“ARAKAN KATLİAMINA, SON VERİLMELİ”

Myanmar'da Arakan'lı Müslümanlara karşı yapılan zulmü kınamak için Genç Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Cuma namazı çıkışı Eski Cami önünde bir araya gelerek tepkilerini österdiler.

“ARAKAN KATLİAMINA, SON VERİLMELİ”

Myanmar'da Arakan'lı Müslümanlara karşı yapılan zulmü kınamak için Genç Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Cuma namazı çıkışı Eski Cami önünde bir araya gelerek tepkilerini österdiler.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
16 Eylül 2017 Cumartesi 10:02
“ARAKAN KATLİAMINA,  SON VERİLMELİ”

    'Yıllardır süregelen bu katliama artık son verilmelidir'  diyen  Genç Sivil Toplum Kuruluşları Platformu  adına İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Edirne Şube Başkanı Mücahit Güzey,“Biz Edirne Genç STK'lar Platformu üyesi kurumlar olarak İslam coğrafyasının dört bir tarafında hiçbir değer yargısı gözetmeksizin süren zulümlerden dolayı büyük bir acı ve kaygı yaşıyoruz. Kardeşlerimiz katledilip, tecavüze uğrayıp, soykırıma maruz kalırken; iman iddiasında bulunan hiç kimsenin, tüm bu olanlara kayıtsız kalması ve rahat uyuması düşünülemez. Biz de bu minvalde konuyla ilgili halkımızı bilgilendirmek ve bilinçlendirmek adına toplandık. Arakan'da yaşanan soykırım, 3 Haziran 2012'de başkent Akyab'dan Maungdav şehrine gitmekte olan 10 Müslüman'ın Budist fanatiklerce katledilmesi üzerine başladı. Yüzlerce Müslüman'ın bu katliamı protesto etmek için Maungdav şehrindeki merkez camiinde toplanması üzerine, bu hareketi kendi varlıklarına tehdit olarak gören Budist fanatikler ve Burma polisi Betmatik Müslümanlara saldırmış, bu saldırılar sonucunda yüzlerce kardeşimiz yaralanmış, onlarcası da şehit edilmiştir. Burma polisi bu gösteriyi devlete karşı ayaklanma olarak nitelendirmiş ve bunu gerekçe göstererek katletmeye başlamıştır. Burma'da Müslümanlara yapılan bu soykırım girişimi yeni bir durum değildir.
Son iki hafta çerisinde Arakan'da 4000 civarında Müslüman'ın parçalanarak, yakılarak, boğularak, tecavüz edilerek ve kurşunlanarak katledildiğini biliyor, görüyoruz. Olayların ilk anından itibaren Edirne Genç STK'lar Platformu'nun da destek verdiği güzide yardım kurumları Arakan'a ulaştık ve yaklaşık 170000 mülteciye gıda, barınma, giyim ve ilaç gibi yardımlar ulaştırdık. Önümüzdeki günlerde de yine platformu olarak geniş çaplı bir yardım kampanyası başlatacağız. 
Yıllardır süregelen bu katliama artık son verilmeli. Bunun için gerek fert olarak, gerek cemaatler olarak ve gerekse de devlet olarak herkes üzerine düşeni yapmak zorundadır.     Müslüman halkımızı Arakan konusunda ve diğer beldelerde yaşanan zulümlere karşı tavır almaya, yara sarmaya davet ediyoruz.”dedi.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.