AMATÖR SPORA 153 BİN 500 TL DESTEK

Edirne’de faaliyet gösteren 49 amatör spor kulübüne Edirne Belediyesi tarafından toplam 153 bin 500 TL maddi yardımda bulunuldu. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ayrıca Şükrüpaşa Mahallesi’ne de bir spor tesisinin yapılacağının da müjdesini verdi.

AMATÖR SPORA 153 BİN 500 TL DESTEK

Edirne’de faaliyet gösteren 49 amatör spor kulübüne Edirne Belediyesi tarafından toplam 153 bin 500 TL maddi yardımda bulunuldu. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ayrıca Şükrüpaşa Mahallesi’ne de bir spor tesisinin yapılacağının da müjdesini verdi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
11 Ekim 2019 Cuma 07:23
AMATÖR SPORA 153 BİN 500 TL DESTEK

Edirne Belediyesi tarafından amatör spor kulüplerine verilen destek devam ediyor. Edirne Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nda, amatör spor kulüplerinin temsilcileri ile bir araya gelen Gürkan, 49 amatör spor kulübüne toplamda 153 bin 500 TL maddi yardımda bulundu. Başkan Gürkan burada yaptığı konuşmada amatör spor kulübü temsilcilerini de kutlayarak, “Biliyorum ki hepiniz hem cebinizden paranızı hem de zamanınızı harcayarak bu işleri yapıyorsunuz. Sadece gençler için, bu ülkenin çocukları için yapıyorsunuz. Bu da saygıdeğer bir davranış.” dedi.

“6 YILDIR AMATÖR SPOR KULÜPLERİNİ DESTEKLEMEYE ÇALIŞTIK”

Edirne Belediyesi’nin amatör spor kulüplerine 6 yıldır maddi yardımda bulunduğunu belirten Gürkan,
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan burada yaptığı konuşmada, “2014 yılında sizlerle yaptığımız toplantıda; ‘Sorunlar, talepler, istekler neler?’ demiştik. O gün toplantıda olan arkadaşlarımız hatırlayacaktır. En çok dile gelen sıkıntı özellikle sezon başında, lisans, transfer ücretleri, hazırlık ücretleri kapsamında ekonomik olarak ciddi bir sıkıntı yaşandığı ve bu konuya bir çözüm bulunamadığını söylemişti arkadaşlarım. Yine özellikle il dışı deplasmanlarda ulaşım ile ilgili sıkıntıların olduğunu ve ulaşımın onlar için ciddi bir külfet olduğunu söylemişlerdi. 6 yıldır amatör spor kulüplerini desteklemeye çalıştık. Bugüne kadar da geldik. Bu desteği yılda 2 kez yapıyoruz. Bunu 3-4 yıl önce kendi inisiyatifimizden çıkartarak, sizlerin kurmuş olduğu bir komisyon marifetiyle bir kriter tablosu oluşturduk. Komisyon kulübün sporcu sayısı, takım sayısı, yaptığı müsabaka sayısı, gerçekleştirdiği etkinlik sayısını dikkat alıyor. Komisyonun oluşturduğu kriterlere uygun; hatta son 2 çalışmada biz neredeyse rakamlara bile müdahale etmedik, tamamen komisyonun çalışması sonucunda ortaya çıkan rakamları yaşama geçirmeye çalıştık, bugün de böyle. Bugün de 153 bin 500 TL civarında bir rakam dağıtacağız sizlere. Bu baktığınızda küçük bir rakam gelebilir ama emin olun bu ekonomik şartlarda bizim için de ciddi bir rakam bu.” dedi.

BAŞKAN GÜRKAN MÜJDEYİ VERDİ

Başkan Gürkan, Şükrüpaşa Mahallesi’nde yapacakları spor tesisinin ihalesini yılbaşından önce yapacaklarının müjdesini vererek, “Son seçimlerden önce Kıyık Mahallesi’nde Edirne Belediyesi Tunca Spor Tesisleri’nin temelini atarken bir şey söylemiştik, ‘Bu tesisi bitireceğiz sonra bir tane Yıldırım-Yenimaret ve birer tane de Karaağaç, Kirişhane ve Şükrüpaşa tarafında, belki de 2 tane Şükrüpaşa tarafına spor tesisi yapacağımızın sözünü vermiştik. Kıyık Semti’ndeki bitmek üzere, çok az bir çalışması kaldı. Yakında inşallah açılışını yapacağız. İkinci tesisimizi de aynı model ve kapsamda Şükrüpaşa Mahallesi’nde yapacağız. Çünkü en çok ihtiyaç orada var. Yılbaşından önce ihalesi yapacağız. Önümüzdeki bahar sezonuna yetiştirmiş olacağız. Niye Şükrüpaşa Mahallesi derseniz; nüfus çok fazla, 42 bine ulaştı.  Potansiyel çok fazla, öğrenci sayısı çok fazla, sporcu sayısı çok fazla. Daha sonra diğer mahallelerde de devam edeceğiz. Önümüzde 4,5 yıl var. 4,5 yılda 4 tane daha yaptık mı Edirne’nin bu anlamdaki sorunu da temelden çözülmüş olacak.” ifadelerini kullandı.   

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.