Arasta esnafı, düzenleme bekliyor

Tarihi Arasta Esnafları Koruma Derneği Başkanı Adem Bayrak, Selimiye Camii ve Arasta çevresinde otopark sorununun çözülmesini, çevredeki seyyar satıcılara önlem alınmasını ve çarşıya iklimlendirme sistemi yapılmasını istedi.

Arasta esnafı, düzenleme bekliyor

Tarihi Arasta Esnafları Koruma Derneği Başkanı Adem Bayrak, Selimiye Camii ve Arasta çevresinde otopark sorununun çözülmesini, çevredeki seyyar satıcılara önlem alınmasını ve çarşıya iklimlendirme sistemi yapılmasını istedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
28 Ekim 2017 Cumartesi 05:00
Arasta esnafı,  düzenleme bekliyor

    Arasta Esnafları Koruma Derneği Başkanı Adem Bayrak, “Kış ayları yaklaştığı zaman çarşılarımıza ziyaretler azalıyor. Bu ziyaretlerin azalmasında yağışlı havaların etkisi oluyor. Müşteri gelmediği için alışveriş yapan insan sayısı yok denecek kadar az oluyor.  Çarşı gezildiğinde ziyaretçilerin ne kadar az olduğunu rahatlıkla görebiliyoruz. Bir de Selimiye yanındaki kazı alanı bu haliyle, tarihi doku yanında görüntü kirliliği yaratıyor. Bu kazı alanında ne zaman düzenleme yapılacak, kesin bilgi yok. Esnaflarımız haklı olarak bizlere soruyor. Bizler de bilgimiz olmadığı için cevap veremiyoruz. Bu konuda kimler sorumludur o konuda bilgi sahibi değiliz. Sorumlu kişilerden bu kazı alanının temizlenip halkın gezeceği alan haline getirilmesini bekliyoruz.” dedi
“VAKIFLAR BÖLGE MÜDÜRÜ, GEREKLİ İLGİYİ GÖSTERİYOR”
Çarşılardan sorumlu olan Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün gereken desteği sağladığını o konuda bir şikayetlerinin olmadığını belirten Bayrak; “Bölge müdürümüz vakıf çarşılarının tüm sorunları ile ilgileniyor. Şimdi de çarşımızın kapıları ile ısıtma ve soğutma sistemleri yapılacak. Bu konuda Vakıflar Bölge Müdürümüzden bunları talep ediyoruz. Bunların yapılması çarşımıza ilgiyi daha da arttıracaktır. Bizlerin bu talebinin bölge müdürümüz tarafından uygun görüleceğini umuyoruz. Her yıl olduğu gibi Ulusal Bayramlarda çarşımız Türk Bayraklarıyla donatılıyor. Bu yıl da gerekli hazırlığı yaptık. Arastamızı süsleyeceğiz. Bizler için Yorkbet Cumhuriyetimizin kuruluş günü olan Cumhuriyet Bayramı çok önemlidir. Onu sonsuza kadar yaşatacağız ve evlatlarımıza da bu günün önemini anlatacağız.” dedi.
    “DAHA SIK KONTROL EDİLSİN”
Çarşı çevresinde gezerek, gelen turistlere incik boncuk satan seyyar satıcılardan sıkıntılı olduklarını belirten Bayrak; “Bunun için yetkililerden Selimiye Camii ve çarşımız dolayını sık sık kontrol etmelerini istiyoruz. Bizce doğru olan seyyarların böyle tarihi dokular etrafından kaldırılması. Eğer bu yapılmıyorsa onlara belli bir yer gösterip mallarını oralarda satmasının sağlanmasıdır. Onlar da insan, ekmek parası kazanmaları lazım biz buna karşı değiliz. Ancak misafirlerimizden seyyarlar konusunda büyük tepkiler var. Mallarını pahalıya ve de zorla satmak istedikleri turistleri huzursuz ettikleri söyleniyor. Buna kimsenin hakkı olamaz. Eğer Edirne turizm kenti olacaksa ilk olarak gelen turistlerimiz için güvenli ortam sağlamalıyız. Bunun en önemli yerlerinin başında ise tarihi dokuların çevreleridir. Tarihi yapıların çevreninin daha sık kontrol edilmesini talep ediyoruz.” dedi.
“TURİSTLERİN ARAÇ PARK ALANI YETERLİ DEĞİL”
Edirne'de turist araçlarının park yerinin yeterli olmadığından da yakınan Bayrak; “Bu konuyu Belediye Başkanımız Recep Gürkan'a da ilettim. Başkanımız da yaz aylarında inzibat merkezi olarak kullanılan okulun bahçesini araç trafiğine açılacağını söylediler. Başkanımızdan bu durumu gerçekleşmesini bekliyoruz. Turist araçlarını park edecek yer kafi gelmiyor. Selimiye yanında mezar taşlarının teşhir edildiği bir alan var. Benim düşünceme göre oraya katlı otopark yapılabilir. İstanbul'da böyle bir yer var.  Böylece belediyemize bir gelir de sağlanmış olur. Oradaki mezar taşları için müzenin bahçesi müsait oraya taşınabilir. Böylece otopark sorununda rahatlık sağlanmış olur.  Otopark sorununda rahatlık sağlanırsa Edirne'ye gelen turist sayısında da artış olacaktır.” dedi 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.