir tavuk firmasıyla da anlaştık. Onlardan arta kalan gıdaları oraya götürüyoruz.” dedi.
    GÜRKAN: “TANIMIYORUZ, PROTESTO EDİYORUZ”
    ABD Başkanı Donald Trump'ın İsrail'in Başkenti olarak Kudüs'ü tanıması konusuyla ilgili olarak ise Başkan Gürkan, “3 dinin de merkezi sayılan, tüm dinler için bir kutsal şehir kabul edilen, tüm insanlığın barış kenti olarak kabul edilen Kudüs'ün bu çatışmalar devam ederken başkent ilan edilmesi ve ABD tarafından da hemen tanınıyor olması bizleri de derinden üzdü. Bunu kabul edilemez olarak buluyoruz. Kudüs Müslümanlar için çok kutsal, değerli bir şehir. Aynı şekilde Hristiyanlar ve Museviler için de böyle. Buna kimse itiraz etmiyor ama Kudüs gibi bir şehrin İsrail tarafından başkent yapılması ve ABD'nin de bunu derhal tanıması tüm Dünya'daki Müslümanlar için ve de inanca sahip herkes için kabul edilemez bir tutum. Buradan bütün meclis üyelerimizin oybirliğiyle olduğuna inanarak ABD ve ABD Başkanı'nın Kudüs'ü başkent olarak tanıma kararını tanımadığımızı ve protesto ettiğimizi ilan ediyorum. Yine aynı şekilde çok uzun yıllardır özgürlük, bağımsızlık ve insan hakları mücadelesi veren Filistin halkının da Edirneliler olarak yanlarında olduğumuzu ve ihtiyaç duyduklarında her an yardıma hazır olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyorum.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.