AMATÖR SPOR HAFTASI KUTLANMAYA BAŞLADI

Amatör Spor haftası, Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla kutlanmaya başladı.

AMATÖR SPOR HAFTASI KUTLANMAYA BAŞLADI

Amatör Spor haftası, Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla kutlanmaya başladı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
05 Ekim 2021 Salı 06:48
AMATÖR SPOR HAFTASI KUTLANMAYA BAŞLADI

Atatürk Anıtı’ndan düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Ak, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, bu hafta düzenlenecek olan faaliyetlerle halka fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılması, yetenekli gençlerin keşfedilmesi, kulüplerin ve başarılı sporcularımızın halka tanıtılmasının sağlanacağını ifade ederek, şunlara yer verdi:

“Aynı zamanda amatör spor branşlarına gerekli desteğin verilmesine ilişkin sosyal sorumluluk duygusunun oluşması ile spor bilinci ve kültürünün yaygınlaşması amaçlanmaktadır. Sporun gelişmesi için spor tesislerinin varlığı ve niteliği önem taşımaktadır. Bakanlığımız adına geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz ve halkımıza spor alt yapısının geliştirilmesi adına birçok hizmet vermekteyiz. Bu anlamda yeni tesislerimiz bir bir hizmete girmektedir. Mevcut olan tesislerimizde modernize edilmektedir. Tesisler bakımından ciddi mesafeler aldık. İlimizde ve ilçelerimizin büyük bir kısmında antrenmanlar ve müsabakaların yapabileceği tesisler günden güne artmaktadır. Bu yatırım hamleleri ileride spordaki başarılarımızı arttıracaktır. Devletimizin ve cumhuriyetimizin Banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Tüm millet ve memleket evlatlarını sportmen yapabilmek için sarf edilen çalışmanın ehemmiyet ve kutsiyeti aynı derecede kıymetli ve mühimdir.” sözü ile sporun ne denli önemli olduğunu belirtmiştir. Bu uğurda fedakârca çalışan ilimiz yöneticilerimize, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonumuza, Federasyon il Temsilcilerimize, Kulüplerimize, Antrenörlerimize, sporcularımıza , ailelerine ve tüm paydaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.”

Törene, şube müdürleri, antrenörler ve sporcular katıldı.

Hasan Boyacıoğlu

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.