ANNE KORUYAN KOLLAYAN KİŞİDİR

Anneler Günü dolayısıyla Edirne Kadın Dayanışması bir program  düzenledi.

ANNE KORUYAN KOLLAYAN KİŞİDİR

Anneler Günü dolayısıyla Edirne Kadın Dayanışması bir program  düzenledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
09 Mayıs 2022 Pazartesi 06:00
ANNE KORUYAN KOLLAYAN KİŞİDİR

Düzenlenen etkinlikte Kadın Dayanışmasına üye kadınlar, önce Atatürk Anıtına gelerek saygı duruşunda bulundu. Ardından İstiklal Marşının okunmasının ardından Atatürk Anıtına çelenk sundular.

Edirne Kadın Dayanışması adına bir konuşma yapan CHP Edirne İl Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Geğeoğlu, Anneler gününün Türkiye’de 9 mayıs 1955 yılında ilk kez kutlandığını hatırlatarak, şunları söyledi:

“Bugün Anneler Günü. Sevgisiyle büyüdüğümüz; şefkatiyle ısındığımız; dünyadaki en saf sevginin kaynağı annelerimizin günü… Dünya var olduğundan bu yana yeryüzündeki en kutsal görevi yerine getiren annelerimiz;  sonsuz sevginin, şefkatin, özverinin, sabrın, mücadelenin, hoşgörünün temsilcileridir. Annelik, sadece, bir çocuğu dünyaya getirmekten ibaret değildir. Anne, insanın duygularını, düşüncelerini, karakterini şekillendiren en önemli rol modeldir.

67 yıldır Mayıs ayının ikinci pazar günü kutladığımız Anneler Günü’nde Edirne Kadın Dayanışması olarak, geleceğimizin teminatı, birlik ve beraberliğimizin en büyük güvencesi olan annelerimizin ellerinden öpüyor;  yılın sadece bir günü değil; her gün hatırlanıp saygı duyulması gereken annelerimizin bir an önce toplumda hak ettiği değere kavuşmasını diliyoruz.

ANNE KORUYAN KOLLAYAN KİŞİDİR.

Anne ne kadar mutluysa; anne ne kadar güçlüyse; bir ülkede o kadar sağlamdır ve kadınıyla, erkeğiyle geleceğe güvenle bakan bir millettir. Anne sevgidir, sonsuz sevendir. Çocuğu için, ülkesi için, geleceği için bazen en ön safta yer almaktan bir an bile tereddüt etmeyen binlerce kahramandan biridir anne.

Hiç kuşkusuz ki; çocuk annelerin olmadığı bir ülke de yaşamak; kamu ve özel sektörde çalışan annelerin ücretsiz, erişebilir kreşlere sahip olması ile çocuklarını 3 yaşına kadar büyütmesini sağlayacak, yasal düzenlemelerin yapılması;  anneler için yapılacak en güzel çalışmalardan biri olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye’yi geleceğe taşıyacak genç nesilleri yetiştiren; evlatlarına sınırsız bir sevgi ve sadakatle bağlanan; başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım olmak üzere tüm annelerin Anneler Günü’nü bir kez daha kutluyor; ebediyete intikal eden annelerimizi rahmetle anıyoruz.”

Ardından topluluk Zübeyde Hanım heykeline gelerek heykele çiçek bıraktılar.

Gözde Kabasakal

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.