Arda'dan Anma Günü Mesajı

DEVA Partisi Edirne İl Başkanı Kerem Arda, serhat şehri Edirne ve topraklar uğruna canlarını feda eden şehitleri şükran ve rahmetle andığını söyledi.

Arda'dan Anma Günü Mesajı

DEVA Partisi Edirne İl Başkanı Kerem Arda, serhat şehri Edirne ve topraklar uğruna canlarını feda eden şehitleri şükran ve rahmetle andığını söyledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
26 Mart 2021 Cuma 06:07
Arda'dan Anma Günü Mesajı

Arda, 26 Mart Balkan Şehitleri Anma Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda; "1361 yılında Türk yurdu olan ve İstanbul’u fetheden medeniyetin şehri Edirne’de yüzyıllar boyunca barış ve huzur hâkim olmuştur.

1912 yılında Balkan devletlerinin Osmanlı İmparatorluğu'na karşı giriştiği Balkan Savaşı'nda Mehmet Şükrü Paşa'nın kumandasında 155 gün kahramanca savunulmasına karşın, 26 Mart 1913'de işgal edilmiştir.

İşgalle birlikte Sarayiçi Mevkiinde esir tutulan binlerce vatan evladı günlerce ağaç kabuklarını yiyerek hayatta kalma mücadelesi vermiş, ancak açlık ve salgın hastalık nedeniyle şehit düşmüştür.

Edirne’de savunulan sadece geçmiş değil gelecekti. Ve eğer Edirne’de bu savunmayı Şükrü Paşa, o aziz şehitlerimizle birlikte yapmamış olsaydı, belki biz bugün bu topraklarda tutunamaz olacaktık. Onun için aziz şehitlerimize ne kadar minnet duysak azdır. Onlar her türlü baskıya, her türlü açlığa, ıstıraba, çileye boyun eğmeyerek, direnerek var olma mücadelesi verdi. Edirne, yaşadığı işgallerin derin izlerini silse de vefa duygusunu hiçbir zaman yitirmeyecektir.

Her karış toprağı şehit kanları ile sulanmış serhat şehri Edirnemiz ve bu topraklar uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi 26 Mart Balkan Şehitleri Anma günü münasebetiyle şükran ve rahmetle anıyorum.” dedi.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.